مصاحبه اختصاصی با فرشاد ولی پور نایب قهرمان بادی کلاسیک جهان در سال 2013
مصاحبه از: دکتر سلیمان جمشیدی
آقای ولیپور ضمن تبریک به شما برای کسب نایب قهرمانی در رقابت های بدن سازی کلاسیک در اتریش، مختصر به بیوگرافی خود بپردازید.
بنده فرشاد ولی پور متولد اسفند در شهرستان میانه شهرک ولیعصر، فعالیت های ورزشی خودم در رشته بدن سازی زا رسماً از سالگی در باشگاه تختی زیر نظر آقای مهدی کامرانی شروع کردم. بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی در رشته کاردانی ساخت و تولید، فعالیت مجدد خود در سال را زیر نظر آقای محمد ممانی و فرهاد شهبازپور از سر گرفتم. سال باشگاه بدنسازی پوریا را تأسیس نموده و تا به امروز مدیریت این باشگاه را به عهده دارم. در سال 1389 ازدواج نموده ام و یک فرزند دختر به نام آیسل دارم.
چه مراحلی و پله هایی را برای رسیدن به این مقام افتخارآفرین طی نمودید.
اولین مقام قهرمانی خود را در سال در مسابقات استان مرکزی مقام اول وزن + جوانان کسب کردم. در سال 1386 در رقابت های استانی در سراب مقام اول را کسب نمودم. در سال 1386 به مقام اول شهرستان میانه در وزن 75 کیلو نائل شدم و در سال 1387 مقام دوم در رقابت های استانی در 90 کیلو و سال 1388 نایب قهرمانی را در استان در وزن 100 کیلو تکرار کردم. ر رقابت های 1389 در سراب در 90+ کیلو مقام دوم را کسب نمودم و در مسابقات 1391 میانه مقام اول را در 100 کیلو کسب نمودم. در ساری رقابت های کشور در سال 1391 در قد بالای 180 سانتی متر مقام اول را کسب کرده و ستاره مسابقات معرفی شدم. در وزن 95 کیلوگرم شهرستان در سال 1392 هم مقام قهرمانی و مدال طلا را کسب کردم و در نهایت در مسابقات بادی کلاسیک در نوامبر 2013 (آذر ماه 1392) موفق به کسب نایب قهرمانی جهان در ست پولتون اتریش شدم.
تا به حال در سطح استانی چه کسانی موفق به کسب چنین مقامی شده اند؟
از سال یعنی تاریخ تأسیس فدراسیون بدنسازی، از استان آذربایحان شرقی و غربی تا کنون کسی به این مقام نائل نشده است. در ضمن، بنده اولین ایرانی بودم که در دسته سنگین وزن بادی کلاسیک (قد + سانتی متر) به افتخار رسیدن به چنین عنوانی دست یافتم.
آقای ولی پور کمی در مورد رشته بادی کلاسیک و تفاوت آن با سایر رشته های بدنسازی توضیح دهید.
حساسترین رشته بدن سازی، بادی کلاسیک است که دارای محدودیت وزنی است. در این رشته ورزشی نه تنها حجم و تفکیک عضله مهم است بلکه به تناسب اندام و تعادل بدنی توجه خاصی می شود. بادی کلاسیک با فیتنس متفاوت است. در رشته فیتنس بیشتر حرکات تعادلی ورزشی و رقص مانند معیار است تا تفکیک و حجم و تناسب بدنی. در رشته بادی بیلدینگ هم بیشتر به حجم عضله تا تفکیک توجه می شود و محدودیت وزنی و قدی هم ندارد.
