فراموش کردم
رتبه کلی: 30


درباره من
سلام پیام قربانی هستم.
از سال 88 به مدت نزدیک دو سال مدیریت تعدادی از انجمن های وب سایت میانالی را بر عهده داشتم.
---------------------------------
این همه لاف زن و مُدعی اهل ظهور
پس چرا یار نیامد که نثارش باشیم
سالها منتظر سیصد و اندی مَرد است
آنقدر مرد نبودیم که یارش باشیم
اگر آمد خبر رفتن ما را بدهید
به گمانl که بنا نیست کنارش باشیم
.
.
آیت الله بهجت چند روز قبل از مرگ
-----------------------------------------
ایمیل: paiamnice2000@yahoo.com
پیام قربانی (paiamnice2000 )    

مییانا بیلگی سی(دایره المعارف میانه)

درج شده در تاریخ ۹۱/۰۱/۲۷ ساعت 15:43 بازدید کل: 5566 بازدید امروز: 820
 

مطلب زیر بهمراه مطالب موجود در صفحه شخصی بنده به کمک دوستان تهیه شده است.البته صحت و درستی اطلاعات نیاز به تحقیق دارد و حتی ممکن است بعضی اطلاعات نادرست و غیر واقعی باشد .اما هدف اصلی از نوشتن این مطالب تهیه یک منبع اطلاعاتی جامع و کامل از میانه است.از دوستان و بازدیدکنندگان عزیز خواهش میشود که اگر اطلاعات مفید بیشتری که صلاح میدانند به این مطلب اضافه شود را در قسمت نظرات و یا بصورت پیغام خصوصی ارسال کنند تا با همکاری هم این مطلب را کامل کنیم.


آمار میانه از سایت ثبت احوال شهرستان میانه! و ویکی پدیا: (کلیک کنید)

آیت الله های میانه:(کلیک کنید)

نام نویسندگان اهل میانه بهمراه آثار:  (کلیک کنید)

مشاهیر ورزشکاران و هنرمندان میانه:  (کلیک کنید)

آثار و بناهای تاریخی شهرستان میانه:  (کلیک کنید)

اسامي امامزادگان و اماكن متبركه شهرستان میانه:  (کلیک کنید)

مناطق طبیعی و دیدنی و گردشگری وقدیمی شهرستان میانه:  (کلیک کنید)

اماکن دیدنی میانه بهمراه معرفی نامه بخش اول:  (کلیک کنید)
 
اماکن دیدنی میانه بهمراه معرفی نامه بخش دوم:  (کلیک کنید)

معرفی روستاهای میانه بهمراه فهرست روستاهای شهرستان ميانه:  (کلیک کنید)

اسامی شهدا میانه:  (کلیک کنید)

پیشه ور ها و شغل های قدیمی میانه:(کلیک کنید)

اسامی پهلوانان قدیمی میانه:(کلیک کنید)

اسامی معمار های قدیمی میانه:(کلیک کنید)

شکسته بندان تجربی میانه:(کلیک کنید)

حمام های عمومی و کاهریز های میانه:(کلیک کنید)

ورزشکاران قدیمی میانه:(کلیک کنید)

دسته جات عزاداری و تعزیه میانه:(کلیک کنید)

رسوم و سنت های قدیمی میانه:(کلیک کنید)

محله های قدیمی میانه:(کلیک کنید)

بازی های محلی و قدیمی میانه:(کلیک کنید)

کاروانسراهای قدیمی میانه:(کلیک کنید)

مطالب خواندنی و شنیدنی در میانه:(کلیک کنید)

اسامی غواصان میانه ای(لشکر عاشورا) بهمراه سمت و محل شهادت (کلیک کنید)

اسامی جمعی از خط شکن و تخریب چی های لشکر عاشورا و عملیات کربلا5 (کلیک کنید)

 

شهرستان میانه:

میانه منطقه ای است بسیار کهن و تاریخی طوریکه بعضی از آثار مکشوفه آن به هزاره های قبل از میلاد مسیح می رسد. این شهر از قدیم الایام در مسیر راههای مواصلاتی اصلی بوده و به سبب نزدیکی به اردبیل و تبریز و قرارگیری در مسیر جاده ابریشم از اهمیت فوق العاده ای برخوردار بوده است.

مسافرین جاده ابریشم برای عبور از داخل شهر میانه از مسیر یوشانلی وارد شهر میانه میشده و پس از عبور از مسیر ایستگاه راه آهن امروزی و عبور از مسیر کنار اداره مخابرات امروزی(در چهارراه) از کنار دبیرستان امام خمینی(ع) از طریق روستای اونلیق به سمت اردبیل راهی میشدند.

میانه شهری است سرسبز و زیبا در دل کوهستان که دورتادور آنرا رودخانه ها احاطه کرده اند. این سرزمین زیبا و دیدنی در  شمالغربی ایران قرار دارد. عبور از میانه در میان کوهها و صخره ها و از کنار رودخانه قیزیل اوزن و با کمک دهها تونل و پل بسیار رویائی و خاطره انگیز است. اگر قصد دیدن آنرا دارید ، می توانید از مسیر تهران – کرج – قزوین – زنجان به میانه وارد شوید. برای این کار می توانید از جاده ترانزیت، اتوبان و یا راه آهن استفاده نمایئد.

