یکسال از حضورم در سایت میانالی گذشت. یک سال قبل بود که با عضویت در این سایت از صف خوانندگان صرف سایت جدا شدم و به جمع اعضای آن وارد شدم تا بتوانم ضمن نوشتن در آن در بعضی بحث های آن حضور فعال داشته باشم. اکنون قصد آن دارم که فعالیت یکساله خود در این سایت را مروری دوباره کنم.
برای بررسی بهتر لازم دیدم مروری بکنم بر نوشته هایی که بیشتر از جانب مخاطبان مورد استقبال قرار گرفته و به عبارت دیگر تعداد بازدید بیشتری داشته است و در این میان و در صورت لزوم به انگیزه و داستان نگارش آنها نگاهی دوباره داشته باشم.
1- "نظریات مقام رهبری درباره کوروش و هخامنشیان و باستان گرایی" این مطلب با 2647 بازدید، پر بازدید ترین مطلبم در سایت بوده است. 17 تیر سال 92 رئیس جمهور سابق در آخرین روزهای ریاست جمهوری اش، آقای سید محمد خامنه ای را به ریاست بنیاد ایران شناسی منصوب نمود. ایشان هم بلافاصله بعد از انتصاب در مصاحبه ای با ایرنا به تجلیل از کوروش پرداختند و کشور گشایی های او را به "جهاد فرهنگی به ظاهر نظامی" تعبیر کردند. این مصاحبه بلافاصله در سایت میانالی هم منعکس شد و طبیعتا محل بحث فراوان هم واقع شد. مخالفتم با این تز جدید باعث شد که منتقدانم در سایت در همان بحث و در سایر صفحات مرا متهم به مخالفت با "برادر رهبری" نمایند. بنده هم با گزینش و انتخاب سخنان رهبری در این زمینه به ایشان یادآوری نمودم که در این زمینه خاص - باستان گرایی - رهبر انقلاب هم نظراتی مغایر با نظرات برادرشان دارند و اصولا داشتن نظرات متفاوت در علوم انسانی از جمله تاریخ اصلی پذیرفته شده است.
2- "حدود آذربایجان در فرمان کریم خان" دومین مطلب پربازدید با 1496 بازدید و مطلب مرتبط با آن یعنی "قباله فروش روستای کؤچز قاراباغ" با 972 بازدید هم در ردیف مطالب برگزیده جای می گیرد. بعد از جدایی شمال آذربایجان از قسمت جنوبی آن با قراردادهای گلستان و ترکمانچای، عده ای به جای حفظ ارتباط با قسمت های جدا شده در پی اثبات این نکته برآمدند که اصولا قسمت شمالی رود آراز هیچگاه جزء آذربایجان نبوده و در اسناد تاریخی آران، آلبانیا، شروان و ... خوانده شده است. این امر پس از سقوط حکومت فرقه دمکرات آذربایجان و به انگیزه توجیه جلوگیری از ارتباط مردم آذربایجان سرعت بیشتری هم یافته است. در این میان آقای عنایت الله رضا با کتاب "آران و آلبانیای قفقاز" پیشتاز این امر بوده است. پاسخ های مستدل به این کتاب قبلا توسط اساتید از جمله دکتر جواد هیئت داده شده است. اما در این دو مطلب دو سند بسیار مهم آورده شده است که در آنها مناطق شمال آراز آذربایجان خوانده شده اند. سند اول مربوط به فرمانی است از کریم خان زند که سندی است دولتی. سند دوم قباله ای است که روستایی طی این قباله به فروش می رسد و نویسنده قباله محل وقوع آن را آذربایجان می نامد. این سند هم متعلق به اواخر دوره صفویه است.
3- "مباهته، تهمت در خدمت دیانت!" 1111 بازدید. همانگونه که اطلاع دارید، تهمت، افترا و انگ زدن از امور متداول و جاری جامعه ماست که بخصوص در محیط های مجازی بیشتر دامان فعالان اجتماعی و سیاسی را می گیرد. کافی است نظری متفاوت داشته باشی تا سیل تهمت و افترا به سویت روانه شود. این مقاله از نگاهی دینی به این پدیده پرداخته است.
4- " گرگ در باورها، فولکلور و ادبیات آذربایجان و ترک ها" 960 بازدید. این مقاله و قسمت دوم و سوم آن به بررسی عنصر گرگ در باورهای عمومی و ادبیات شفاهی و کتبی آذربایجانی ها و ترک ها می پردازد. انگیزه نگارش این مطالب سریالی پیشتر در مطلبی با عنوان "سوزن و جوالدوز!" آمده است.
5- "نگاهی نو به سهندیه شهریار" 636 بازدید. نگاهی است جدی به شاهکار شهریار. همچنین مطلب مرتبط با آن یعنی "اؤزگه چیراغینا یاغ اولماق بسدیر، شعری که باعث آفرینش سهندیه شد." با 619 بازدید، که می تواند این نگاه نو به شعر استاد شهریار را بهتر معنا کند.
6- " واکنش سایت های طرفدار PKK به انتصاب استاندار آذربایجان غربی" 595 بازدید. برنامه ریزی گروههای فعال کرد برای انتخاب استاندار کرد برای استان آذربایجان غربی در دولت جدید پاسخ مناسب خود را نیافت و عصبانیت آنها از انتخاب استاندار جدید در قالب مطالبی در این سایت ها انعکاس یافت. در این مطلب به تعدادی از این واکنش ها اشاره شده است.
7- "چرا احادیث نقل شده از ابوهریره مورد اطمینان نیستند؟" 438 بازدید. در این مقاله به یکی از اصول علم حدیث در فقه شیعه اشاره شده است که ثقه بودن راوی حدیث باعث می شود حدیث صحیح قلمداد شود و این نکته که احادیث نقل شده از ابوهریره مورد قبول علم الحدیث شیعه نیست. ضمن اینکه راوی اصلی حدیث مندرج در پشت اسکناس های 5000 تومانی ابوهریره است. در قسمت نظرات مطلب هم به تحقیق مستقلی در این زمینه اشاره شده است که در مجله تخصصی علوم حدیث دانشگاه کاشان انتشار یافته و حدیث فوق الذکر را صحیح ندانسته است. این مطلب هم باعث واکنش منتقدانم در سایت قرار گرفت و کامنت ها و مطالبی بر علیه بنده در سایت انتشار یافت از جمله اینجا و اینجا.
8- "سایت میانالی و سید جواد طباطبایی" 435 بازدید. اولین مطلبم در سایت؛ سال گذشته و پس از مصاحبه جنجالی جواد طباطبایی با مجله مهرنامه به سرنوشت مطالب منتقد ایشان در سایت پرداخته ام.
9- "نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره اجرای اصل 15 قانون اساسی" 418 بازدید. متن و پاسخ نامه ای است که در سال 1381 به وزارت آموزش و پرورش در باره اجرای اصل 15 قانون اساسی نگاشته ام به همراه بعضی توضیحات ضروری درباره نامه و انگیزه نگارش آن.
--------------
از تمام دوستان که در این مدت با صبر و حوصله مطالبم را خواندند و با نظرات خود همراهی ام کردند متشکرم. از منتقدین محترم هم به خاطر وقتی که گذاشتند نهایت تشکر را دارم. از خوانندگان غیر عضو سایت هم که بیشتر از طریق موتورهای جستجو به مطالبم رسیده اند و به خاطر سیاست های جدید سایت نه تنها نظری نمی توانند بدهند، بلکه از دیدن نظرات سایر خوانندگان هم محرومند متشکرم.