پایگاه اینترنتی آمریکایی در خبری با اشاره به گمانه زنی ها در ماه های گذشته درباره انتخاب کری و ظریف برای دریافت جایزه امسال افزود: این نهاد در ژوییه (تیرماه) امسال پیشنهاد داد که این دو به عنوان برندگان جایزه صلح نوبل سال ۲۰۱۶ انتخاب شوند.
این تارنما ادامه داد: گمانه زنی ها درباره نامزدهای جایزه صلح نوبل امسال پس از گزارش ها درباره روابط گرم و دوستانه تیم های مذاکره کننده ایرانی و آمریکایی که در نهایت به دستیابی به توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) موفق شدند، مطرح شد.
واشنگتن فری بیکن به نقل از «بیل کریستول» از مفسران محافظه کار و سردبیر هفته نامه «ویلی استاندارد» نوشت: به فرض این که دو نفر برنده شوند، نتایج اواسط اکتبر اعلام می شود و بعد کری استعفا خواهد داد و به صف دمکرات های رقابت کننده در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا خواهد پیوست.
تارنمای آمریکایی در ادامه خبر خود افزود: برخی دیگر از ناظران نیز همچون کریستول قویا احساس می کنند که کمیته نوبل جایزه امسال یا سال بعد را به کری و ظریف خواهد داد.
انتظار می رود کمیته پنج عضوی منتخب نوبل، برنده جایزه ۸ میلیون کرونی (۹۵۵ هزار دلاری) را روز جمعه ۹ اکتبر (۱۷ مهر) اعلام کند.
دیگر نامزدهای جایزه نوبل امسال، «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک های جهان، «خوان مانوئل سانتوس» رئیس جمهوری کلمبیا، «رودریگو لاندونو» فرمانده شورشیان چپ گرای گروه فارک هستند. لاندونو در تاریخ ۲۳ سپتامبر (۱ مهر) درباره پایان دادن به جنگ داخلی ۵۰ ساله در کلمبیا در شش ماه آینده متعهد شد.
«جان اگلند» رئیس شورای پناهجویان نروژ نیز افرادی را که به آوارگان سوری کمک می کنند به عنوان نامزد دریافت این جایزه پیشنهاد داده است.
«ادوارد اسنودن» پیمانکار سابق سازمان جاسوسی آمریکا نیز که اطلاعات فوق محرمانه را افشا کرد از نامزدهای دریافت جایزه امسال است.
«دبلیو پی اس سیدهو» کارشناس سیاست خارجی شاخه هند اندیکشده بروکینگز پیشتر با اشاره به تلاش های ظریف و کری گفته بود که معتقد است این افراد برای کسب جایزه صلح نوبل امسال در بین سایر افراد شانس بیشتری دارند.
جایزه صلح نوبل یکی از پنج جایزه نوبل است که «آلفرد نوبل» صنعتگر و مخترع سوئدی آن را وقف کرده است. این جایزه برای نخستین بار در سال ۱۹۰۱ اعطا شد.