فراموش کردم
اعضای انجمن(325) مدیریت انجمن
جستجوی انجمن
PARYAARANG (LILO )    

دانستنی‌های روانشناسی؛ سندروم مرده متحرک را بشناسید

درج شده در تاریخ ۲/۰۵/۲۵ ساعت 08:47 بازدید کل: 262 بازدید امروز: 262
 

 

شاید شما هم فیلم‌های سینمایی مربوط به مرده‌های متحرک را دیده باشید، اما گاهی چیزی شبیه به این تخیلات در واقعیت هم رخ می‌دهد.

 

نشانگان مرده متحرک یا نشانگان کوتارد یک اختلال عصبی-روانی است که در آن فرد اعتقاد دارد که مرده است یا روحش، اندام‌های بدنش، خونش یا برخی از بخش‌های بدنش را از دست داده است.

دکتر ژول کوتارد، عصب‌شناس فرانسوی برای نخستین بار این نشانگان را در سال ۱۸۸۲ در یکی از بیمارانش به نام «مادموازل X» توصیف کرد. این نشانگان بسیار نادر است و تا به حال حدود ۲۰۰ مورد آن از سراسر جهان گزارش شده است.

مبتلایان اغلب ارتباطات اجتماعیشان را کاهش می‌دهند و ممکن است به کلی حرف زدن را متوقف کنند. برخی از آن‌ها می‌گویند صدا‌هایی را می‌شنوند که به آن‌ها می‌گوید چکار کنند.

برخی دیگر از غذا خوردن پرهیز می‌کنند و از جمله به این دلیل که دلیلی برای خوردن غذا نمی‌بینند چرا که «مرده‌اند.» برخی از آن‌ها ممکن است به خودشان آسیب بزنند.

در یک مورد مشهور از این نشانگان در سال‌های اخیر زنی ۵۳ ساله بعد از تماس خانواده‌اش با اورژانس به بیمارستان برده شد. آن‌ها می‌گفتند او باور دارد که مرده است و بوی ماهی گندیده می‌دهد. او همچنین می‌خواست به سردخانه بیمارستان برده شود، چرا که می‌خواست با مرده‌ها باشد.

بیشتربخوانید

  • اختلالی روانی که زندگی فرد را به تباهی می‌کشاند
  • علت نشانگان کوتارد چیست؟
    علت دقیق نشانگان کوتارد معلوم نیست، اما برخی از عوارض عصبی و مغزی با آن مربوط شده‌اند، از جمله زوال عقل، آنسفالوپاتی (بیماری ناشی از تاثیر یک ویروس یا سم بر کارکرد مغز)، صرع، میگرن، اسکلروز متعدد، بیماری پارکینسون، سکته مغزی و خونریزی در زیر جمجمه و در اطراف مغز به علت ضربات و آسیب‌های شدید.

    بسیاری از افراد مبتلا به این نشانگان سابقه مشکلات سلامت روانی مانند افسردگی، اضطراب، اسکیزوفرنی و سوءمصرف مواد غیرمجاز روانگردان دارند. تصویر برداری‌های مغزی در برخی از موارد نشانگان کوتارد عوارض مشخصی مانند سکته مغزی، تومور، لخته خون و آسیب مغزی را نشان داده‌اند.

    این نشانگان ممکن است با اختلال دوقطبی در نوجوانان و بزرگسالان ارتباط داشته باشد. اما از آنجایی که موارد این نشانگان بسیار اندک است، هنوز دانشمندان نتوانسته‌اند سازوکار ایجادکننده آن را دقیقا مشخص کنند.

    پزشکان برای درمان این نشانگان در قدم اول اگر بیماری زمینه‌ای یافت شود، آن را درمان می‌کنند. بسیاری از افراد با ترکیبی از دارو‌های روانپزشکی و شکلی از روان‌درمانی مانند روان‌درمانی شناختی یا هر دوی آن‌ها درمان می‌شوند. گاهی ممکن است از الکتروشوک‌درمانی استفاده شود.

    خوشبختانه گاهی هم بیماران حتی در موارد شدید به طور خودبخودی بهبود پیدا می‌کنند.

    منبع: همشهری آنلاین

    این مطلب توسط محراب عبوسی بررسی شده است. تاریخ تایید: ۲/۰۵/۲۵ - ۱۳:۲۰
    اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
    برچسب ها:

    1
    1


    لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
    فراموش کردم
    تبلیغات