فراموش کردم
لطفا تایپ کنید...
رتبه کلی: 209


درباره من
موضوعات و مباحثی را که علاقه دارم به صورت مطلب یا تصویر توضیح در صفحه شخصی قرار میدهم.

لیست دوستانم معمولا بر اساس شناخت قبلی و یا بر اساس مطالبشان میباشد، لذا خواهش دارم در صورت نپذیرفتن درخواست دوستی ناراحت نشوید.

آنلاین بودن من در سایت دلیل بر حضور پشت سیستم نیست، پس لطفا اگر امری داشتید به صورت پیام خصوصی بفرمایید مطمئنا پاسخ خواهم داد.

---------------------------------



---------------------------------

به انسان بودنت شک کن اگر مستضعفی دیدی
ولی از نان امروزت به او چیزی نبخشیدی

به انسان بودنت شک کن اگر چادر به سر داری
ولی از زیر آن چادر به یک دیوانه خندیدی

به انسان بودنت شک کن اگر قاری قرآنی
ولی در درک آیاتش دچار شک و تردیدی

به انسان بودنت شک کن اگر گفتی خدا ترسی
ولی از ترس اموالت تمام شب نخوابیدی

به انسان بودنت شک کن اگر هر ساله در حجی
ولی از حال همنوعت سوالی هم نپرسیدی

به انسان بودنت شک کن اگر مرگ مرا دیدی
ولی قدر سری سوزن ز جای خود نجنبیدی

کاظم احمدی (afk123 )    

بزرگ مرد تاریخ بشریت درگذشت!

درج شده در تاریخ ۹۲/۰۹/۱۵ ساعت 10:59 بازدید کل: 216 بازدید امروز: 127
 

 

ماندلا

ماندلا

کودکی ساده که رهبری جهانی شد: نلسون ماندلا پیش از آنکه اولین رئیس جمهوری سیاه پوست آفریقای جنوبی شود، حقوقدان، فعال سیاسی و زندانی بود. آقای ماندلا که در کشورش بنام " مادیبا " خوانده میشود، الهام بخش چندین نسل جهانیان بوده است. در اینجا نگاهی میاندازیم به رویدادهای مهم و نقاط عطف زندگی او.

 

دوران کودکی

دوران کودکی

۱۹۵۲

رولیهلاهلا ماندلا، پسر یکی از سران قبیله تمبو، روز ۱۸ ژوئیه ۱۹۱۸ در دهکده کوچکی بنام اموزو در استان کیپ شرقی آفریقای جنوبی به‌دنیا آمد. او اولین کسی در خانواده‌اش بود که به مدرسه رفت. در مدرسه بود که او را نلسون خواندند. در آن زمان معمول بود که کودکان را با نام های انگلیسی صدا کنند. او در سال ۱۹۴۱ برای اینکه مجبور به ازدواج نشود، به ژوهانسبورگ گریخت و در دفتر وکالت والتر سیسولو شروع به کار کرد. او همچنین با پیوستن به کنگره ملی آفریقا، اولین گام‌هایش را در عالم سیاست برداشت، و به تشکیل سازمان جوانان این حزب کمک کرد.

 

محاکمه به دلیل خیانت

۱۹۵۶

ماندلا در سال ۱۹۵۲ پروانه وکالتش را گرفت و همراه با اولیور تامبو اولین دفتر وکالت سیاه‌پوستان را در کشور تأسیس کرد. کنگره ملی آفریقا نگران بود که دولت آپارتاید فعالیتش را ممنوع کند، و به‌همین دلیل ماندلا را مأمور کرد زمینه فعالیت زیرزمینی آن را فراهم کند. او در سال ۱۹۵۶ دستگیر شد و به‌همراه ۱۵۶ نفر دیگر به خیانت به کشور متهم شد. محاکمه آنها چهار سال طول کشید و سرانجام ماندلا از این اتهام تبرئه شد. ماندلا در سال ۱۹۵۸ با وینی مادیکیزلا ازدواج کرد.

 

حبس ابد

حبس ابد

۱۹۶۴

در ۲۰ مارس ۱۹۶۹ در جریان اعتراضات سیاه‌پوستان در شارپ‌ویل، پلیس ۶۹ معترض را کشت. بعد از این حادثه وضعیت اضطراری اعلام شد و فعالیت کنگره ملی آفریقا ممنوع شد. کنگره ملی آفریقا با تغییر روش، یک سازمان نظامی زیرزمینی به نام "امخونتو وسیزوه" (به معنای نیزه ملت) به‌ رهبری ماندلا تشکیل داد. ماندلا به زندگی زیرزمینی روی آورد، اما در سال ۱۹۶۲ به‌ اتهام خروج غیرقانونی از کشور دستگیر شد. در سال ۱۹۶۳ هنگامی که او در زندان بود به خرابکاری متهم شد. در ۱۲ ژوئن ۱۹۶۴، ماندلا و هفت نفر دیگر به حبس ابد محکوم و برای گذراندن محکومیتشان به جزیره روبن فرستادند

