همان طور که میدانید، میزان گاز دی اکسید کربن موجود در اتمسفر به بیشترین میزان خود در سه میلیون سال گذشته رسیده است. این دغدغههای آب و هوایی محققان و دانشمندان را بر این داشته است تا بیش از پیش به فکر چاره جهت پیش گیری از گرمایش جهانی باشند. اخیراً یک محقق، با هدف کاهش گازهای گلخانهای و آلاینده اقدام به توسعهی درختان مصنوعی برای کمک به پاکسازی هوا کرده است.
Klaus Lackner از دانشگاه کلمبیا یک مادهی جاذب کربن دیاکسید ساخته است که مانند یک اسفنج قدرتمند عمل میکند به طوری که قادر است CO2 را سریعتر از گیاهان جذب کند.
پروژهی آزمایشی Lackner شبیه به یک درخت گلخانهی با بامبو، خیار، ریحان و گیاه قابل رشد میباشد. رشتههای پلاستیک روی روکش این درخت، شبیه به مگنت CO2 یا به عبارت دیگر، شبیه به «دیاکسیدکربنربا» عمل میکنند، با گازهای گلخانهای اتصال برقرار میکنند تا بیکربنات تشکیل دهند.
با کمک یک فن، رزینهای پلاستیکی سختکوشتر نیز میشوند به طوری که ۷۰۰ کیلوگرم گاز CO2 را جذب میکنند. برای اینکه یک دید کلی نسبت به این قضیه پیدا کنید بد نیست به این نکته اشاره کنم که با این ماشینهای گیاه نما که از جنس رزین پلاستیک Lackner میباشند، یک تفاوت اساسی میتوان ایجاد کرد، زیرا ده میلیون درخت مصنوعی میتواند غلظت دی اکسید کربن موجود در اتمسفر را تا میزان ۰۵ppm در هر سال کاهش دهند و از افزایش گازهای گلخانهای و گرمایش جهانی تا حدودی جلوگیری کنند.
ولی نظر شخصی من این است که هیچ چیز جای زیبایی و طراوت گیاهان طبیعی را پر نمیکند و امیدوارم علیرغم تحقیقات روزافزون و بزرگ در این زمینه، انگیزهی عموم برای رشد و پرورش گیاهان و درختان کاهش نیابد. نظر شما در این مورد چیست؟
منابع: دانشگاه کلمبیا و ساینتیفیک امریکن