فاصله هوائی میانه تا تهران و تبریز به ترتیب ۳۷۳ و ۱۳۸ کیلومتر است، درحالیکه فاصله  زمینی آن تا این شهرها به ترتیب ۴۴۰ و ۱۶۵ کیلومتر است که تقریباً ۲۰% بیش از فاصله هوائی است.

فاصله جاده ای این شهر از شهرهای دیگر برحسب کیلومتر بدین صورت می باشد: قزوین (۳۰۰)، زنجان (۱۳۵)، تبریز (۱۶۵)، هشترود (۷۰)، مراغه (۱۶۵)، ارومیه (۴۶۵)، خلخال (۱۴۰)، اردبیل (۱۸۰)

میانه با داشتن ۵۵۸۰ کیلومتر مربع مساحت به عنوان پهناورترین شهرستان استان آذربایجانشرقی شناخته می شود و نزدیک به دویست هزار نفر جمعیت در آن ساکن است. اما ضعف اقتصاد منطقه باعث شده است که نزدیک به سیصدهزار نفر از جمعیت آن روانه شهرهای بزرگ خصوصاً تهران، کرج و اسلامشهر شوند. از هر ۵ میانه ای  ۲ نفر در شهر و ۳ نفر در روستاها زندگی می کنند.

 مرکز این شهرستان کوهستانی، برخلاف حومه  خود در ارتفاعی پائین تر به بلندای ۱۱۰۰ متر از سطح دریا گسترده شده است، حال آنکه غالب آبادی های آن در ارتفاع ۱۷۰۰ و ۱۸۰۰ به بالا استقرار یافته اند، طوری که ارتفاع متوسط آبادی های شهرستان از سطح دریا ۱۵۶۶  متر می باشد. یعنی بطور میانگین، آبادی های میانه نزدیک به ۵۰۰ متر بالاتر از خود شهر قرار دارند.

شهر میانه، بعد از شهر جلفا بعنوان کم ارتفاع ترین شهر در میان شهرهای آذربایجان شرقی و غربی محسوب می شود. مرکز این شهرستان در مختصات بین المللی  ۴۷٫۴۲  طول شرقی و  ۳۷٫۲۰ عرض شمالی و بین دو رشته کوه بوزقوش و قافلانتی قرار دارد.
رشته کوه عظیم بوزقوش، فرزند سبلان است و عامل پیوند شهرهای میانه، سراب و بستان آباد می باشد. طول آن ۱۳۳ کیلومتر است که نزدیک به ۵۰ کیلومتر آن در منطقه میانه قرار دارد. در این رشته کوه، دهها کوه با قله های بلند سر به آسمان کشیده اند. بلندترین قلة آن بنام ساریمساق داغی به ارتفاع۳۳۰۲ متر در ناحیة شرقی(سراب) قرار دارد و ارتفاع آن رفته رفته در غرب کمتر می شود و به ۳۱۷۰ متر در جنوب سراب و ۲۴۵۰ متر در شیشک داغ می رسد.

قافلانتی که نام با مسمّای آن اخیراً به قافلانکوه! تحریف شده است، رشته کوهی است که از جنوب میانه را دربر گرفته است.

از «رم داغ» با ارتفاع ۳۰۰۰ متر در دهستان تیرچای می توان به عنوان بام میانه نام برد.
در شهرستان میانه بیش از ۹۰ کوه بالای ۱۵۰۰ متر وجود دارد.
میانه از چهارسو در احاطه رودخانه هاست که عمده ترین آنها قیزیل اوزن، قارانقوچایی، شهرچایی، قوروچای، گرمی چای، بولانلیق چای، آیدوغموش، آجی چای، ترکمنچای و غیره است.
میانه ، مردمی بسیار ساده و خونگرم دارد و هیچکس در آن احساس غریبی نمی کند.
نوابغ بزرگی در طول تاریخ از آن برخاسته اند که همگی افتخار ما محسوب می شوند. از نامدارترین آنها می توان عین القضات میانجی، فیلسوف معروف هزاره گذشته و افضل الدین خونجی پزشک قرن هشتم اشاره داشت. قریحه شاعری این مردم ذاتی است و بسیاری از مادران فی البداهه به کودکان خود با زبان شعر سخن می گویند. از همین روست که از میان آنها پدر شعر نوی ایران، حبیب ساهر ظهور می کند و محمدباقر خلخالی صاحب مثنوی ثعلبیه نامدار می شود.

استعدادهای درخشان میانه در ورزش و علم و هنر بسیار زیاد است و کمتر سالی وجود دارد که در آن رتبه های تک رقمی کنکور دیده نشود. بسیاری از ورزشکاران آن جهانی هستند و به مسابقات جهانی و المپیک دست یافته اند.

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۱/۰۹/۱۹ - ۰۱:۲۳
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
2
1 2


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات