اوایل سال ۲۰۱۰ میلادی بود که اپل با عرضه آیپد توانست تحول عظیمی در بازار تبلت ها به وجود بیاورد و تقریبا تمامی تولید کنندگان را با رویکرد خود همراه کند. آن زمان که هنوز اندروید در مقابل سیستم عامل موبایل اپل رشد چندانی نکرده بود، در زمینه تبلت نیز حرفی برای گفتن نداشت. از آن زمان تا کنون اپل همچنان یکه تاز بازار تبلت هاست و کسی به پایش نرسیده است و آیپد همچنان دارای بیشترین سهم فروش از بازار تبلت هاست.
گوگل هم با دیدن این پتانسیل در بازار تبلت ها بیکار ننشست و کار را با نسخه شانه عسل (Hony Comb) اندروید برای تبلت ها آغاز کرد. شرکت هایی همچون موتورولا، سامسونگ و آمازون هم طی چند سال اخیر با استفاده از پلتفرم اندروید تبلت های خود را در سایزهای متفاوت به بازار عرضه کردند و از این میان شرکت سامسونگ با عرضه سری گلکسی تب خود و آمازون با کیندل فایر، کاملا موفق ظاهر شده است.
اما گوگل که عادت دارد جریان بازی را تغییر دهد، به جای تولید یک تبلت ۱۰ اینچی در حد و اندازه آیپد و با همان حدود قیمت، سعی کرد تا بخش دیگری از بازار را هدف قرار دهد و پس از عرضه موفق گوشی های نکسوس، این بار با تبلت ۷ اینچی نکسوس وارد شود. تبلتی که تنها ۲۰۰ دلار قیمت دارد و همه را برای خریدش وسوسه می کند.
از سوی دیگر بازار رو به افول نت بوک های ارزان قیمت هم، فرصتی تازه برای جان گرفتن تبلت های ۲۰۰ دلاری ایجاد کرده است و در این بازار که فعلا در دست گوگل و آمازون (کیندل فایر) است، کسی حرفی برای گفتن ندارد.
نکسوس ۷ گوگل که توسط شرکت اسوس تولید شده است، تنها ۲۰۰ دلار قیمت دارد و از لحاظ مشخصات فنی به مراتب از کیندل فایر آمازون قوی تر ظاهر می شود.
اما پس از خرید بخش موبایل موتورولا توسط گوگل، افراد زیادی منتظرند تا سری نکسوس گوگل را با لوگوی موتورولا ببینند. شاید بهتر باشد تا به این نکته اشاره کنیم که هدف اصلی گوگل از خرید موتورولا، تولید محصولات جدید نبود. گوگل در نظر دارد تا با گواهی های ثبت اختراع (پتنت) متعددی که موتورولا در اختیار دارد، امنیت محصولات خود را تامین کند و اپل را زمین گیر کند.
در ادامه مطلب با نارنجی همراه باشید تا به بررسی این تبلت زیبا و کارآمد بپردازیم.
سخت افزار
قیمت پایین نکسوس ۷ دلیل نمی شود که شما را با یک کالای بی کیفیت مواجه کند. در واقع گوگل سعی کرده تا سود خودش را به حداقل برساند تا بتواند تبلت ۲۰۰ دلاری با کیفیت بالایی را به بازار عرضه کند. بدنه نکسوس ۷ بیشتر از پلی کربنات ساخته شده است و از وجود مواد گرانقیمت (همچون فلزات) خبری نیست. اما این موضوع دلیل نمی شود که تبلت گوگل ارزان قیمت به نظر برسد. در واقع طراحی شکیل آن منجر می شود که حسی بیشتر از یک تبلت ۲۰۰ دلاری را به شما القا کند.
پشت تبلت دارای طرحی است که مانع لیز خوردن آن در حین کار می شود. به جز لوگوی بزرگ نکسوس و لوگوی کوچک اسوس، نوشته دیگری در پشت آن به چشم نمی خورد. اسپیکر نکسوس هم دقیقا در زیر لوگوی اسوس قرار دارد. قسمت پایین نکسوس۷ پورت micro-USB و جک ۳/۵ میلیمتری صدا قرار دارد و متاسفانه خبری از خروجی HDMI نیست.
