چرا بسیاری از مردم از طوفانهای خورشیدی میترسند و اثرات واقعی آن بر ارتباطات و کل سیاره زمین چیست؟ این همان چیزی است که روزنامه انگلیسی تلگراف در گزارشی به آن پاسخ داده است.
طوفانهای خورشیدی ممکن است باعث توقف جمعی پروازها یا قطع جریان برق شوند و نوع بزرگتر آن میتواند در تمام جهان هرج و مرج ایجاد کند.
"رویداد کارینگتون" که به افتخار ستاره شناس بریتانیایی ریچارد کارینگتون نامگذاری شد، بزرگترین طوفان خورشیدی بود که در سال ۱۸۵۹ به زمین برخورد کرد. انفجاری که در سطح خورشید رخ داد معادل انفجار ۱۷ میلیارد بمب هستهای ۱ مگاتونی به طور همزمان بود. انرژی حاصل از این انفجار به زمین رسید.
این رویداد، سیستمهای ارتباطی سیاره زمین را مختل کرد و باعث آتش گرفتن برجها و شوک الکتریکی به اپراتورهای تلگراف شد. بیش از یک قرن بعد در سال ۲۰۱۲، در حالی که ۸۰۰۰۰ نفر در استادیوم المپیک نشسته بودند و میلیونها نفر از سراسر جهان مراسم افتتاحیه المپیک را تماشا میکردند، از آنچه در آسمان بالای سرشان میگذشت آگاه نبودند، زیرا یک انفجار خورشیدی دیگر که از نظر اندازه و شدت با رویداد کارینگتون مطابقت داشت رخ داد و مواد بسیار داغی را از جو بیرونی خورشید به خارج پرتاب کرد.
براین اساس با تکیه دنیای مدرن بر سامانههای برقی و سیستمهای ارتباطی، ضربه مستقیم طوفانهای خورشیدی فاجعهبار بوده و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی در پی خواهد داشت.
یک گزارش در مورد اثرات طوفان بزرگ خورشیدی که توسط شورای تحقیقات ملی ایالات متحده منتشر شد، پیامدهای چنین رویدادی را "تریلیونها دلار" و زمان بازیابی را "چهار تا ۱۰ سال" تخمین زد.
این گزارش با بیان اینکه قرار گرفتن کشور در معرض اثرات آب و هوایی فضا موجب نگرانی است، افزود: اثرات رخ دادی این چنینی بر فناوری های مدرن شامل قطع شبکه برق، قطع ارتباط با فرکانس بالا، تداخل با سیگنالهای ناوبری GPS و ناهنجاری در فضاپیماها خواهد بود.
رتبهبندی تأثیر آب و هوای شدید فضا در آخرین ویرایش ثبت خطر ملی آمریکا از «متوسط» به «قابل توجه» افزایش یافته است و پیامدهای اقتصادی اکنون به میلیاردها دلار اندازهگیری میشود.
پروفسور ریچارد هورن، رئیس گروه متخصص تأثیرات محیطی فضایی بریتانیا، میگوید: نمیتوانیم بگوییم نگران این موضوع نباشید. این اتفاق ممکن است در هر زمانی رخ دهد.
منبع: الیوم السابع