فراموش کردم
رتبه کلی: 1001


درباره من
چقدر خسته ام
از حضور سرد و بیهوده
این باد
که شاخسار سبز بودن را
مدام میشکند
نه دیگرم
هرگز به شوق نمی ایم
از سرخی هر سیب
که شیشه شراب شیرین
عشق را
در آن دوردست ها
شکسته ام ...

ازدواج کودکان، بزرگترین ننگ جامعه افغانستان

درج شده در تاریخ ۹۲/۰۴/۰۷ ساعت 08:29 بازدید کل: 314 بازدید امروز: 207
 

 


بدرفتاری و بی عدالتی علیه زنان و دختران افغان روز به‌ روز در حال افزایش است و این در حالی اتفاق می‌افتد که آمریکایی‌ها مدعی‌اند با ورود نیروهایشان به خاک این کشور و کوتاه کردن دست طالبان توانسته‌اند به خوبی از حقوق زنان در برابر این رفتارها محافظت کنند و این ادعا تا جایی ادامه می‌یابد که برخی ابراز نگرانی می‌کنند در صورت خروج این نیروها از خاک افغانستان چه بر سر زنان این کشور خواهد آمد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، 82 درصد از دختران افغانستانی در سنین پایین و قبل از اینکه دوره راهنمایی را به اتمام برسانند، بدلیل ازدواج زودهنگام ترک تحصیل می‌کنند و این سبب شده تا برخی مدارس مقطع دبیرستان بندرت یک دانش‌آموز دختر داشته باشند، این امر بیش از گذشته در افغانستان به چشم می‌خورد و کودکان زیادی بویژه دختران در سن پایین، مجبور هستند به ازدواج به مردانی تن دهند که سال‌ها از آنها بزرگترند.

رییس دپارتمان بهداشت و سلامت وزارت افغانستان می‌گوید که اگرچه ازدواج زیر 16 سال ممنوع است اما دختران زیادی در سنین 13 و حتی پایین‌تر مجبور به ازدواج با مردان بزرگسال هستند.

وی هم‌چنین ابزار نگرانی کرد که در شمار زنان و دخترانی که هنگام زایمان در سن پایین و به دلیل کم خونی در بیمارستان‌ها جان خود را از دست می‌دهند به شدت افزایش داشته است.

نازیا فیضی، یکی از فعالان وزارت امور زنان افغانستان در این باره اعلام کرد که تنها در سال 2013، 53 مورد ازدواج کودکان گزارش شده است که این میزان در حقیقت باید بیش از اینها باشد. چون در مناطق مرزی و نقاطی از کشور که مردم به سیستم قضایی و پلیس دسترسی کمی دارند، این‌گونه حوادث اغلب گزارش نمی‌شوند. گستردگی این مساله در افغانستان ناشی از فرهنگ غلط مردم این کشور نیز می‌باشد. برخی خانواده‌ها معتقدند که اگر دختران‌شان تا 16 سالگی ازدواج نکنند موجب سرشکستگی آنها خواهد بود.

بسیاری از این دختران به عنوان خون بس به ازدواج مردی از خانواده‌ای دیگر در می‌آیند بدین معنی که اگر مردی از یک خانواده مرتکب خطایی شود، از دختر خانواده به عنوان غرامت استفاده شده و به او به عقد مردی از خانواده و یا طایفه مقابل در می‌آید تا مانع از ادامه مناقشات شود.

قوانین اسلام به دختران اجازه می‌دهد که در سن کم ازدواج کنند، اما انتخاب همسر و تصمیم برای ازدواج کاملا در اختیار دختر است، در حالی که واقعیت‌ جامعه افغانستان چیز دیگری را نشان می‌دهد و حتی برخی از این دختران برای رهایی از ازدواج اجباری مجبور به فرار از خانه‌هایشان می‌شوند که در اینصورت هم عاقبت بسیار بدی خواهند داشت.

سال گذشته در این کشور دست دو زن جوان به اتهام برقراری روابط نامشروع با مردی نامحرم و یا فرار از منزل در ملاء عام و بدون محاکمه در دادگاهی رسمی اعدام شدند که خشم مدافعان حقوق بشر و فعالان حقوق زنان در سطح بین‌المللی را برانگیخت.

براساس گزارش پایگاه اینترنتی کاتولیک آنلاین، افزایش اقدام به خودکشی و خودسوزی در میان زنان یکی از تبعات دیگر ازدواج‌های زود هنگام و اجباری دختران است. مطالعات کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نشان می‌دهد که سالیانه بیش از 2300 زن و دختر در افغانستان در سنین 15 تا 40 سالی اقدام به خودکشی می‌کنند که آماری وحشتناک بشمار می‌آید.

این مطالعات همچنین نشان می‌داد که از هر 50 زن افغان، یک تن بدلیل مشکلات ناشی از بارداری زودهنگام جان خود را از دست می‌دهند که این مساله به طور مسلم در مناطق روستایی بیشتر به چشم می خورد.

این مطلب توسط فراز احمدی بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۲/۰۴/۰۷ - ۱۱:۰۴
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)