فراموش کردم
اعضای انجمن(400) قوانین سایت مقررات انجمنها
جستجوی انجمن

مرحوم حاج سید احمد خمینی: اگر روزی حرکت ما با حرکت ولی نخواند، بدانید که نقص از ماست

منبع : http://www.tasnimnews.com/fa/news/1394/12/23/10267
درج شده در تاریخ ۹۴/۱۲/۲۳ ساعت 12:01 بازدید کل: 328 بازدید امروز: 323
 
سید احمد خمینی

مرحوم حاج احمد خمینی چه در زمان امام خمینی رحمه الله و چه پس از ارتحال ایشان، حاضر نشد منصبی را به خود اختصاص دهد. هرچه بود، اطاعت از ولایت بود و همین اطاعت محض از مقام ولایت، به او آرامش حقیقی می‌داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، 26 اسفند، سالروز فراق جان‌سوز بزرگ مردی است که تاریخ، چنان‌که باید او را نشناخت و با گوهر وجودی‌اش، آشنا نگشت؛ حاج سیداحمد خمینی رحمه الله، آن فرزند مبارزه، ایثار و گذشت در راه اسلام عزیز که سراسر عمر شریفش را وقف اسلام و انقلاب کرد. ابرمردی که در کوران حوادث قبل و بعد از انقلاب اسلامی‌مان، چون کوهی استوار در کنار مراد خویش ایستاد تا با سینه‌ای به عظمت دریا، رازدار و امین خمینی کبیر باشد.
بی‌شک، نام بلند احمد خمینی که لحظه‌ای از یاد محرومان و مستضعفان غافل نبود و به اسلام و امام و انقلاب عشق می‌ورزید، بر پیشانی تاریخ انقلاب خواهد درخشید و همواره در صدر فهرست پرچم‌داران امام خمینی رحمه الله، در تاریخ مبارزات آزادی‌خواهان خواهد ماند.
*       زادروز و تحصیل یادگار امام‌
حاج سیداحمد خمینی رحمه الله در 24 اسفند سال 1324، در خانه دانش و فضیلت در شهر مقدس قم دیده به جهان گشود. امام خمینی رحمه الله، از همان کودکی درباره‌ تربیت و تحصیل او دقت می‌کرد. متوجه بود که با چه افرادی‌ رفت و آمد می‌کند و دوستانش چه کسانی هستند. حاج احمدآقا، دوران دبستان را در مدرسه اوحدی و دبیرستان را در مدرسه حکیم نظامی قم گذراند. در طول تحصیل به ورزش، به‌ویژه فوتبال علاقه‌مند شد و بعدها به عضویت تیم فوتبال قم درآمد وکاپیتان تیم شد. او سرانجام با تشویق پدر بزرگوارش، وارد حوزه شد و تحصیلات عالی خود را در حوزه علمیه آغاز کرد.
*       مبارزات سیاسی یادگار امام‌
حاج احمد آقا، فرزند شخصیتی بود که نهضت اسلامی با هدایت و رهبری او شکل‌گرفته بود. پرورش در کنار چنان بزرگ مردی، در خاندان قیام و مبارزه، خواه ناخواه او را درگیر مسائل مبارزاتی می‌کرد. او با پیروی از رهبرش در دوران اختناق ستم‌شاهی و مراقبت‌ها و کنترل‌های ساواک، با فداکاری و حمایت نیروهای انقلابی، توانست کانون قیام پانزده خرداد را در سال‌های تبعید امام خمینی رحمه الله برپا نگه دارد. نقش او در بسیاری جهات منحصر‌به‌فرد، نوآورانه و نمادی از عشق به اسلام ناب محمدی(ص) بود.
*       استدامه مبارزه یادگار امام‌
استقلال و آزادیِ ملت ایران، هماره مدیون فداکاری‌های بزرگانی است که برای تحقق آرمان‌های اصیل اسلامی مبارزه کردند. در این میان، حاج سید احمد خمینی با قامت افراشته در سال‌های پر تب و تاب تبعید امام تا پیروزی انقلاب، برجسته‌ترین و حساس‌ترین وظایف را با درایت و تیزبینی انجام داد. او پس از شهادت برادر بزرگوارش، آیت‌الله سید مصطفی خمینی، مسؤولیت اصلی ارتباط امام امت با یاران انقلاب را برعهده داشت. او هم‌چنین به امر امام خمینی‌رحمه الله، حمایت از مبارزان و رسیدگی به وضع خانواده‌های زندانیان و تبعیدشدگان سیاسی را عهده‌دار بود.