سمت چپ این فرزند ۷ اینچی گوگل، شما اتصالات داک را مشاهده می کنید. اتصالاتی که در گلکسی نکسوس هم موجود بودند و این موضوع نوید دهنده ورود لوازم جانبی برای نکسوس۷ خواهد بود.
نکسوس7 تنها ۱۰/۴۵ میلیمتر قطر و ۳۴۰ گرم وزن دارد. کیندل فایر، نزدیکترین رقیب تبلت نکسوس، ۴۱۳ گرم وزن دارد و همین موضوع سبب می شود که تبلت گوگل کمی خوشدست تر باشد.
دکمه های روشن/خاموش و کنترل صدا هم در سمت راست نکسوس به چشم می خورند.
همچنین در بخش لوگوی نکسوس نیز آنتن NFC قرار دارد، که می توانید از امکانات آن بهره ببرید.
نکسوس۷ با بهره گیری از پردازنده چهار هسته ای انویدیا تگرا۳ که با فرکانس ۱/۲ گیگاهرتز کار می کند و به همراه ۱ گیگابایت حافظه رم، سرعت قابل قبولی را برای شما به ارمغان می آورد. مدل ۸ گیگاباتی نکسوس ۲۰۰ دلار و مدل ۱۶ گیگابایتی آن ۲۵۰ دلار قیمت دارد و خبری از درگاه micro-SD نیست. متاسفانه تنها راه اتصال به اینترنت توسط نکسوس۷ استفاده از وای-فای است و نکسوس۷ مجهز به چیپست اتصال به شبکه های موبایلی نیست.
در کنار مشخصات بالا، وجود Bluetooth, NFC, GPS، قطب نمای دیجیتال، شتاب سنج و ژیروسکوپ نیز جزو امکانات نکسوس۷ محسوب می شود.
نکسوس۷ تنها مجهز به یک دوربین ۱/۲ مگاپیکسلی در جلوست که از آن می توانید برای برقراری چت تصویری بهره بگیرید.
صفحه نمایش
گجت های ارزان قیمت معمولا دارای صفحات نمایشی با کیفیت پایین هستند. اما اینجا خبری از کیفیت کم صفحه نمایش نیست. نکسوس۷ با بهره گیری از صفحه نمایش IPS به میزان دقت ۱۲۸۰ در ۸۰۰ پیکسل، کیفیت قابل قبولی را در ۷ اینچ ارائه می دهد. اگر چه این کیفیت همچنان کمتر از آیپد جدید اپل است، ولی برای یک تبلت ۲۰۰ دلاری کاملا راضی کننده به نظر می رسد.
نکته ای که وجود دارد، عدم توانایی نمایش ۱۶ میلیون رنگ توسط نکسوس۷ است که در مقایسه با آیپد کاملا این موضوع به چشم می خورد.
صفحه نمایش این تبلت دارای زاویه دید خوبی است و به راحتی در جهات مختلف، چه به صورت عمودی و چه به صورت افقی قابل مشاهده است.
همچنین تراکم پیکسل بالا به شما کمک می کند تا کتاب ها و متون را راحت تر بخوانید.
به نظر می رسد که شیشه محافظ موجود روی نکسوس۷ از نوع Gorilla Glass باشد، اما گوگل به این موضوع اشاره ای نکرده است.
کیفیت صدا
تا قبل از اینکه صدایی را با نکسوس۷ پخش کنیم، کاملا شگفت زده بودیم. اما متاسفانه کیفیت اسپیکر تبلت ۷ اینچی گوگل ما را نامید کرد. به حدی که توصیه می کنیم آهنگهای تان را با هدفون بشنوید. میزان قدرت اسپیکر نکسوس۷ نسبت به اندازه ای که دارد کاملا کافیست و می تواند فضای یک اتاق را به راحتی پر کند. اما روی کیفیتش زیاد حساب باز نکنید. امیدواریم که در مدلهای بعدی این تبلت، گوگل از اسپیکرهای با کیفیت تری استفاده کند.
