فراموش کردم
رتبه کلی: 107


درباره من
سیدمرتضی حسینی مربی بین المللی IFBB
دارنده تندیس زرین برند برتر ورزش ایران در سال 95

در بدن چند عضله داریم؟

منبع : مجله علم ورزش
درج شده در تاریخ ۹۱/۰۵/۲۸ ساعت 18:35 بازدید کل: 1297 بازدید امروز: 243
 

در بدن چند عضله داریم؟

بدن انسان از 260 عضله تشکیل شده که اکثر آنها به صورت جفت هستند. عضلات، 45 درصد وزن کل از ماده خشک بدن را به خود اختصاص می دهند. عضلات از بافت فیبری تشکیل شده اند. میوفیبریل ها (فیبرهای تشکیل دهنده ماهیچه ها) قابلیت انقباض دارند.

فیبرهای تشکیل دهنده عضلات در بدن خود نیز به دو نوع متفاوت تقسیم بندی می شوند:

فیبر کند: فیبر کند یا قرمز، انقباض کند و مداوم داشته و دیر خسته و فرسوده می شود. ظرفیت حمل اکسیژن بالا داشته و بنابراین در تمرینات هوازی کاربرد دارد.

فیبر تند: فیبر تند یا سفید، انقباض سریع و قدرتمند داشته اما خیلی زود خسته و فرسوده می شود. ظرفیت حمل اکسیژن در آنها اندک است و در تمرینات بی هوازی کاربرد دارند.

معمولاً عضلات در بدن به صورت جفت عمل کرده، به طوری که هر سمت یک مفصل یک عضله قرار می گیرد و حرکات مخالف را به کمک هم پدید می آورند. این جفت عضله، عضله موافق و عضله مخالف نامیده می شوند. مثلاً در بازو، عضله سه سر با انقباض خود سبب صاف شدن بازو و عضله دو سر با انقباض خود، سبب خم شدن بازو می شود.

بزرگترین عضله: در میان 260 عضله در بدن، بزرگترین عضله، عضله نشیمنگاهی بزرگ یا گلوئتوس ماگزیموس است که تا ران ادامه دارد.

پرکارترین عضله: عضلات چشم به طور متوسط در طی شبانه روز 100 هزار بار حرکت می کنند که بخش عمده ای از این رقم مربوط به زمانی است که انسان خواب است و خواب می بیند.

قوی ترین عضله: قویترین عضله در بدن انسان یک جفت عضله ماستر یا ماضغه است که مربوط به جویدن بوده در دو طرف لب قرار دارد.

کوچکترین عضله: استاپدیوس یا عضله رکابی که استخوان رکابی را در گوش میانی کنترل می کند و کمتر از 13 میلی متر طول دارد.

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۱/۰۹/۱۲ - ۱۹:۵۱
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:



لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)