*       پس از پیروزی انقلاب‌
حاج سید احمد خمینی رحمه الله با طلوع خورشید انقلاب اسلامی در بهمن 1357، همچون سال‌های گذشته در خدمت پدر به‌عنوان همراه، مشاور امین، یار و فدایی امام، لحظه‌ای آرام نبود. در طول یازده سال رهبری حضرت امام خمینی رحمه الله، او به شکل ناشناس به‌ سراسر ایران سفر می‌کرد و به امام گزارش می‌داد. این سفرها معمولاً کوتاه بود. حاج احمد آقا گاه با لباس بسیجی یا به‌عنوان پاسدار همراه دوستانش به مناطق محروم می‌رفت و پس از بازگشت، مسائل را خدمت امام گزارش می‌کرد. نامه‌هایی از او موجود است که گزارش مسائل مردم و مشکلات و درددل‌های آن‌ها را همان‌گونه که بی‌واسطه مشاهده کرده و شنیده، خدمت حضرت امام ارائه کرده است.
*       حاج احمد آقا و دفاع مقدس‌
حاج سید احمد خمینی، پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، زمینه‌های لازم را برای ارتباطهای گسترده امام با مردم و مسؤولان که روزانه در نوبت‌های متوالی به دیدار امام می‌شتافتند، فراهم کرد. او نخستین کسی بود که با عشق و اعتقادی وصف ناپذیر، رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب را به مراکز گوناگون منتقل می‌کرد و در پیگیری و انجام آن‌ها لحظه‌ای آرامش نداشت.
در دوران دفاع مقدس، هرجا امام خمینی رحمه الله بود، در کنار او چهره مصمم و خستگی‌ناپذیر مشاور کاردان و امینش، احمدآقا نیز حضور داشت. نقش حاج احمدآقا در مسائل کلی نظام، در دوران دفاع مقدس به جهت اطلاع و انتقال آن‌ها به امام و ابلاغ پیام‌های ایشان محدود نبود، بلکه او به‌لحاظ تجربه و تیزهوشی که داشت، به‌عنوان مشاور فرمانده کل قوا و مسؤولان بلندپایه نظام در تصمیم‌گیری‌های مهم آن دوران پر مخاطره حضور داشت.
*       توصیف حضرت امام
امام خمینی(ره) در وصف او نوشته است: «من خدای قاهر حاضر منتقم را شاهد می‌گیرم که احمد از آن روزی که در کمک اینجانب در بیرونی مشغول اداره‌ی امور من بوده تا الآن که این ورقه را می‌نویسم، قدمی یا قلمی برخلاف گفتار و نوشتار من برنداشته و با وسواس عجیب در کلیه گفتارهای من یا نوشته‌های من سعی نموده که حتی یک کلمه بلکه گاهی یک حرف را که به نظر او محتاج به اصلاح است بدون اذن من تصرف نکند.» (صحیفه امام، ج 20، ص 442)
*       پس از ارتحال امام خمینی رحمه الله‌
حاج احمد آقا خمینی را باید پس از امام شناخت؛ زمانی که پرتو نور خورشید امام رخت بربست و احمد آقا چون ماه پشت ابر، چنان‌که بود، نمایان شد. در آن زمان، جهانیان دیدند که چگونه در برابر مقام ولایت، زانوی ادب بر زمین نهاد و با همه اعتقاد و ایمان، از ولایت فقیه پیروی کرد و همه فتنه‌ها و هراس‌ها را فرو نشاند.
حاج احمد آقا، بازوی توانایی برای مقام معظم رهبری و کمک‌کار و پشتوانه‌ای برای مسؤولان نظامی اسلامی بود. او تقویت نظام و دستاوردهای انقلاب را مهم‌ترین وظیفه دینی و انقلابی خود می‌دید. حاج احمد آقا، دست‌پرورده مکتب خمینی بود و تمام گفتار و رفتارش در چارچوب وصایای حضرت امام خمینی رحمه الله و ولایت فقیه قرار داشت.


