قیام درسآموز حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) از جمله تحولات مهم تاریخ اسلام است که به اذعان تمامی اندیشمندان، موجب احیاء و بقای دین اسلام شد.
اما «حسن اللهیاری» روحانی نمای معلوم الحالی که نام مقدس "اهل بیت" را بر شبکه ماهواره ای خود نهاده، در تازهترین و عجیبترین اظهاراتش "قیام" حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام را انکار کرد!
نامبرده که بسیاری از تودهها و همچنین مراجع معظم شیعه را به اتهام بی ارادتی به اهل بیت[!] آماج ناسزا و توهین قرار می دهد و همواره با ترویج شیوههای خشن و خرافی در عزاداری، موجبات وهن مذهب شیعه را فراهم میکند، "قیام" نامیدن حرکت سرور آزادگان جهان را عملی اشتباه میخواند و میگوید:
«امام حسین علیه السلام قیام نکرد. اینکه میگویند امام حسین علیه السلام قیام کرده است، این حرف هم حرف اشتباهی است. امام حسین اگر از مدینه خارج شد خوفا للقتل؛ اگر از مکه خارج شد خوفا للقتل...» [یعنی از ترس مرگ!]
اللهیاری به این اکتفا نکرده، اهل بیت علیهم السلام را از جمله "رعیت"ها و زیردستان معاویه و یزید میداند و در ادامه میافزاید: «همانطور که امام حسن علیه السلام با معاویه صلح کرد، امام حسین هم با معاویه صلح کرد. امام حسین علیه السلام در کربلا هم تقاضای صلح کرد [ولی] جانب مقابل قبول نکردند.»
گفتنی است اظهارات سخیف این روحانینمای لس انجلس نشین دقیقا در راستای مطامع کفار و دشمنان فرهنگ حسینی ایراد شده است؛ چرا که بنا بر ادعای او، شهادت امام حسین علیه السلام و اصحاب باوفای آن حضرت، مانند کشته شدن افرادی از یک کاروان غارت شده بهوسیله راهزنان خواهد بود که خونشان بدون فایده هدر رفته است و نمیتواند الهامبخش باشد.
خاطرنشان میکنیم "فوکویاما" نظریه پرداز مشهور امریکایی، تأکید کرده بود که یکی از مؤلفه های اصلی قدرت شیعیان فرهنگ "شهادتطلبی" است که در حماسه عظیم عاشورا ریشه دارد و آنان با وجود چنین الگویی هرگز تسلیم نخواهند شد.
قدرتی معنوی که حتی شخصیت غیرمسلمانی چون "مهاتما گاندی" رهبر استقلال هند، بدان اذعان نموده و گفته است: «من مبارزه را از شهیدان عاشورا آموختم»[منبع : مجله الغری، چاپ نجف، شماره ربیعالاول 1381 ق، به نقل از محمدرضا حکیمی، قیام جاودانه، چاپ اول، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، 1373ش، ص87]
بنابراین پیداست که حسن اللهیاری برای خدمت به استعمارگران و تأمین منافع دینستیزان چنین ادعاهایی را مطرح می کند.
در باطل بودن ادعاهای نامبرده همین بس که حضرت سیدالشهداء طی خطبههای متعددی هدف از حرکت خود در سال 61 هجری را مبارزه با بدعتها و احیای دین جد خویش بیان داشتند و بارها و به صراحت از سازش امتناع فرمودند.