چه کسانی به طور مؤثر در موفقیت شما نقش داشته اند؟
شکر بی پایان خداوند را که مشیت و خواستش شامل بنده کوچک شد تا چنین موفقیتی را تجربه کنم. با این وجود، نقش همسرم در موفقیت اخیر را پر رنگتر از همه می بینم. صبر و تحمل و مساعدت ها و مراقبت های شبانه روزی ایشان در موفقیت من غیر قابل انکار است. حمایت های روحی و دستگیری های پدر و برادرم امین در لحظات سخت نقش عمده ای در کسب موفقیت های بنده داشت. مربی ارزنده تیم ملی آقای وحید اکبرزاده با تسلط به علم روز بدن سازی و راهنمایی ها و پشتیبانی همه جانبه از بنده منت بزرگی بر گردن من دارند. آقای گیو وفاییان رییس هیأت بدن سازی شهرستان میانه تلاش و حمایت بی دریغ و بی چشم داشت و مؤثری در سطح شهرستان نشان دادند و بدون این عزیزان کسب این موفقیت برای بنده مسلما ممکن نبود.
آقای ولیپور، دستیابی به این مقام به نظر نه غیرممکن بلکه بسیار دشوار و به نوعی غیرقابل باور به نظر می رسد. چه سختی ها و فراز و نشیب هایی را در این راه تحمل کردید؟
بنده از یک سال پیش از آغاز مسابقات جهانی IFBB به طور جدی، مستمر و بی وقفه تمرینات آمادگی برای این مسابقات را شروع کردم. در این راه حتی یک بار دیسک کمر به دست و تیغ جراحان سپردم و روز بعد از عمل جراحی مجبور به از سر گرفتن تمرینات شدم. واقعاً در چارچوب کلمات نمی تواند سختی و عذاب و به نوعی شکنجه های ناشی از تمرینات سخت و فشرده را بیان کند. تصور کنید در لحظه تحویل سال به جای بودن در کنار خانواده برای انتخابی تیم ملی سر تمرین باشی. یادم می آید روز بدر طوری تمرین پا داشتم که قادر به بالا رفتن از پله های باشگاه نبودم. شاید باورتان نشود ولی یک سال طعم یک خوردنی شیرین را فراموش کرده بودم. عیدی را تصور کنید بدون خوردن یک تکه شیرینی. حرف در این باب زیاد و خارج از حوصله خوانندگان تان است.
به عنوان عضوی از تیم ملی بدن سازی، چه مسابقاتی را در سطح جهانی پیش رو دارید؟
تمرینات خودم را به طور جدی برای دو مسابقه مهم شروع کرده ام. یکی مسابقات آرنولد کلاسیک قهرمانی جهان که در مهر ماه سال آینده در اسپانیا برگزار خواهد شد و دومی که مهمتر و معتبرتر است مسابقات جام جهانی بدن سازی کلاسیک که در آبان ماه برگزار خواهد شد و کشور میزبان تا کنون مشخص نشده است
شنیده ایم در همان اتریش که بودید پیشنهاداتی از برخی کشورها مثل سوئد و ... برای پیوستن به آن کشور و شرکت در مسابقات زیر پرچم آنها به شما ارایه شده است؟ واکنش تان چه بود؟
بله، صحبت هایی در این زمینه با بنده انجام شد. به خاطر علاقه ای که به کشور و عرقی که به مملکت و تعصبی که به شهرم دارم صحبت ها را ناشنیده گرفتم. بنده با وجود پیشنهادهایی از باشگاه های تهران ترجیح می دهم در خدمت جوانان شهرستان خودم باشم و اثری هر چند ناچیز در سلامتی جوانان و کشاندن آنها به ورزش و دوری از انحرافات داشته باشم. به هر حال، علی رغم، ناملایمت ها و بی مهری ها ترجیح می دهم در حد خود برای کشورم و شهرم موثر باشم.
چه حمایت ها و تشویق هایی قبل و بعد از مسابقات در سطح کشوری و شهرستان به شما شده است؟
در سطح کشوری و استانی هیچ نوع کمک یا تشویقی تا به حال نشده. ولی در سطح شهرستان شرکت فولاد آذربایجان، شورای اسلامی شهرستان و تولیدی لباس بینا قبل از اعزام به مسابقات کمک های مالی انجام دادند. بعد از کسب مقام هم اداره تربیت بدنی و آقای شهرام پور صفر جابزه ای در نظر گرفته اند که جا دارد از تک تک دست اندرکاران و مسؤلین امر تشکر و قدردانی ویژه ای شود داشته باشم.
