مونتسکیو در صفحه (۳۳۹) کتاب خویش « نامه های ایرانی» ترجمه دکترمحمد مجلسی درمورد خبرنگاران می نویسد: … قصرهیچ امپراتوری نیست که این گروه [ خبرنگاران] وارد نشده، وازسوراخ وسنبه هایش خبرنداشته باشند. دردنیا خبری نیست که ازآن بی اطلا ع باشند… ومیدانند که چه نوع خبرهای بدست بیاورند و به گوش مردم جهان برسانند تا ازعزت واحترام امپراطوران بزرگ ترک کاسته شود. اززبان گویای همین سند ها است که می توان به بداندیشان و حسودان و کینه توزان، پاسخ ارائه نمود. درعین حال به کمک همین اسناد است که قادرخواهیم شد تا گذشتۀ تاریخی پدران خویش را که خارچشم عده ای از مورخین(تحریفگران) قرارگرفته ازبوته فراموشی وگمنامی به درآوریم.هدف اساسی این نوشته برملا ساختن چهره حقیقت تاریخی است که روی برخی مصلحت ها عمداً پردۀ کتمان گذاشته شده است ودرآن به هیچ ادعای روبرونمی شوید که توام با مدرک نباشد. و به طور مستقیم ملاحظه نمائید که چگونه حقیقت را بدون کوچکترین خوف و هراس تحریف نموده اند.
مناطق تحت حاکمیت ترکان در زمان حمله اعراب
۱_ جنگ اعراب با ترکان در آزربایجان در سال ۹۰ هجری
منابع: ج پنجم طبرب ص۲۲۶ مسلم بن عبدالملک با ترکان در منطقه باب البواب جنگید و به آذربایجان رسید
۲_ جنگ اعراب و ترکان در آزربایجان در سال۱۰۴ هجری
منابع: ج ۵ طبری ص ۳۴۸. البدایه و النهایه ج ۹ ص ۲۵۶ تعریف دلچسب طبری از ترک نامیدن آذربایجان: جراح بن عبدالله حکمی جنگ کرد او امیر ارمنستان و "آذربایجان سرزمین ترکان" را فتح کرد
۳_ جنگ اعراب درهرات با ترکان درسال هجدهم هجری!
منابع: ص ۱۹۹۸، ج پنجم ترجمهء تاریخ طبری وص ،۱۵۳۹ج چهارم ترجمهء تاریخ کامل جنگی است که احنف بن قیس نمایندهء خلیفهء دوم مسلمین جهت تسخیرهرات به راه انداخته است. بعدازاشغال هرات تا بلخ پیشروی می نماید.
۴_ جنگ اعراب در ابرشهر با ترکان هیاطله در سال سی و یک هجری
منابع: ص ۲۱۵۶ ج پنجم تاریخ طبری که در این جنگ ترکان از اعراب شکست خوردند.
۵_ جنگ اعراب با ترکان در طبس در سال سی و سه هجری
منابع: ابن خلدون ص۵۵۷. جماعت ترکان از سوی خراسان آشگار شد آنان چهل هزار تن بودند و سردارشان به نام قارن بود و به طبسین رسید و مردم بادغیس, قهستان, هرات با وی همراه شدند.
۶_ جنگ اعراب با ترکان در مرو رود در سال ۲۲ هجری
منابع: ص۲۰۰۰_۲۰۰۱ ج پنجم طبری. ص۱۵۴۱ ج چهارم ابن اثیر. ص۵۳۳ ج دوم ابن خلدون که ترکان به بلخ عقب نیشینی کردند
۷_ جنگ اعراب با ترکان در گرگان (جرجان) در سال ۱۰۶ هجری
منابع: ص۳۹۴۰ ج نهم تاریخ طبری. ص ۱۴۳ ج دوم تاریخ طبری. ص ۲۸۵۰ ج نهم ابن اثیر
تعریف دلچسب ابن اثیرص۲۹۶۵: ترکان با هفت هزار مرد جنگی به سرتو آمدند. ما بر ایشان تاخت آوردیم و بر "کشورشان" چنک انداخته ایشان را برده خود ساختیم
۸_ جنگ اعراب با ترکان در سال ۵۰ هجری. جنگ غور
منابع: ص۲۰۸۰ تاریخ کامل ترجمه دکتر سید حسین روحانی ص۳۱۷۶ ج هفتم تاریخ طبری ترجمه ابوالقاسم پاینده
۹_جنگ اعراب با ترکان در قهستان در ۵۱ هجری سال
منابع: ص۲۸۵۰ج هفتم طبری. ۲۱۲۱ج پنچ کامل. ربییع ابن زیاد حارثی همراه پنچاه هزار تن از سپاهیان بصره و کوفه به سرداری بریده بن الحصیب... واز ترکانی که در آن نواحی بودند گشتار بسیار کرد و جز نیزک ترخان هیچ کس جان سالم بدر نبرد.
۱۰_ جنگ ترکان با عبدالله بن خازم در هرات
منبع: جلد هفتم طبری۳۱۷۸
۱۱_ گشتار جمعی ترکان به دست قطیبه در تخارستان سال۹۱ هجری
منابع: ص ۲۷۳۴ ج شش ابن اثیر. ص ۳۷۸۰ طبری ج۹. ۱۲ هزار نفر از مردم بیگناه ترک را قتل عام کرد