شهرستان میانه در زمانهای نه چندان دور یکی از شهر های مهم ایران تلقی میشد در سال ۱۳۵۰ جمعیت میانه ۲۰۰ هزار بود در حالی که جمعیت ایران در سال ۱۳۵۰ نزدیک به ۳۳ میلیون نفر بود در حال حاضر جمعیت ایران ۷۸ میلیون نفر میباشد که بر اساس آن جمعیت میانه میبایست بالغ بر ۵۰۰ الی ۵۵۰ هزار نفر بود متاسفانه ۵۰۰ هزار نفر نیست که هیچ از ۲۰۰هزار نفر۴۰ سال به ۱۸۰ هزار نفرکاهش یافته است.
کاهش جمعیت میانه به دلایلی بی مهری و بی مسولیتی مسولان شهری بود ک بر این اساس از سال ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۹۰ جمعیت میانه به طور چشم گیری کاهش یافتهاین کاهش جمعیت در شهرستان میانه در حالی افتاده که شهرستان مراغه با افزایش جمعیت روبرو بوده است.
بنا بر استناد به آمار از سال ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۹۰ از شهرستان میانه ۲۱۶۰۰ نفر به شهرهای دیگری مهاجرت کردند یعنی به عبارتی ۴ نفر در روز طی ۱۵ سال ، ولی در این بازه ی زمانی در شهرستان مراغه خلاف این امر اتفاق افتاده که مشهود بر این است که در شهرستان مراغه از سال ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۹۰ به جمعیت شهرستان مراغه ۳۲۴۰۰ نفر افزایش یافته که به عبارتی هر روز ۶ نفر در طی ۱۵ سال ذکر شده.
ولی این نوع تفاوت ها تفاوت ظاهری میباشد که نشانگر پیشرفت یک شهرستان و یا پسرفت شهرستان را نشان میدهد عمده تفاوت شهرستان میانه و مراغه در فعالیت مسولان می باشد که باعث ایجاد تفاوت ظاهری در شهرستان های ذکر شده را می شود
در شهرستان مراغه عمده هدف مسولان هر اداره اعم از اداره راه ترابری اداره ارشاد، شوراها و یا شهرداری و... پیشرفت و رسیدن به مقام استانی است، و اما در شهرستان میانه عمده هدف مسولان تخریب رقیب و نشتسن در صندلی پست و مقام رقیب میباشد که این امر باعث شده انرژی مسولان به تخریب جایگاه های همدیگرهدر رود و کارمثبتی در عرصه پیشرفت و رقابت با بقیه شهرستان ها انجام نشود و در این راستا طرفداران هر کدام نیز با یگدیگر به بحث و تخریب طرف مقابل پرداخته که این سیاست تخریبی یقه ای اکثر روشنفکران میانه را به خود درگیر کرده است.
سالهای گذشته شهرستان مراغه در صدد رقابت شهرستان میانه بود ولی به تازگی هدفشان تغییر کرده و در راستای رقابت با شهرستان تبریز گام بر میدارند و ادعای استان شدن دارد.
راستی ادعای مسولان شهر ما چیست؟
ادعای روشنفکران میانه چیست؟