*       ارادت به ولایت‌
ایمان و اعتقاد حاج احمد آقا به ولایت فقیه، شاخص و جالب توجه بود. در زمان حیات امام خمینی رحمه الله، او خود را در برابر ایشان، خدمتگزاری کوچک می‌دانست و با عشق و ارادت، انجام وظیفه می‌کرد. پس از رحلت امام خمینی رحمه الله نیز تمام همت خود را صرف کرد و در کنار رهبر فرزانه انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و همگام با مسؤولان نظام مقدس جمهوری اسلامی، در پیشبرد اهداف انقلاب و پاسداری از دستاوردهای نظام جمهوری ‌اسلامی کوشید. او چه در زمان امام خمینی رحمه الله و چه پس از ارتحال ایشان، حاضر نشد منصبی را به خود اختصاص دهد. هرچه بود، اطاعت از ولایت بود و همین اطاعت محض از مقام ولایت، به او آرامش حقیقی می‌داد.
*       حمایت از رهبری مقام معظم رهبری‌
سید احمد خمینی در اظهارنظرهایی در سال 1369 با نام بردن از معظم له به‌عنوان شاگرد امام خمینی و بیان این‌که هیچ‌کس حق شکستن حریم رهبری را ندارد، حرمت رهبری نظام اسلامی را از اصول خدشه‌ناپذیر انقلاب اسلامی‌دانست و از همه خواست تا به دستورات رهبری عمل کنند. وی در بخشی از این اظهار نظرها می‌گوید: ما امروز موظف هستیم پشت سر مقام رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حرکت کنیم. هرچه ایشان گفت، گوش کنیم، اگر روزی حرکت ما با حرکت ولی نخواند، بدانید که نقص از ماست... اطاعت از خامنه‌ای، اطاعت از امام است. هر کس منکر این معنا شود، مطمئن باشید در خط امام نیست و هر کس بگوید که اطاعت از امام غیر از اطاعت از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است، در خط آمریکاست. من بعد از رحلت امام، با خدا و امام عهد کرده‌ام که کوچکترین قدمی را علیه رهبری و برخلاف رهبری و حتی برخلاف میل رهبری برندارم.
*       از خاک تا افلاک
صبح‌گاه روز 21 اسفند 1373، خبر بستری شدن یادگار امام در تهران و سپس در ایران پیچید و ساعاتی بعد با پخش خبر به‌طور رسمی از صدای جمهوری اسلامی ایران، غوغایی برپا شد. عارضه قلبی که در خواب برای حاج احمد آقا رخ داده بود، سبب سکته مغزی او شد. سرانجام پس از پنج روز تلاش بی‌وقفه تیم پزشکی، نتیجه مطلوبی به‌دست نیامد. احمد خمینی، همان کسی‌که نام و فداکاری‌های بی‌مانندش تا ابد در کنار نام مبارک امام خمینی رحمه الله، در روح و روان عاشقان انقلاب اسلامی پر جلوه و پر اثر باقی خواهد ماند، ندای حق را در شامگاه 25 اسفند 1373 لبیک گفت و در 26 اسفند این خبر به گوش مردم رسید. بدین‌ترتیب، خزان عمر دنیایی حاج احمد آقا و بهار جاودانه او آغاز شد.
*       کلام بزرگان درمورد یادگار امام‌
احمد، اعزّ اشخاص نزد من است. (امام خمینی رحمه الله)
سید احمد خمینی، یکی از مؤثرترین عناصر در جریانات کلی کشور و انقلاب بود.
در طول سال های انقلاب، چه بسیار گره‌ها که به دست او گشوده شد و چه بسیار کارها که به تدبیر او انجام شد. حاج احمد آقا خمینی، یک فرد قابل و لایقی بود. او در کنار امام یک عنصر لازم و بی‌بدیل بود. (آیت‌الله خامنه‌ای)
حاج احمد آقا، استوانه محکمی برای نظام و بازوی توانایی برای نظام و مقام معظم رهبری و مسئولان نظام جمهوری اسلامی بود. (آیت‌الله فاضل لنکرانی)
*       آثار و تألیفات سید احمد خمینی
1- آیینه آفتاب‌
آیینه آفتاب، گزیده‌ای از سخنرانی‌ها، پیام‌ها، مصاحبه‌های سید احمد خمینی است که عمدتاً در دیدارهای مردمی، سمینارها و مصاحبه‌ها ارائه شده و بیانگر برخی از مواضع و دیدگاه‌های اخلاقی، فقهی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی‌ و فرهنگی وی است. ضمناً این اثر به زبان عربی‌ترجمه شده است.
2- دلیل آفتاب‌
به مناسبت دومین سالگرد درگذشت سید احمد خمینی، برگزیده‌ای از خاطرات وی در مجموعه حاضر تحت عنوان، «دلیل آفتاب» تدوین شد.
3- دیدگاه‌های سید احمد خمینی‌
برگزیده‌ای از مواضع و نظرهای سید احمد خمینی درباره‌ی مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است که در مقطع زمانی درگذشت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تا آخرین روزهای زندگی‌اش در دیدار با گروه‌های مختلف مردم و در مجامع گوناگون ابراز شده است. ضمناً این اثر به زبانهای اردو، انگلیسی وعربی‌ترجمه شده است.
4- فرزند روح‌الله‌
این کتاب برگرفته از مجموعه آثار دو جلدی می‌باشد که پیرامون زندگی او مطالبی را از زبان و قلم خود وی بیان داشته است.
5- گنجینه دل‌
ده‌ها مصاحبه با دوستان و همفکران و همراهان وی ازجمله مطالب خواندنی و ویژه این مجموعه می‌باشد.
6- رنجنامه حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین حاج سید احمد خمینی‌
مقاله مفصلی که برای توجیه عزل منتظری از قائم‌مقامی نگاشته شده است.
7. مجموعه‌ی آثار یادگار امام‌
این مجموعه شامل کلیه بیانات و مصاحبه‌ها و پیام‌ها و نامه‌های سید احمد خمینی است که از سال 1357 تا اسفند ماه 1373 گردآوری گردیده، مضامین و مجموعه‌ی بیانات و مواضع وی عمدتاً در جهت تبیین اندیشه‌ها و افکار امام خمینی است.انتهای پیام/

این مطلب توسط مهدی عزیزی بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۴/۱۲/۲۳ - ۱۷:۵۳
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (1)