راهکارهای افزایش قدرت پاورلیفتینگ

همان قدر که داشتن عضلات قوی نقطه تفاوت بین فیزیک انسانهاست، داشتن قدرت بالا هم مهم و حائز اهمیت است. در اینجا می خواهیم به نکاتی که اکثریت پاورکاران ما آن را فراموش کرده اند بپردازیم:
اولین نکته این که من در هیچ کتابی و هیچ مقاله ای و هیچ کلاسی نخواندهام و ندیدهام و نشنیدهام که یک پاورکار نباید بدن موزون و ورزیده ای داشته باشد. من اعتقاد شدیدی دارم که یک ورزشکار در هر رشته ای حتماً باید از نظر فیزیکی الگوی یک فرد ورزیده و چابک باشد و غیر از این نباید باشد.
و انتقاد شدیدتر من به این موضوع که یک پاورکار چرا باید تک بعدی کار کند. یعنی فقط حرکات مربوط به مسابقه اش را تمرین کند. این کار کاملاً اشتباه بوده و از نظر علم ورزش رد شده می باشد.
به طور مثال، آیا تا به حال دقت کرده اید مثلاً یک پاورکار قدرتی باید کدام عضله اش قوی باشد تا رکوردهای بهتری بزند. بگذارید برایتان کمی موضوع را بازتر کنم. عضلاتی که در هنگام یک پرس سینه قدرتی مشغول به کار هستند عبارتند از: سرشانه – بازوها – زیربغل – کول – فیله کمر. بله دقیقاً این نکته از نظر علمی ثابت شده که عضلات فوق به صورت مستقیم و غیرمستقیم دخیل بر انجام یک حرکت پرس قدرتی هستند.
حال اگر یک پاورکار حرفه ای دچار ضعف در عضلات زیربغل یا سرشانه و یا هرکدام از عضلات یاد شده باشد یعنی این که پازل قدرتش جور نخواهد شد.
مطلب مهمی که در این مجال خواهم گفت این که پاورکاران عزیز به خاطر داشته باشید تمرین روی عضلات شکم و فیله کمر از ملزومات حرکات قدرتی است که واقعاً به مرحله فراموشی سپرده شده است. اما روش های تمرینی که امروز به یکی از آنها اشاره خواهیم کرد و بسیار حائز اهمیت است: روش استفاده از سیستم های هرمی و افزایش تکرار می باشد. بیائید باز هم به صورت مثال همان حرکت پرس سینه را بگوئیم. آیا تا به حال در تمرینات خود از اضافه بار در هر ست استفاده کرده اید؟
اگر نه! حتماً این کار را انجام دهید تا از نتایج خوب آن بهره مند شوید.
حتی اگر شده به اندازه وزن یک گیره افزایش بار داشته باشید و هر جلسه این کار را با افزایش اضافه باری بیشتر ادامه دهید. روش دوم وزنه های قدرتتان خواهد بود اما این بار با تکرارهای بالا.
یعنی پس از گرم کردن ست اول مثلاً 100 کیلوگرم 12 تکرار، ست دوم 100 کیلوگرم 15 تکرار، ست سوم 900 کیلوگرم 20 تکرار و این یعنی افزایش استقامت عضله و روشی جدید برای پرقدرت کردن عضله. باز هم تکرار می کنم یک پاورکار می بایست مثل یک بدنساز به تمام عضلات خود اهمیت بدهد با حداکثر توان و قدرتی که شاید بدنسازان به هیچ وجه به سمت آن نیایند.
به حرکات و عضلاتی که پیشنهاد می کنم بیشتر بپردازید:
بارفیکس زیاد بزنید مخصوصاً لیفترها از پشت بازوهایتان غافل نشوید. مخصوصاً حرکت پارالل عضلات شکمی و فیله را فراموش نکنید تا در حرکت اسکوات توان بیشتری داشته باشید.
یک هفته روی تکرارهای زیاد و یک هفته روی رکوردگیری خود تمرین کنید.
از حرکات هوازی غافل نشوید. رساندن اکسیژن به عضلات هرچه بیشتر کمک حالتان خواهد بود.
رژیم غذایی یک ورزشکار را داشته باشید. هیچ قانونی نیست که یک پاورکار باید بدن چاق و پرچربی داشته باشد.