فراموش کردم
رتبه کلی: 382


درباره من
سلام

امیدوارم به لطف خداوند خوب باشین

خب دوستان هدف اصلیمون از فعالیت با این اکانت آشنایی با معجزه ای هستش
********************
در مورد تعداد تقریبی آیات قرآن کریم، در میان مفسران و دانشمندان علوم قرآنی وحدت نظر نسبی وجود دارد; برخی آیات قرآن را 6000 آیه دانسته و برخی اعدادی چون 204، 214، 219، 225 و یا 236 را برآن افزوده اند ولی آنچه مسلم است این که آیات قرآن از 6000 آیه کمتر نمی باشد; گرچه در آیات افزون بر این مقدار، اختلاف نظر وجود دارد.
علت اصلی این اختلاف وقف رسول خدا(صلی الله علیه وآله) در پایان آیات تلاوت شده به منظور آگاهی مردم از اتمام آیه و نیز وصل مجدد آن به آیه بعدی به جهت پیوستگی مطلب دو آیه پیاپی بوده است. و در نتیجه گاهی اوقات این توهم در مردم پدید می آمد که این وصل علامت انقطاع و تمام شدن آیات نیست و لذا اختلاف روایات و تعداد آیات باعث اختلاف نظر در عدد آنها شده است. هر فرقه و گروهی نیز برحسب روایاتی که از نظر آنها بر دیگر روایات رحجان دارد عدد خاصی را ذکر کرده اند که در نتیجه موجب بروز اختلاف شده است. بعضی گفته اند شمارش آیات از معضلات قرآن است.
آیات قرآن یکسان نیست، برخی کوتاه و برخی دیگر بلندتر است. در بعضی از آنها مطلبی به طور کامل گنجانده شده و در برخی دیگر مطلب نیمه تمام است و ادامه آن را باید در آیه دیگر جستجو کرد و نیز در قطع و وصل آیات اعتبارات و نظرهای مختلف وجود دارد در نتیجه در عدد آیات اختلاف پدید آمده است. علامه طباطبایی در المیزان می نویسد: «از آنجا که روایات و اقوال مختلفی در مورد عدد آیات قرآن وجود دارد و از طرفی خبر قطعی و قابل اعتمادی در این موضوع نداریم، الزامی نیست که خواسته باشیم به یکی از این روایات یا اقوال ملتزم شویم و عدد خاصی را بپذیریم». آنچه اهمیت دارد تمام آیاتی است که در قرآن وجود دارد، البته طبرسی در مقدمه تفسیر مجمع البیان عدد 6236 را ترجیح داده و روایات آن را مستندتر و قوی تر می داند.
قرآن کریم (Quran )    

سوره الاعراف(آیات12 تا 22قسمت200)جزء هشتم

منبع : قرآن کریم
درج شده در تاریخ ۹۲/۰۵/۱۰ ساعت 13:28 بازدید کل: 233 بازدید امروز: 161
 

جزء هشتم

 

قَالَ مَا مَنَعَکَ أَلَّا تَسجُدَ إِذ أَمَرتُکَ قَالَ أَنَا خَیرٌ مِنهُ خَلَقتَنِی مِن نَارٍ وَخَلَقتَهُ مِن طِینٍ

خدا فرمود : چون تو را به سجده فرمان دادم ، چه چیز تو را مانع شد که سجده نکردی ؟ گفت : من از او بهترم ، مرا از آتش پدید آورده‏ای و او را از گِل آفریدی .«12»

قَالَ فَاهبِط مِنهَا فَمَا یَکُونُ لَکَ أَن تَتَکَبَّرَ فِیهَا فَاخرُج إِنَّکَ مِنَ الصَّاغِرِینَ

خدا فرمود : از این محل ملکوتی [که عرصه فروتنی و فرمانبرداری است] فرود آی ؛ زیرا تو را نرسد که در این جایگاه بلند ، بزرگ منشی کنی پس بیرون شو که قطعاً از خوارشدگانی .«13»

قَالَ أَنظِرنِی إِلَی یَومِ یُبعَثُونَ

گفت : مرا تا روزی که [مردگان] برانگیخته شوند ، مهلت ده . «14»

قَالَ إِنَّکَ مِنَ المُنظَرِینَ

خدا فرمود : البته تو از مهلت یافتگانی .«15»

