سلام کردن مسلمین به یکدیگر، ایجاد انس و الفت می کند، کینه ها و کدورتها را از بین می برد. بهتر است زن و شوهر در سلام دادن از همدیگر سبقت بگیرند.
سلام باید با صدای بلند باشد نه آهسته.
واعظی می گوید: دوستی داشتم ثروتمند و مرفّه. روزی به من گفت: نمیدانم چه سری در کار است، که زندگی من و همسر و فرزندانم با وجود آماده بودن همه گونه وسائل زندگی، روح و نشاط ندارد.در صورتی که زندگی شما و امثال شما که یک درهم در آمد و توسعه و رفاه ما را ندارید، پر از شور و عشق و نشاط است، شما بیشتر از ما می خندید و گونه های شما سرختر است و فرندان شما با نشاط تر و زنده دل ترند.
به او گفتم شما با همسرت سلام و خداحافظی می کنی؟ گفت: نه. گفتم حال چند وقتی این موضوع مهم اسلامی را آزمایش کن. در آن حال سرش را تکان داد به علامت اینکه مثلاً من ازمرض سل و سرطان می گویم و او قرص آسپرین به من تجویز می کند.
ولی چنی بعد تشکر کنان به سمت من آمد و گفت: به راستی نصیحت تو معجزه کرد و یک سلام کردن کوچک و ناقابل در خانواده ما روح ونشاط آورد، وقتی سلام نمی کردم من در گوشه ای می نشستم و همسرم دنبال کارهای خانه می رفت. ولی از وقتی سلام می کنم همسرم مجبور است جوابی بدهد. همین سلام و جواب آسان و بی مایه، اخم و گرفته روئی ما را به نشاط و گشاده روئی تبدیل کرد و دهان بسته ما را باز کرد. و سخن از این در و آن در گفته شد.
جواب سلام واجب است و جواب ندادن سلام ، علاوه بر عواقب وخیم در زندگی، عواقب اخروی هم دارد.