 

و بالاخره آزادی

و بالاخره آزادی

۱۹۹۰

جامعه جهانی به تشدید مجازات‌ها علیه آفریقای جنوبی روی آورد. فشار ناشی از این مجازات‌ها نتیجه داد، و در سال ۱۹۹۰ فردریک ویلم دکلرک، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی، ممنوعیت فعالیت کنگره ملی آفریقا را لغو کرد. ماندلا در ۱۱ فوریه ۱۹۹۰ بعد از ۲۷ سال حبس آزاد شد. او و همسرش وینی در میان تشویق جمعیتی عظیم زندان را ترک کردند. در اولین نشست کنگره ملی آفریقا، که سال بعد برگزار شد، ماندلا به ریاست حزب انتخاب شد. گفتگوها برای ایجاد یک دموکراسی چندنژادی در آفریقای جنوبی هم آغاز شد.

 

جایزه نوبل

جایزه نوبل

۱۹۹۳

در سال ۱۹۹۳ ماندلا و فردریک ویلم دکلرک، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی، به‌ دلیل تلاش‌هایشان برای آوردن ثبات به کشور مشترکا جایزه صلح نوبل را دریافت کردند. ماندلا در موقع دریافت جایزه گفت: "ما آنچه در توان داریم برای کمک به نوسازی دنیای خود انجام خواهیم داد."

 

رئیس جمهور جدید

رئیس جمهوری جدید

۱۹۹۴

در سال ۱۹۹۴ برای نخستین بار در تاریخ آفریقای جنوبی، همه نژادها در انتخاباتی دموکراتیک شرکت کردند. ماندلا با رأی بالایی به ریاست جمهوری انتخاب شد. او روز ۱۰ مه ۱۹۹۴ در سخنرانی شروع دوران ریاست جمهوری اش گفت: "بگذارید آزادی حاکم شود! خدا به آفریقا برکت دهد!" یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که ماندلا با آنها مواجه بود، کمبود مسکن برای فقرا بود. زاغه‌های حاشیه شهرهای بزرگ همچنان دردسرساز بود. تابو امبکی اداره امور روزمره دولت را به دست گرفت و ماندلا به تبلیغ و شناساندن کشور در خارج مشغول شد.

 

بازگشت به جزیره روبن

بازگشت به جزیره روبن

۱۹۹۵

نلسون ماندلا برای گرامیداشت پنجمین سالگرد آزادی‌اش از زندان در فوریه ۱۹۹۵ به جزیره روبن، جایی که برای ۱۸ سال در آن زندانی بود، بازگشت. او با زندانیان سابق آن جزیره دیدار کرد؛ کسانی که مجبور به کار اجباری شده بودند. گفه می شود ریه های آقای ماندلا در دوران کارش در زندان آسیب دیده بود.

 

با من تماس نگیرید!

با من تماس نگیرید!

۲۰۰۴

تابو امبکی در کنگره ملی آفریقا جانشین ماندلا شد و در سال ۱۹۹۹ به ریاست جمهوری رسید. ماندلا در روز تولد ۸۰ سالگی‌اش با گراسا ماشل، بیوه رئیس جمهوری سابق موزامبیک ازدواج کرد. او به سرطان پروستات مبتلا شد و یک دوره اشعه‌درمانی را آغاز کرد. او در سال ۲۰۰۴ خداحافظی‌اش از فعالیت های عمومی را اعلام کرد، و گفت می‌خواهد در کنار خانواده‌اش زندگی آرام‌تری را بگذرادند. او به شوخی به خبرنگاران گفت: "خواهش من این است: به من زنگ نزنید، خودم با شما تماس می‌گیرم."

 

جشن تولد

جشن تولد

۲۰۰۸

عده زیادی از نوازندگان، ستارگان سینما و سیاست‌مداران در سال ۲۰۰۸ در جشن تولد ۹۰ سالگی ماندلا در هاید پارک لندن به او پیوستند. او خطاب به حاضران گفت: "وقت آن رسیده که دست‌های تازه‌ای عهده‌دار مسوولیت‌ها شوند. حالا دیگر نوبت شماست."

 

بازنشتگی

بازنشستگی

۲۰۱۰

رئیس جمهوری سابق بعد از کناره‌گیری از عرصه عمومی به‌ندرت در انظار ظاهر شد. البته او در مراسم اختتامیه جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی حضور داشت. ماندلا در ژانویه ۲۰۱۱ برای انجام "آزمایش‌های تخصصی" در بیمارستان بستری شد و در فوریه ۲۰۱۲ به‌ دلیل ناراحتی مزمن در ناحیه شکم به بیمارستان رفت. از حدود دو سال گذشته، نلسون ماندلا بارها در بیمارستان بستری شده بود.

 

این مطلب توسط علی مسعودی* بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۲/۰۹/۱۶ - ۲۱:۰۱
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (4)