قَالَ فَبِمَا أَغوَیتَنِی لَأَقعُدَنَّ لَهُم صِرَاطَکَ المُستَقِیمَ

گفت : [اکنون که به کیفر تکبرم] مرا به راه شر و فساد انداختی، یقیناً بر سر راه مستقیم تو [که رهروانش را به سعادت ابدی می‏رساند] در کمین بندگانت خواهم نشست .«16»

ثُمَّ لَآتِیَنَّهُم مِن بَینِ أَیدِیهِم وَمِن خَلفِهِم وَعَن أَیمَانِهِم وَعَن شَمَائِلِهِم

وَلَا تَجِدُ أَکثَرَهُم شَاکِرِینَ

سپس از پیش رو و پشت سر و از طرف راست و از جانب چپشان بر آنان می‏تازم و [تا جایی آنان را دچار وسوسه و اغواگری می‏کنم که] بیشترشان را سپاس‏گزار نخواهی یافت .«17»

قَالَ اخرُج مِنهَا مَذءُومًا مَدحُورًا لَمَن تَبِعَکَ مِنهُم لَأَملَأَنَّ جَهَنَّمَ مِنکُم أَجمَعِینَ

خدا فرمود : از این جایگاهت در حالی که مستحق سرزنش و رانده شدنی بیرون شو که قطعاً هر که از آنان از تو پیروی کند ، بی‏تردید جهنم را از همه شما لبریز خواهم کرد .«18»

وَیَا آدَمُ اسکُن أَنتَ وَزَوجُکَ الجَنَّةَ فَکُلَا مِن حَیثُ شِئتُمَا وَلَا تَقرَبَا هَذِهِ

الشَّجَرَةَ فَتَکُونَا مِنَ الظَّالِمِینَ

و [گفتیم :] ای آدم ! تو و همسرت در این بهشت سکونت گیرید ، و از هر جا [و هر نوع میوه‏ای] که خواستید بخورید ، و به این درخت نزدیک نشوید که ازستمکاران [بر خود] خواهید شد .«19»

فَوَسوَسَ لَهُمَا الشَّیطَانُ لِیُبدِیَ لَهُمَا مَا وُورِیَ عَنهُمَا مِن سَوآتِهِمَا وَقَالَ مَا نَهَاکُمَا

رَبُّکُمَا عَن هَذِهِ الشَّجَرَةِ إِلَّا أَن تَکُونَا مَلَکَینِ أَو تَکُونَا مِنَ الخَالِدِینَ

پس شیطان ، آن دو را وسوسه کرد تا آنچه از شرمگاه بدنشان بر آنان پوشیده بود نمایان کند ، [وسوسه‏اش این بود که به هر دو] گفت : پروردگارتان شما را از این درخت نهی نکرده مگر از این جهت که مبادا دو فرشته گردید ، یا از جاودانان شوید .«20»

وَقَاسَمَهُمَا إِنِّی لَکُمَا لَمِنَ النَّاصِحِینَ

و برای هر دو سوگند سخت و استوار یاد کرد که یقیناً من برای شما از خیر خواهانم [و قصد فریب شما را ندارم . ] «21»

فَدَلَّاهُمَا بِغُرُورٍ فَلَمَّا ذَاقَا الشَّجَرَةَ بَدَت لَهُمَا سَوآتُهُمَا وَطَفِقَا یَخصِفَانِ عَلَیهِمَا

مِن وَرَقِ الجَنَّةِ وَنَادَاهُمَا رَبُّهُمَا أَلَم أَنهَکُمَا عَن تِلکُمَا الشَّجَرَةِ وَأَقُل لَکُمَا

إِنَّ الشَّیطَانَ لَکُمَا عَدُوٌّ مُبِینٌ

پس آن دو را با مکر و فریب از مقام و منزلتشان فرود آورد [و به خوردن درخت ممنوعه نزدیک کرد] ، هنگامی که از آن درخت چشیدند ، شرمگاه بدنشان بر دو نفرشان نمایان شد و هر دو دست به کار چسبانیدن برگ [درختان] بهشت به خود شدند ؛ و پروردگارشان بر آن دو بانگ زد : آیا من شما را از آن درخت نهی نکردم، وبه شما نگفتم : بی‏تردید شیطان نسبت به شما دشمنی آشکار است؟!«22»

این مطلب توسط حامد رستمی کیا بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۲/۰۵/۱۰ - ۱۴:۰۸
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)