قدرت پردازشی
پردازنده چهار هسته ای تگرا۳ موجود در نکسوس۷ شما را هرگز نامید نمی کند و تقریبا تمامی عملیات سیستمی به راحتی انجام می پذیرند. طی مدتی که ما با نکسوس۷ کار می کردیم، به جز یک یا دو مورد، هرگز شاهد کندی در انجام عملیات و یا عدم پاسخگویی نبودیم. اما متاسفانه با افزایش بار پردازنده، قسمت پایینی نکسوس گرم می شود و این گرما هم از پشت دستگاه و هم از روی آن محسوس است. البته میزان گرمای تولید شده آن به حدی است که در زمستان دستانتان را به کمکش گرم نگه دارید و به اندازه آیپد جدید آنها را کباب نمی کند.
عمر باتری
باتری ۴۳۲۵ میلی آمپری نکسوس می تواند با یک استفاده متوسط تا ۳ روز را به راحتی دوام بیاورد. همچنین در آزمایشی که ما انجام دادیم نکسوس۷ توانست با استفاده مداوم به میزان ۸ ساعت و ۵۳ دقیقه دوام بیاورد.
باز هم این میزان دوام باتری برای یک تبلت ۲۰۰ دلاری کاملا راضی کننده به نظر می رسد.
توضیح: تست مداوم ما پخش کردن یک فیلم HD به صورت مداوم است و در حین پخش فیلم، وای-فای دائما روشن خواهد بود. همچنین میزان روشنایی صفحه ۵۰ و صدای فیلم نیز از بلندگوی دستگاه پخش می شود.
نرم افزار و پشتیبانی از فارسی
تبلت گوگل اولین دستگاهی است که به همراه اندروید ۴.۱ به بازار عرضه می شود. اندرویدی که به گفته خود گوگل نسبت به نسخه قبلی بهینه سازی شده است. این بهینه سازی در سطح سیستم عامل کاملا مشهود بود. در جیلی بیلی همه چیز گوگلی است. مرورگر پیش فرض سیستم هم به گوگل کروم تغییر پیدا کرده است و حضور گوگل پلی در سراسر سیستم پررنگتر شده است.
اپلیکیشین پخش موسیقی هم به گوگل میوزیک تغییر پیدا کرده است و خلاصه به محض کار کردن با نکسوس۷ خواهید فهمید که به اکوسیستم گوگل وارد شده اید.
پشتیبانی از فارسی هم نسبت به نسخه های قبل به صورت چشمگیری بهبود یافته است و شما می توانید رابط کاربری را به طور کامل فارسی کنید و یا از کیبرد فارسی گوگل بهره ببرید.
البته هنگام فارسی سازی رابط کاربری، در برخی از قسمت های سیستم، تاریخ ها به طرز عجیبی با LLLL جانشین می شدند که امیدواریم این مشکل نرم افزاری به زودی برای فارسی زبانان حل شود.
از آنجایی که سری نکسوس سریع تر از هر دستگاه دیگری آپدیت های گوگل را دریافت می کنند، ما نیز هنگام روشن کردن نکسوس۷ با پیام آپدیت به نسخه ۴.۱.۱ مواجه شدیم و به راحتی توانستیم در کمترین زمان ممکن، نکسوس۷ را آپدیت کنیم.
جمع بندی
عادلانه است که بگوییم، نکسوس ۷، بهترین تبلتی است که می توان با ۲۰۰ دلار خرید. در واقع گمان می کنیم که گوگل به حدی سود خود را کم در نظر گرفته است که نکسوس ۷ بتواند در حد و اندازه یک تبلت ۴۰۰ دلاری ظاهر شود. در حال حاضر اگر می خواهید یک تبلت اندرویدی ارزان قیمت و خوش ساخت را در اختیار داشته باشید، نکسوس ۷ گزینه خوبی است. در واقع نکسوس ۷ به لحاظ سخت افزاری به راحتی کیندل فایر آمازون را پشت سر می گذارد و تنها ممکن است به لحاظ محتوای موجود در فروشگاه الکترونیک گوگل از آمازون عقب بماند.