فراموش کردم
رتبه کلی: 382


درباره من
سلام

امیدوارم به لطف خداوند خوب باشین

خب دوستان هدف اصلیمون از فعالیت با این اکانت آشنایی با معجزه ای هستش
********************
در مورد تعداد تقریبی آیات قرآن کریم، در میان مفسران و دانشمندان علوم قرآنی وحدت نظر نسبی وجود دارد; برخی آیات قرآن را 6000 آیه دانسته و برخی اعدادی چون 204، 214، 219، 225 و یا 236 را برآن افزوده اند ولی آنچه مسلم است این که آیات قرآن از 6000 آیه کمتر نمی باشد; گرچه در آیات افزون بر این مقدار، اختلاف نظر وجود دارد.
علت اصلی این اختلاف وقف رسول خدا(صلی الله علیه وآله) در پایان آیات تلاوت شده به منظور آگاهی مردم از اتمام آیه و نیز وصل مجدد آن به آیه بعدی به جهت پیوستگی مطلب دو آیه پیاپی بوده است. و در نتیجه گاهی اوقات این توهم در مردم پدید می آمد که این وصل علامت انقطاع و تمام شدن آیات نیست و لذا اختلاف روایات و تعداد آیات باعث اختلاف نظر در عدد آنها شده است. هر فرقه و گروهی نیز برحسب روایاتی که از نظر آنها بر دیگر روایات رحجان دارد عدد خاصی را ذکر کرده اند که در نتیجه موجب بروز اختلاف شده است. بعضی گفته اند شمارش آیات از معضلات قرآن است.
آیات قرآن یکسان نیست، برخی کوتاه و برخی دیگر بلندتر است. در بعضی از آنها مطلبی به طور کامل گنجانده شده و در برخی دیگر مطلب نیمه تمام است و ادامه آن را باید در آیه دیگر جستجو کرد و نیز در قطع و وصل آیات اعتبارات و نظرهای مختلف وجود دارد در نتیجه در عدد آیات اختلاف پدید آمده است. علامه طباطبایی در المیزان می نویسد: «از آنجا که روایات و اقوال مختلفی در مورد عدد آیات قرآن وجود دارد و از طرفی خبر قطعی و قابل اعتمادی در این موضوع نداریم، الزامی نیست که خواسته باشیم به یکی از این روایات یا اقوال ملتزم شویم و عدد خاصی را بپذیریم». آنچه اهمیت دارد تمام آیاتی است که در قرآن وجود دارد، البته طبرسی در مقدمه تفسیر مجمع البیان عدد 6236 را ترجیح داده و روایات آن را مستندتر و قوی تر می داند.
قرآن کریم (Quran )    

سوره الاعراف(آیات23 تا 30قسمت201)جزء هشتم

منبع : قرآن کریم
درج شده در تاریخ ۹۲/۰۵/۱۰ ساعت 14:04 بازدید کل: 286 بازدید امروز: 212
 

جزء هشتم

قَالَا رَبَّنَا ظَلَمنَا أَنفُسَنَا وَإِن لَم تَغفِر لَنَا وَتَرحَمنَا لَنَکُونَنَّ مِنَ الخَاسِرِینَ

گفتند : ای پروردگار ما ! ما بر خود ستم ورزیدیم ، و اگر ما را نیامرزی و به ما رحم نکنی مسلماً از زیانکاران خواهیم بود .«23»

قَالَ اهبِطُوا بَعضُکُم لِبَعضٍ عَدُوٌّ وَلَکُم فِی الأَرضِ مُستَقَرٌّ وَمَتَاعٌ إِلَی حِینٍ

خدا فرمود : از این جایگاه و مقام فرود آیید ، در حالی که دشمن یکدیگرید ، و برای شما در زمین تا مدتی قرارگاه و مایه برخورداری است .«24»

قَالَ فِیهَا تَحیَونَ وَفِیهَا تَمُوتُونَ وَمِنهَا تُخرَجُونَ

پروردگار فرمود : در آن زندگی می‏کنید ، و در آن می‏میرید ، و از آن بیرون می‏آیید .«25»

