ازدواج ديرهنگام مردان احتمال تولد فرزند مبتلا به نشانگان داون را افزايش ميدهد
لندن،خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۴/۰۹/۱۰
علمي. پزشكي. نشانگانداون.
در گستردهترين تحقيقي كه تاكنون در خصوص عوارض ناشي از ازدواج مردان در ميانسالي انجام شده نشان ميدهد تاخير در ازدواج در مردان نيز احتمال تولد فرزندان مبتلا به نشانگان داون (مونگوليسم) را بالا ميبرد.
ياخته زايشي ( (germ cell كه موجب توليد اسپرم ميشود با بالا رفتن سن مردان، آثار و عوارض جهشهاي متعدد را در خود ضبط ميكند.
تاكنون بررسي آثار و عوارض ناشي از اين امر مقدور نبود، اما اكنون به نوشته نشريه علمي " "Human Reproduction يك محقق دانماركي مقيم آمريكا در دانشگاه كاليفرنيا در لس آنجلس با بررسي آمار و اطلاعات مربوط به ۷۰ هزار زوج دانماركي و نخستين فرزندشان، به اطلاعات مهمي در زمينه عوارض بالا رفتن سن مردان بر سلامت فرزندان آنها دست يافته است.
در اين تحقيق روشن شد مرداني كه در سنين بالاي ۵۰ سالگي ازدواج ميكنند چهار برابر بيشتر از مرداني كه در سنين پايينتر ازدواج ميكنند احتمال دارد صاحب فرزندان مبتلا به نشانگان داون ( (Down's syndrome شوند.
فرزندان اين گونه مردان در عين حال ممكن است با عوارضي مانند نقص عضو نيز متولد شوند.
به گفته يورن اولسن محقق دانماركي، تاثير منفي بالا رفتن سن مردان بر روي سلامت نوزاداني كه از ازدواج زنان و مردان در سنين بالا حاصل ميشوند، در مقايسه با تاثير منفي بارداري زنان در سن بالا به مراتب كمتر است، اما با توجه به آنكه در جوامع جديد روند تاخير در ازدواج در حال شكل گرفتن است نبايد اين جنبههاي منفي را از نظر دور داشت.
تاخیر در ازدواج برای دختران باعث بدآموزی می شود و باعث ایجاد ارتباطات ناسالم در آنها می شود، مهم ترین اثر تخریبی بر روی دختران روابط جنسی نامربوط برای آنان است.
گروه جامعه دی نا
امان الله قرایی مقدم در گفت و گو با خبرنگار آژانس خبری روز (دی نا) درباره اثرات مخرب تاثیر ازدواج دیرهنگام در دختران گفت: تاخیر ازدواج در دختران برای آنها بحران و نابسامانی اجتماعی به وجود می آورد و از لحاظ روحی و روانی نیز آنها را دچار مشکل می کند. دختران با تاخیر در ازدواج باعث بحران درون خانواده خویش می شوند، و از طرفی هر چه زمان باروری آنها به تاخیر بیفتد باعث مشکلاتی برای فرزندان احتمالی آنها خواهد بود.
وی افزود: این مسئله بر روی مسائل اقتصادی جامعه نیز تاثیر می گذارد، تا زمانی که ازدواج صورت نگیرد اقتصاد خانوادگی پیش نمی آید و همین باعث بحران اقتصادی می شود. ما در تعریف خانواده می گوییم پیوند شرعی و عرفی زوجی که دارای اقتصاد مشترک هستند.
این جامعه شناس در ادامه گفت: تاخیر در ازدواج برای دختران باعث بدآموزی می شود و باعث ایجاد ارتباطات ناسالم در آنها می گردد. مهم ترین اثر تخریبی بر روی دختران روابط جنسی نامربوط برای آنان است، افراط به روسپیگری و اعتیاد از عوامل دیگر تاخیر در ازدواج محسوب می شود.
وی در پایان تاکید کرد: زیان و ضرر تاخیر در ازدواج برای دختران هم از بعد اقتصادی، هم از بعد روانی و هم از بعد جامعه شناختی خواهد بود و از طرفی این مسئله بعد سیاسی هم پیدا خواهد کرد، چرا که فراهم کردن امکان ازدواج دختران به یکی از دغدغه های مسئولان تبدیل شده است.
|