این کمک ها چه قدر کافی بود؟
اجازه دهید به این سوال پاسخی ندهم. بنده تنها می توانم از حمایت های انجام شده در هر حدی قدردانی کنم.
بسیار خوب، ظاهرا آمادگی برای این چنین مسابقاتی پرهزینه است؟ آیا هزینه های شما از جایی پوشش داده می شود؟ کسب مقام در مسابقات جهانی جایزه نقدی هم دارد؟
خیر، بنده برای تأمین هزینه های مکمل های مصرفی و بحث تغذیه حدود 40 میلیون تومان هزینه کردم. مسلم است که این هزینه شخصی بوده و کسی آن را تقبل نکرده است. در مسابقات هم جایزه نقدی وجود ندارد و تمام مخارج برای کسب افتخار آن هم اگر به دست بیاید به عهده خود ورزشکار است.
بسیاری فکر می کنند با خوردن مکمل ها و داروهای خاص می توان راحتی به این مهم دست یافت. نظرتان چیست؟
نابرده رنج گنج میسر نمی شود، مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد. مهمترین و اولین گام تمرین سخت و شدید است. تغذیه و استراحت حرف دوم و سوم را می زنند و مکمل ها در جایگاه چهارم قرار دارند. تنها یک و ورزشکار حرفه ای می تواند درک کند که چه اندازه رسیدن به آن مرز از آمادگی چه قدر طاقت فرسا است.
پس سختی های زیادی در این راه متحمل شدید. و یک سوال که در ذهن اغلب همشهریان هست. آیا گرایش خاصی به گروه و جناح خاصی در شهرستان دارید؟
بنده یک ورزشکار هستم و تمام تمرکزم روی ورزش است. تمام مسولین شهرستان هم برای بنده از احترام و ارزش برخوردارند و انصافاً آنها هم لطف زیادی در حق من دارند. حالا ناملایماتی هم وجود دارد که بنده آن را بعید از انسان های وزین و فرهیخته شهرمان می بینم که انشاالله توکل بر خدا مرتفع خواهد شد. دست تک تک عزیزانی که دست حمایتشان را بر سر دارم می بوسم و از همه دوستان و عزیزان درخواست دارم اجازه دهند بنده روی ورزش خودم تمرکز کنم و بنده را به حاشیه و استرس نکشانند.
چه توصیه ای برای جوانان علاقمند به این ورزش دارید؟
زیر نظر مربی آگاه و کارکشته و متعهد تمرین کنند و به هیچ عنوان جهت رسیدن به هدف از داروهای هورمونی به خصوص در سنین پایین استفاده نکنند و از مکمل های قانونی و دارای مجوز بهداشت استفاده کنند. راه دشواری انتخاب نموده اند که باید پیه تمام ناملایمات و سختی ها را به تن بمالند و واقعاً علاقمند باشند.
و حرف آخر؟
از خانواده عزیزم تشکر ویژه دارم که حوصله کرده و هرگز دست از تشویق و حمایت از بنده برنداشتند. مدیون دعاهای مادر عزیزم هستم که همواره بدرقه راهم بود. از مسولین شهر به ویژه امام جمعه محترم، فرماندار عزیز و نمایندگان محترم مجلس، رییس اداره ورزش و جوانان آقای حاج مهدی نوایی و نیز حاج قربانعلی وفاییان پدر ورزش میانه که لطف و محبت فراوانی به بنده داشتند سپاسگزارم. همچنین، دوستان عزیزی دارم که در لحظات حساس و پرمشقت همواره در کنار من بودند. دست تک تک آنها را می بوسم و همواره قدردان زحمات و زیر منت محبت هایشان هستم.