یک متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه بسیاری از عفونت ها ناشی از يک سرماخوردگي ساده تا سينه پهلو با برونشيت باشد گفت: توصیه می شود افرادی که دچار خلط های حلقوی می شوند مقدار مايع مصرفي روزانه خود را دو برابر کنند چون علاوه بر تغيير رنگ، خلط ممکن است غليظ هم شده باشد که با خوردن آب زياد رقيق تر شده و راحت تر تخليه مي گردد.
دکتر ابراهیم رزم پا در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تاکید بر اینکه راهنماي دقيقي براي تعيين ارتباط رنگ مخاط با بيماري وجود ندارد افزود: با توجه به اینکه راهنماي دقيقي براي تعيين ارتباط رنگ مخاط با بيماري وجود ندارد اما در صورتی که خلط فردی به رنگي غير از سفيد يا بي رنگ است، بیان گر این نکته است که عفونتي باکتريايي يا ويروسي در جايي از مجاري تنفسي يا التهابي در شش های فرد وجود دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه عفونت مي تواند ناشی از يک سرماخوردگي ساده تا سينه پهلو با برونشيت باشد تصریح کرد: خلط زرد چرکي نشانه وجود انواعي از عفونت هاي خفيف تا متوسط و يا تحريک شديد، مثل کشيدن سيگار يا آلرژي است بطوریکه برخي عفونت ها خلط را به رنگ سبز در مي آورند.
دکتر رزم پا همچنین با اشاره به اینکه رنگ قهوه اي يا زنگاري خلط وجود عفونت را اعلام مي کند توضیح داد: این نوع خلط ممکن است نشانه خون خشک شده و از قبل مانده در انتهاي شش ها باشد.
این متخصص گوش، حلق و بینی در خصوص درمان خلط اظهار کرد: در درمان خلط رنگي و غیر طبیعی، بايد براي يافتن علت آن به دنبال علائم ديگر، مثل سرفه شديد، اشکال در تنفس، احتقان سينه، تب، يا احساس ناخوشي بود که در این صورت توصیه می شود بیماران بسته به شدت بيماري استراحت و يا براي درمان با آنتي بيوتيک به پزشک مراجعه کنند.
وی ادامه داد: لازم است افرادی که دچار خلط های حلقوی می شوند مقدار مايع مصرفي روزانه خود را دو برابر کنند چون علاوه بر تغيير رنگ، خلط ممکن است غليظ هم شده باشد که با خوردن آب زياد رقيق تر شده و راحت تر تخليه مي گردد و البته توصیه می شود به دلیل اینکه سرفه باعث خارج شدن خلط بدون توجه به رنگ آن مي شود افراد از مصرف داروي ضد سرفه خودداری کنند.
رزم پا در پایان خاطر نشان کرد: يک عفونت ساده در افراد مسن يا در فردي با سابقه بيماري مزمن ريوي ممکن است بسياري جدي گرفته شود بنابراین لازم است افراد به محض بروز علایم عفونت با پزشک مشورت کنند.