نتونستم اونجا جوابش را بدم چون انداخته ایست سیاه
براساس آیات قرآن، آفرینش انسان بر مبنای نیکی وخیر است. همه ی افراد بشر با خلقت نیکوی الهی، آفریده شده اند وهیچ گونه خلقت بدی در کار نیست؛ زیرا او نیکوست وجز با نیکی، به بندگان خویش احسان نمی کند. چنان که درباره ی آفرینش انسان ها می فرماید:
لَقَد خَلَقنا الانسانَ فی اَحسَنِ تَقویم.{ تین، 5. }
ما انسان را به بهترین شکل آفریدیم.
هم چنین می فرماید:
الّذی اَحسَنَ کُلّ شَی ء خَلَقه.{ سجده، 7. }
او هر چیزی را به نیکوترین گونه آفریده است.
در نظام احسن آفرینش، با آن همه لطف ومهر وبزرگواری که از آفریدگار هستی، سراغ داریم چرا کسی ناقص شود واز نعمت ها محروم گردد؟ خدا که فیاض مطلق است، چرا باید فیض ولطفش را از کسی دریغ کند؟ نعمت های الهی، عمومی است. اگر این نعمت ها به کسی نمی رسد، باید دید عیب کار از کجاست وچه عواملی سبب این گرفتاری شده است؟ در این جهان بینی، خلقت بد وفطرت ناروا معنا ندارد.
خداوند همه ی بدبختی ها وزشتی ها را از جانب خود انسان می داند ومی فرماید:
ما أَصابَکَ مِن حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّه وَما أصابَکَ مِن سَیِّئَةٍ فَمِن نَفسِک.{ نساء، 97. }
هر احسان ونیکی که به تو می رسد، از جانب خداست وهر بدی وزشتی که به تو می رسد، از تو وعمل توست.
از مجموع آیات بالا به دست می آید که اصل در آفرینش انسان، بی عیب ونقص بودن است واگر انسانی از کمالاتی محروم است، وجود او، استثنایی است که بر قانون آفرینش وارد شده است. هم چنین نشان می دهد که همه ی بدی ها، پلیدی ها، نقص ها وصفات زشت وناهنجاری ها از خود انسان است.
براساس روایات اسلامی وره آورد دانش بشری، بخش مهمی از این کاستی ها به ناآگاهی والدین از وظایف خود درباره ی همسران، شیوه ی آمیزش، روش پرورش فرزندان وتغذیه ی مادران هنگام بارداری، مصرف الکل، مواد مخدر وسیگار، آمیزش های حرام و وراثت، و نوع مناطقی که دران زندگی می کنند . مربوط می شود. گناهان وامتحان الهی در مصیبتها دخیل است ولی نمیشه همه انها را به انها ربط داد