فراموش کردم
رتبه کلی: 767


درباره من
چون میگذرد غمی نیست...
سیدحسن (1365493 )    

گرجی محله بهشهر-بزرگترین روستای استان مازندران

درج شده در تاریخ ۹۴/۰۳/۱۹ ساعت 13:53 بازدید کل: 1103 بازدید امروز: 1082
 

gorji1

gorj2

gorj3

gorj4

gorj5

gorj6

قدمت تاریخی این روستا و چگونگی پیدایش آن بدرستی معلوم نیست . فقط این نکته معلوم است که در زمان اشکانیان حدود ۲۲۰۰ سال پیش  اینجا مرکز تمدن بوده است و آرشیک ( آرشیو ) نام داشته است و آتشکده ای هم بر بالای مرتفع ترین قله ی آن که امروز خرابه هایش موجود است ، داشته است . بعدها قوم ارمنی نژادی معروف به خزرها در این محل ساکن شدند و مدت توقفشان در این مکان حدود چهارصد سال می باشد که سپس به شمال بین النهرین و اطراف دریای سیاه کوچ کردند . لازم به یاد آوری است که این قوم آریایی نژاد بودند ، بعد از خروجشان از این ناحیه قوم آریایی نژاد دیگری به این محل آمده و ساکن شدند و این روستا به نام فقر محله معروف شد .که توسط هجوم قرقیزها و زرد پوستها که بعدها به ترکمنها معروف شدند ، قتل عام شدند . فقط تعدادی از ساکنان موفق شدند که به کوهای اطراف فرار کنند و خود را نجات دهند . مدت توقف این افراد در کوهستانها قریب صد سال می باشد ، که در کوهستان قلعه های متعددی برای خود تاسیس کردند که معروف ترینشان ظفر تپه و قلاع میر می باشد . لازم به یاد آوری است که این مردم دارای دین زرتشتی بوده و تا حدود 50 سال بعد  اسلام آوردن ایرانیان همچنان زرتشتی بودند و در زمان حکومت مروانیان یا عباسیان مسلمان شدند . در زمان حمله ی تاتارها و گورکانها این محل به کلی از بین رفت و مردم آن قتل عام شدند . زمانی که صفویان در اردبیل ظاهر شدند . مخصوصاً شیخ صفی که مریدان چندی داشت و فرزندان او بنای حکومت صفویان را نهادند . گرجیها که در شهرک حیدر آباد تفلیس از ولایت گرجستان زندگی می کردند در هنگام جنگهای شیخ حیدر و شیخ جنید با شیروانشاه به کمک آنها شتافتند هر چند که آئین مسیحی داشتند .  و برخی می نویسند که شیخ صفی در حیدر آباد گرجستان متولد شد . پس از آن که به سن بلوغ رسید در اردبیل ظاهر شد و به خاطر این گرجیها از فرزندان شیخ صفی در مبارزه با شیروان شاه حمایت کردند . پس از پیروزی شاه اسماعیل اول بر شیروانشاه و کشتن او رهبر این گرجیها شخصی بنام بلوخیل کور بود که گویند به دستور فرمانروای گرجستان چشمهایش را سیخ کشیده بودند و هنگام مرگ از او دو پسر به نامهای نقدین بیک و گرگین خان و یک دختر بنام کاترین باقی مانده  بود . این دو پسر به همراه شخصی به نام نصرت اوغلور که شوهر کاترین بود از ژنرالهای زمان خود بودند . از دیگر بزرگان این قوم میتوان مامور تسکی و فیروزخان و غازان خان را نام برد . فیروزخان از اول مسلمان بوده و خود را از نوادگان شیخ حیدر می دانسته و فرزندی هم به همین نام داشت نقدین بیک و گرگین خان بعد از مسلمان شدن نامهای نقدین علی بیک و گرگین علی بیک را اختیار نمودند . مامور تسکی نام محمد تسکی غازان خان نام کاظم را بر خود نهادند . گرجیها پس از ساکن شدن در این محل خوی نظامیگری را از سر برون کرده و کشاورزی اختیار نمودند . فقط در بعضی موارد 

