فواید پیاده روی را فراموش نکنید (قسمت دوم)
پیاده روی و دیابت
دلیل دیگر پیاده روی، فایده آن در کنترل دیابت است. بررسی چندین مطالعه نشان داده است هم دیابت نوع 1 و هم نوع 2 از فاکتورهای پرخطر مستقل بیماری قلبی و عروقی هستند، چرا که دیابت با افزایش سطح کلسترول منجر به سفت شدگی عروق خونی می شوند. به گفته محققان، پیاده روی در حدود 30 دقیقه در روز، ریسک دیابت را هم در افراد دارای اضافه وزن و هم در افراد دارای وزن نرمال کاهش می دهد. همچنین تحقیقات نشان می دهد 15 دقیقه پیاده روی سریع در حدود 30 دقیقه بعد از غذا می تواند به کنترل سطح قند خون کمک کند. کنترل و پیشگیری از دیابت بی نهایت برای سلامت قلب مفید است.
پیاده روی و کاهش وزن
همه می دانند که وزن اضافی فرد را در معرض ریسک بالای بیماری های قلبی و عروقی قرار می دهد. اما باید بدانید که پیاده روی می تواند به کاهش وزن هم کمک کند. افراد دارای اضافه وزن یا چاق می توانند با پیاده روی ساده به حفظ تناسب اندام خود کمک کرده و آماده انجام ورزش های شدیدتر شوند. حداقل روزی 30 دقیقه پیاده روی پیامدهای به مراتب بهتر از رژیم غذایی تنها دارد. وانگهی دانشمندان دانشکده ورزش لندن دریافته اند که پیاده روی سریع و منظم به مراتب مؤثرتر از رفتن به باشگاه ورزشی برای کاهش وزن است.
پیاده روی و گُرگرفتگی های شبانه
مطالعه محققان نشان می دهد زنان یائسه که بسیار در معرض گرگرفتگیهای شبانه متناوب و شدید هستند با ریسک بالاتر بیماری های قلبی روبهرو هستند. وانگهی زنان بیتحرک در مقایسه با زنان فعال دارای علائم شدیدتر گرگرفتگی هستند. محققان همچنین دریافته اند ورزش می تواند به کاهش و تسکین گرگرفتگیهای ناشی از یائسگی و سایر علائم آن کمک کند. فعالیت هایی نظیر یوگا، پیاده روی، و پیاده روی سریع برای تسکین این علائم سودمند هستند. تحقیقات نشان می دهد 40 دقیقه پیاده روی در حدود 5 روز در هفته موجب کاهش شدت علائم یائسگی می شود.