فراموش کردم
اعضای انجمن(447) شعری تکان دهنده درباره امام زمان حضرت مهدی عدالت و لطف خدا پیامبر اکرم : توبه زیباست ولی در جوانی زیباتر قدرت بدنی حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام در جوانی بی حسین احساس پیری میکنم ارتباط با مدیریت انجمن مذهبی
جستجوی انجمن
علی مسعودی* (AliClik )    

حضرت محمد (ص) طلایه دار اخلاق و مهرورزی

منبع : http://yon.ir/8TRD
درج شده در تاریخ ۹۲/۱۰/۲۹ ساعت 19:03 بازدید کل: 70 بازدید امروز: 47
 

تبریز - ایرنا - حضرت محمد مصطفی (ص) آخرین پیامبر در جهان آفرینش طلایه دار اخلاق و مهروزی است.

یکی از شاخصه های مهم در پیشرفت اسلام اخلاق نیک و کلام دلاویز و پرجاذبه پیامبر اکرم (ص) با انسان ها بود.

در قرآن مجید، به نقش اخلاق پیامبر (ص) در پیشرفت اسلام و جذب دل ها تصریح شده است، آن جا که می خوانیم: فبما رحمة من الله لنت لهم و لو کنت فظا غلیظ القلب لانفضوا من حولک فاعف عنهم و استغفر لهم و شاورهم فی الامر ای رسول ما! به خاطر لطف و رحمتی که از جانب خدا، شامل حال تو شده، با مردم مهربان گشته ای، و اگر خشن و سنگدل بودی، مردم از دور تو پراکنده می شدند، پس آن ها را ببخش و برای آن ها طلب آمرزش کن و در کارها با آن ها مشورت فرما.


پیامبر اسلام (ص) علاوه بر این که ارزش های اخلاقی را بسیار ارج می نهاد، خود در سیره عملی اش تندیس فضایل اخلاقی و ارزش های والای انسانی بود، او در همه ابعاد زندگی با چهره ای شادان و کلامی دلاویز با حوادث برخورد می کرد. 

در تاریخ آمده است: در سال نهم هجرت هنگامی که قبیله سرکش طی بر اثر حمله قهرمانانه سپاه اسلام شکست خورد، عدی بن حاتم که از سرشناسان این قبیله بود به شام گریخت، ولی خواهر او که سفانه نام داشت به اسارت سپاه اسلام درآمد. 

سفانه را همراه سایر اسیران به مدینه آوردند و آنان را در نزدیک در مسجد در خانه ای جای دادند، روزی رسول خدا (ص) از آن اسیران دیدن کرد، سفانه از موقعیت استفاده کرد و گفت: ای محمد! پدرم (حاتم) از دنیا رفت، و نگهبان و سرپرستم (عدی) ناپدید شد و فرار کرد، اگر صلاح بدانی مرا آزاد کن و شماتت و بدگویی قبیله های عرب ها را از من دور ساز، همانا پدرم (حاتم) بردگان را آزاد می ساخت، از همسایگان نگهبانی می کرد، و به مردم غذامی رسانید، و آشکارا سلام می کرد و در حوادث تلخ روزگار مردم را یاری می نمود. 

پیامبر اکرم (ص) که به ارزش های اخلاقی، احترام شایان می نمود، به سفانه فرمود: ای دختر! این ویژگی هایی که برشمردی، از صفات مؤمنان راستین است، اگر پدرت مسلمان بود، ما او را مورد لطف و رحمت قرار می دادیم. 

آنگاه پیامبر (ص) به مسؤولین امر فرمود: این دختر را به پاس احترامی که پدرش به ارزش های اخلاقی می نمود، آزاد سازید. 

آن گاه پیامبر (ص) لباس نو به او پوشانید و هزینه سفر به شام را در اختیار او گذاشت و او را همراه افراد مورد اطمینان به شام نزد برادرش رهسپار کرد.

راز موفقیت پیامبر اسلام (ص) در مدیریت حکومتی، عشق ورزی و عشق به مردم بود. 

اگر این شیوه مفید و کارآمد در مدیریت او وجود نداشت، هرگز توفیق رفع مشکلات و موانع طاقت فرسا را پیدا نمی‏کرد. 

