همیشه سعی داشته باشیم در زندگی راستشو بگیم. چه طرف مقابل خوشش بیاید چه نیایید. پنهان کاری نشان دهنده ضعف گوینده است، وقتی شما با فردی روبرو میشید که نمیتونید به حرفش اعتماد کنید، یعنی این فرد از ضعف شخصیتی برخوردار است و برای پنهان کردن اون ضعف مجبور است به دروغ آن را پنهان کند.
حالا این سوال پیش میاید که دروغ مصلحتی مجاز است؟
پاسخ ساده است خیر!
در هیچ شرایطی دوروغ گفتن جایز نیست، ولیکن همه ما به نوعی با این مساله درگیر هستیم، سعی کنیم روزانه تا آنجا که مقدور است از آن کم کنیم، خیلی از دروغهایی که میگوییم، اصلا نیازی به آن نیست.
برای مثال صبح دیر کردید، همکارتان میپرسد، چرا دیر کردی؟ شما میگید، بچه اذیت کرد! توی ترافیک گیر کردم! و ... خوب راستشو بگو، صبح خواب موندم. شما یک کار اشتباه کردید، که دیر آمدید چرا با یک کار اشتباه دیگر باز بار این اشتباه را سنگین تر میکنید؟
در بسیاری از مواقع اصلا نیاز نیست درباره موضوعی صحبت کنید، اگر خاطرتان باشد، گفتم یاد بگیرید که احساسات خود را بیان کنید، این تمرین در جلوگیری کردن از دروغ گفتن بسیار مفید است. چطور؟
دوستی از شما میپرسد که فلان مساله چطور شد؟ شما عمقیا دوست ندارید در اینباره صحبت کنید، خوب بگویید: با این که من تو را خیلی دوست دارم ولی عمیقا این حس را دارم که باید در اینباره با کسی صحبت نکنم.
اگر طرف آدم خوبی باشد و فهمیده، دیگر سوال نمیکند، ولی اگر نفهم باشد با اصرار های بی مورد شما را آزرده میکند، طبیعتا دوستی با چنین فردی خیلی جذاب نیست.
درمواقعی هم میتوانید موضوع صحبت را تغییر دهید تا کلا صورت مساله پاک شود، این بستگی به قدرت شما در کنترل مکالمات دارد.
به هر حال سعی کنیم هر روز 1 دروغ کمتر بگوییم.
یا حق