ژاپنیها از یک قطره خون، موش ساختند
پژوهشگران ژاپنی توانستهاند با استفاده از تنها یک قطره خون، یک موش را شبیهسازی کنند. براساس گزارشی که در نشریه علمی “زیستشناسی تولیدمثل” منتشر شده است، برای این شبیهسازی از سلولهایی استفاده شده است که در سیستم گردش خون یک موش ...
پژوهشگران ژاپنی توانستهاند با استفاده از تنها یک قطره خون، یک موش را شبیهسازی کنند.
براساس گزارشی که در نشریه علمی “زیستشناسی تولیدمثل” منتشر شده است، برای این شبیهسازی از سلولهایی استفاده شده است که در سیستم گردش خون یک موش بودند.
مطالب مرتبط
پژوهشگران گفتهاند که موش شبیهسازی شده، ماده بوده و طول عمری معادل یک موش معمولی داشته است. او قابلیت تولید مثل نیز داشت.
این پژوهش در مرکز رایکن بایوریسورس انجام شده و گزارش شده است که پژوهشگران در یک موسسه مرتبط دیگر اخیرا نزدیک به ۶۰۰ نمونه ژنتیکی مشابه از یک موش را شبیهسازی کردهاند.
سلولهایی که تاکنون برای شبیهسازی موش به کار رفتهاند، از چندین بخش مختلف از جمله گلبولهای سفید خون در غدد لنفاوی، مغز استخوان و کبد برداشته شدهاند.
اما در مطالعهای که نتیجهاش اخیرا منتشر شد، گروه پژوهشگران ژاپنی بررسی کردهاند که آیا سلولهای سیستم گردش خون هم برای شبیهسازی قابل استفاده هستند یا نه. این سلولها در مقایسه با دیگر سلولهای مورد استفاده در شبیهسازی، برای پژوهشگران در دسترستر هستند.
هدایت گروه پژوهشگران ژاپنی به عهده آتسو اوگورا در مرکز رایکن بایوریسورس بود. آنها نمونه خونی را که برای شبیهسازی استفاده کردهاند، از دم یک موش برداشتند، گلبولهای سفید آن را جدا کردند و هسته یاخته را برای شبیهسازی به کار بردند.
پژوهشگران ژاپنی در گزارش خود نوشتهاند که مطالعهشان “برای اولینبار نشان داد که با استفاده از هسته یاخته سلولهای خونی میتوان موش شبیهسازی کرد.”
پژوهشگران در ژاپن برای سالها در زمینه شبیهسازی موش فعالیت کردهاند.