فراموش کردم
رتبه کلی: 1678


درباره من
خدایا! مرا معبر آرامش کن ؛
تا آنجا که نفرت هست ، عشق جاری سازم
آنجا که خطا هست ، بخشایش بگسترم
آنجا که جدایی هست ، وصل بیافرینم
آنجا که لغزش و دروغ هست ، حقیقت بیاورم
آنجا که تردید هست ، ایمان بیاورم
آنجا که ظلمت هست ، نور بتابانم
و آنجا که اندوه است ، شادی منتشر کنم


سعید طلوعی (ARSS )    

پاسخ به یک شبهه وهابیت در مورد وضو کردن شیعه

درج شده در تاریخ ۹۱/۱۰/۲۴ ساعت 22:40 بازدید کل: 683 بازدید امروز: 263
 

برادران اهل سنت مسح پا ها را کافی نمی دانند و می گویند باید در هنگاه وضو آن را شست

قرآن و حدیث و عمل صحابه و تابعین گواه بر صحت نظر فقهی شیعه اثنی عشری می باشد . قرآن می گوید((یا ایها الذین امنو اذا قمتم الی الصلاه...ای مومنان وقتی به نماز قیام کردید &فاغسلو وجوهکم وایدیکم الی المرافق...صورت و دست هایتان را تا مرافق*آرنج*بشویید&ومسحوا برئوسکم و ارجلکم الی الکعبین...ومقداری از سرتان و پاهایتان را تا برآمدگی هایش مسح کنید )=مائده-6

در این آیه ((ارجلکم))عطف بر جمله ((برئوسکم))است یعنی این دو را مسح کنید.آقایان وهابی که این شبهه را به شیعه ایراد کرده است فکر کرده اند چون((ارجلکم))منصوب است پس بر ((وجوهکم))عطف شده است.غافل از این که ((برئوسکم))محلا منصوب است و ((ارجلکم))به محل آن عطف شده است در حالی که آنها به خود زحمت داده و آن را به ((وجوهکم)) عطف می کنند تا حکم شستن صورت به پاها سرایت کند .

دقت کنید:{فاغسلوا وجوهکم و ایدیکم الی المرافق و امسحو برئوسکم و ارجلکم}بین((وجوهکم))و((ارجلکم))پنج کلمه فاصله است و ((ارجلکم))به فعل((وامسحوا)) نزدیک تر است و طبق قاعده ما آن را عطف به مفعول این فعل می دانیم  و این صحیح است.

شگفتی سخنان برادران اهل سنت در این است که از طرفی می گویند باید در هنگام وضو باید پاهارا شست و از طرفی می گویند که می شود از روی کفش ها مسح کشید.

از حنبلی ها نقل است مسح بر کفش ها از در آوردن آن و شستن پاها افضل تر است  و برخی پیروان ابو حنیفه نیز با آن موافقت کردند(الفقه علی المذاهب الربعه،ج 1 ، ص 135 )

 

ما شیعه اثنی عشری مدعی هستیم وضو ما مطابق قرآن است چرا در شستن دست ها خلاف قرآن عمل می کنیم؟((فاغسلوا وجوهکم و ایدیکم الی المرافق))یعنی صورت خود را کاملا بشویید و دستانتان را تا آرنج بشویید.

درجواب باید گفت: حرف((الی))برای تعیین مقدار است نه غایت ،زیرا کلمه ((ید))از انگشتان تا کتف را شامل می شود که اگر ((الی المرافق))را نمی گفت باید تمام دست را تا کتف شسته می شد و این بسی سخت بود لذا از کل((ید))مقدار مرفق را معین می کند.

در ادامه باید گفت در سیره و روش عملی رسول الله وضو دست از بالا به پایین بود.

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۱/۱۰/۲۴ - ۲۲:۴۰
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (1)