یَا بَنِی آدَمَ قَد أَنزَلنَا عَلَیکُم لِبَاسًا یُوَارِی سَوآتِکُم وَرِیشًا وَلِبَاسُ التَّقوَی ذَلِکَ خَیرٌ ذَلِکَ مِن آیَاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُم یَذَّکَّرُونَ

ای فرزندان آدم ! ما برای شما لباسی که شرمگاهتان را می‏پوشاند و لباسی فاخر که مایه زینت و جمال است ، پدید آوردیم ؛ و لباس تقوا [که انسان را از آلودگی‏های ظاهر و باطن بازمی‏دارد] بهتر است ، و این [لباس که با استفاده از آن انسان به سعادت ابدی می‏رسد] از نشانه‏های خداست ، باشد که متذکّر [این حقیقت] شوند .«26»

یَا بَنِی آدَمَ لَا یَفتِنَنَّکُمُ الشَّیطَانُ کَمَا أَخرَجَ أَبَوَیکُم مِنَ الجَنَّةِ یَنزِعُ عَنهُمَا لِبَاسَهُمَا

لِیُرِیَهُمَا سَوآتِهِمَا إِنَّهُ یَرَاکُم هُوَ وَقَبِیلُهُ مِن حَیثُ لَا تَرَونَهُم إِنَّا جَعَلنَا الشَّیَاطِینَ

أَولِیَاءَ لِلَّذِینَ لَا یُؤمِنُونَ

ای فرزندان آدم ! شیطان ، شما را نفریبد چنان که پدر و مادرتان را [با فریبکاریش] از بهشت بیرون کرد ، لباسشان را از اندامشان بر می‏کشید تا شرمگاهشان را به آنان بنمایاند ، او و دار و دسته‏اش شما را از آنجا که شما آنان را نمی‏بینید می‏بینند ، ما شیاطین را سرپرست و یاران کسانی قرار دادیم که ایمان نمی‏آورند .«27»

وَإِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً قَالُوا وَجَدنَا عَلَیهَا آبَاءَنَا وَاللَّهُ أَمَرَنَا بِهَا قُل إِنَّ اللَّهَ لَا یَأمُرُ

بِالفَحشَاءِ أَتَقُولُونَ عَلَی اللَّهِ مَا لَا تَعلَمُونَ

چون کار زشتی مرتکب می‏شوند ، می‏گویند : پدرانمان را بر آن [کار] یافتیم و خدا ما را به آن فرمان داده . بگو : یقیناً خدا به کار زشت فرمان نمی‏دهد ، آیا چیزی را که نمی‏دانید [از روی نادانی] به خدا نسبت می‏دهید ؟ !«28»

قُل أَمَرَ رَبِّی بِالقِسطِ وَأَقِیمُوا وُجُوهَکُم عِندَ کُلِّ مَسجِدٍ وَادعُوهُ مُخلِصِینَ

لَهُ الدِّینَ کَمَا بَدَأَکُم تَعُودُونَ

بگو : پروردگارم به میانه‏روی [در همه امور و به اجتناب از افراط و تفریط] فرمان داده و [امر فرموده] : در هر مسجدی [به هنگام عبادت] روی [دل] خود را [آن گونه] متوجه خدا کنید [که از هر چیزی غیر او مُنقطع شود] ، و او را در حالی که ایمان و عبادت را برای وی از هر گونه شرکی خالص می‏کنید بخوانید ؛ همان گونه که شما را آفرید ، [پس از مرگ به او] بازمی‏گردید .«29»

فَرِیقًا هَدَی وَفَرِیقًا حَقَّ عَلَیهِمُ الضَّلَالَةُ إِنَّهُمُ اتَّخَذُوا الشَّیَاطِینَ أَولِیَاءَ

مِن دُونِ اللَّهِ وَیَحسَبُونَ أَنَّهُم مُهتَدُونَ

در حالی که گروهی را [به خاطر داشتن لیاقت] هدایت کرد ، و گروهی [به سبب نشان ندادن لیاقت] گمراهی بر آنان قطعی شد ، چون اینان شیاطین را به جای خدا سرپرستان و دوستان خود گرفتند ، وگمان می‏کنند که راه یافتگانند ! !«30»

این مطلب توسط حامد رستمی کیا بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۲/۰۵/۱۰ - ۱۴:۰۸
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (1)