به همین جهت خداوند در قرآن فرمود: به موجب رحمتی که خداوند به تو عنایت کرد، برای آنان نرم شدی و اگر خشن و تند خو بودی از اطراف تو پراکنده می‏شدند.

محبت و ملاطفت آن حضرت بود که دشمنان کینه توز را به دوستان صمیمی تبدیل کرد. 

در حدیثی از حضرت امام حسین(ع) به نقل از پدر بزرگوارش حضرت علی(ع) آمده است: پیامبر(ص) در برخورد با دیگران همیشه مهربان، خوش‏رو و خندان بود و هرگز بی رحم، پرخاشگر و اهل تملّق نبود. 

هیچ کس از او مأیوس نمی‏شد و هرکس به در خانه او می‏آمد، ناامید باز نمی‏گشت. هرگاه فرد و غریب و ناآگاهی با خشونت سخن می‏گفت و درخواستی داشت، تحمل می‏کرد و به یارانش می‏فرمود: هرگاه کسی را دیدید که حاجتی دارد، به او عطا کنید و هرگز کلام کسی را قطع نمی‏کرد تا سخنش پایان گیرد.

و این چنین بود که دل‏ها را کانون محبت خود ساخت و میلیون‏ها دل را از این رهگذر با خداوند آشتی داد.

سالروز تولد نبی مکرم اسلام (ص) به عنوان روز اخلاق و مهروزی نامگذاری شده و لوح درخشانی در تاریخ جمهوری اسلامی است که هم کیشان مسلمان دست برادری و اخوت یکدیگر را به نشانه همگامی در امور به گرمی می فشارند. 

وحدت و یکپارچگی مسلمانان و لزوم اتحاد و اتفاق کلمه میان آنها بر محور کلمه توحید برای همه موحدان و خداپرستان روی زمین، از تعالیم و آموزش های اساسی آیین اسلام و از اصول فرهنگ قرآنی است. 

قرآن کریم از عمده ترین و سازنده ترین اهداف رسالت رسول اکرم(ص) را ایجاد انس و تفاهم به جای خصومت و دشمنی بیان می داند و اگر کسی در تاریخ به دیده عبرت بنگرد، این معنی را از شاهکارهای رسالت محمد (ص) می یابد. 

طرح اندیشه وحدت جهان اسلام از مشغله های فکری دیرینه و اساسی حضرت امام خمینی (ره) بود که او در طول دوران فعالیت اجتماعی، سیاسی خود قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از آن مهم لحظه ای غفلت نکرد. 

استراتژی مبارزاتی امام (ره) در جهت ایجاد بستر و شرایط لازم برای تحقق وحدت وهمیاری در جهان اسلام، روی دو محور حرکت فکری - فرهنگی و حرکت سیاسی - عملی تمرکز یافت. 

بنیانگذار انقلاب اسلامی نیز با پیروی از اسلام ناب محمدی (ص) و به عنوان بزرگترین منادی وحدت مسلمانان جهان در عصر حاضر همواره برچنگ زدن به ریسمان الهی توسط مسلمانان تاکید می کرد و ایجاد تفرقه بین مسلمانان را از توطئه های استکبار جهانی می دانستند. 

شایسته است بیش از یک میلیارد مسلمان جهان همواره با توسل به سروش آسمانی وحدت، هر آنچه را که سبب ریا، نفاق و کینه توزی میان آنها می شود، از بین برده و با به نمایش گذاشتن صف های مستحکم وحدت، امید دشمنان را به یاس تبدیل کنند. 

وحدتی که به اعتقاد همه علمای اهل تسنن و تشیع، جهان اسلام را در برابر توطئه ها و کینه های دیرینه دشمنان حفظ می کند. 

در عصری که روند جهانی شدن با سرعت زیادی کشورها را نشانه رفته است وحدت ضامن امنیت، اقتدار، عزت و سرافرازی مسلمانان و اعتلای قدرت آنان است که نمونه بارز آن پیروزی مردم لبنان در بیرون راندن صهیونیست های اشغالگر از جنوب این کشور است. 

رفع محاصره غزه، حل مشکلات سوریه و دیگر کشورهای اسلامی هم نیازمند وحدت تمام مسلمانان است.

 

این مطلب توسط نویدصالحی بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۲/۱۰/۲۹ - ۱۹:۳۷
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)