10 نکته طلایی جهت پاکسازی کبد
1. بلغور جوی دوسر: مواد غذایی که سرشار از فیبر هستند کمک شایانی در کارکردن کبد به بهترین شکل میکنند. بهتر است روز خود را با مصرف این ماده شروع کنید. در تحقیقات نشان داده شده است که بلغور جوی دوسر میتواند از وزن مازاد و چربی شکم بکاهد. این موضوع روشی مناسب جهت دورماندن از بیماری کبدی محسوب میشود.
2.از غذاهای چرب آماده دوری کنید: سیبزمینی سرخ کرده و همبرگر، به شدت بر روی سلامت کبد تأثیر منفی میگذارند. مصرف غذاهایی که سرشار از چربی اشباع هستند اثری منفی بر کارکرد مطلوب کبد داشته و به مرور زمان باعث به وجود آمدن التهاب و افراط در آن، در نهایت سیروز کبدی را در پی خواهد داشت.
3. کلم بروکلی: اگر میخواهید تا پایان عمر، سلامت کبد خود را حفظ کنید مصرف سبزیجات را فراموش نکنید. در این خصوص کلم بروکلی بهترین انتخاب میباشد.در برخی از بررسیها نشان داده شده که این «سبزی تُرد» میتواند از کبد در برابر بیماری کبد چرب - که البته مربوط به مصرف الکل نباشد - محافظت نماید.
4. سیر: مصرف سیر میتواند آنزیمهای کبد را فعال کرده و در نهایت، این امر منجر به تخلیه سم از کبد خواهد شد و از طرفی دیگر،سیر سرشار از سلنیوم و آلیسین بوده که تأثیر بهسزایی در تمیزشدن کبد دارد.
5. آب کافی بنوشید: آب میتواند همانند یک سمزدای کارآمد عمل کرده و سموم را از بدن خارج نماید. شما میتوانید به آب آشامیدنیتان سرکه سیب و لیمو اضافه کنید؛ این 2 ماده کمک بیشتری در سمزدایی کبد میکنند.
6. خار مریم (Milk Thistle): نزدیک به 2000 سال است که این گیاه برای درمان بیماریهای کبد استفاده میشود. خار مریم توانایی سمزدایی از کبد را داشته و اگر به میزان استاندارد مصرف شود، هیچ عوارض جانبی درپی نخواهد داشت.
7. چای سبز: کبد،طالب مایع گیاهی سرشار از آنتی اکسیدان به نام کتچینز (Catechins) بوده که برای عملکرد مطلوب کبد مؤثر میباشد.
8. سبزیجات دارای برگ سبز: یکی از مواد قدرتمند جهت تمیز نگاه داشتن کبد، سبزیجات دارای برگ سبز میباشد. در بسیاری از بررسیها ثابت شده که این نوع سبزیجات، سم پخش شده در جریان خون را همانند پمپی قوی میبلعند. از طرفی دیگر توانایی بارزی در خنثی نمودن فلزات سنگین، مواد شیمیایی و سایر آفتها از بافت کبد و خون داشته و تمامی پزشکان، این تصفیهکننده (منظور سبزیجات دارای برگ سبز) را به عنوان یک ماده قدرتمند محافظ از کبد قبول دارند.
9. سرکه سیب: سرکه سیب دارای آنزیمهای مفید و آنتی اکسیدانهایی از جمله اسید استیک و اسید مالیک میباشد. اینها سطح PH را در بدن بالانس نگاه داشته و نسبت مناسبی از بدن را به سمت قلیایی سوق میدهند؛ تا اسیدی شدن آن.
10. میوههای سرشار از آنتیاکسیدان: میوههایی از جمله توت و خربزه، بالانس مناسبی از مواد معدنی و الکترولیتهای مورد نیاز کبد را فراهم میکنند.