حملاتی به روستاهای مجاور مثل رستمکلا و کوهستان داشتند ، که از آن جمله قسمتی از روستای کوهستان را تصرف کرده و تا قسمت غربی رودخانه روستای کوهستان پیش رفته اند و این رودخانه را به تصرف در آوردند و عده ای به عنوان روخانه بان در همان محل ساکن شدند که امروز به نام گرجیها ی آسیابسر مشهورند . از این تاریخ به بعد گرجی محله به چهار منطقه تقسیم شد :

Ø بلوخیل محله : که در قسمت غربی روستا واقع شده است و فرزندان نقدعلی بیک و
فیروز خانیها در آن ساکن می باشد .

Ø محمد تسکی محله : که تعدادی از گرگین خانیها و تسکی ها در آن قسمت ساکن
می باشند .

Ø میانده : قسمت شرقی ده که طپورنژادها در آن ساکن می باشند .

Ø آسیابسر : که از نواحی روستای کوهستان بوده و به تصرف گرجی ها در آمد.

روستای گرجی محله  بزرگترین روستای مازندران و به گفته ای بزرگترین روستای ایران با حدود ۶۲۰۰ نفر جمعیت و از توابع شهرستان بهشهر  می باشد . از الحاظ موقعیت جغرافیایی تقریباً در 40 کیلومتری شهرستان ساری و 5 کیلومتری بهشهر واقع شده است . و فاصله آن تا دریای نیلگون خزر 25 کیلومتر می باشد  .با توجه به نزدیک بودن به شهرستان بهشهر و قرار گرفتن در کنار جاده ی اصلی و بین المللی  و راه آهن سراسری در طول سالیان سال توانسته از امکانات رفاهی و فرهنگی و اجتماعی برخودار گردد . وسعت این روستا همراه با زمینهای کشاورزی و مناطق جنگلی 25 کیلومتر مربع می باشد . آب و هوای روستای گرجی محله معتدل بوده و با توجه به نزدیک بودن دریا و قرار گرفتن در دامنه ی شمالی رشته کوه البرز در تمام فصول سال از نعمت باران برخوردار می باشد .روستای گرجی محله با توجه به جمعیت آن از زمینهای کشاورزی زیادی برخوردار نیست . اما از لحاظ حاصلخیزی و مناسب بودن خاک برای کشاورزی بسیار غنی است . . مقداری از این زمینها در دامنه کوهها قرار گرفته و قسمت بیشتر زمینهای کشاورزی در زمینهای هموار و دشت که در قسمت شمال روستا تا نزدیکی های روستای قره تپه کشیده شده است. مقدار ریزش باران در فصول مختلف تا اندازه ای می باشد که مردم می توانند بسیاری از محصولات کشاورزی از قبیل ، گندم ، جو ، آفتابگردان ، سویا را بصورت دایم بکارند و برای کاشت بعضی از محصولات مانند برنج و پنبه نیاز به آبیاری می باشد که آن هم از طریق حفر چاههای عمیق امکان پذیر می باشد . همچنین در کنار کشاورزی بعضی از کشاورزان پیشه ی باغداری را انتخاب نموده وکاشت انواع درخت میوه مانند ، درخت پرتقال ، نارنگی ، انار ، هلو و ... توانسته اند مقداری از نیازهای مرکبات خود و منطقه را تامین نماید.

روستای گرجی محله  از سمت شمال به جاده آسفالته بین المللی و از سمت جنوب به دامنه ی رشته کوه البرز و از سمت مشرق به روستای آسیابسر و کوهستان و از سمت مغرب محدود به شهر رستمکلا می باشد .

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۴/۰۳/۱۹ - ۱۳:۵۳
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (1)