فراموش کردم
رتبه کلی: 1957


درباره من
اکانتا کلی معلق




فعلا با اینم
... DanDY ... (alirezaasheg )    

درد و صدا دادن زانو در اثر عارضه سائیدگی غضروف کشکک Chondromalacia patella مطلب ویژه

درج شده در تاریخ ۹۲/۱۰/۱۲ ساعت 17:24 بازدید کل: 66 بازدید امروز: 62
 

درد و صدا دادن زانو در اثر عارضه سائیدگی غضروف کشکک Chondromalacia patella مطلب ویژه

نویسنده:  علیرضا امانی- دکتری فیزیولوژی ورزشی
  • اندازه قلم کاهش اندازه قلم افزایش اندازه قلم
  • چاپ
  • پست الکترونیکی
  • برای نظر دادن اولین باش!
  •  

    یکی از مهمترین دردهایی که اغلب افراد جامعه، بخصوص افراد کم تحرک که به تازگی به ورزش روی آوردند  و یا افرادی با وزن بالا را درگیر خود میکند صدای تلق تلق و گاهاٌ درد های جلوی زانو میباشد این عارضه به نام کندروملاسیا یا Chondromalacia patella نیز شناخته میشود. باید بدانیم که مفصل زانو از مفاصل پیچیده بدن بوده که با ساختاری سینویال دارای شکل آناتومیک کندیلی میباشد. این مفصل توسط لیگامنتهای قدرتمند صلیبی قدامی و خلفی و نیز لیگامنتهای جانب داخلی و کندیلها تقویت شده و مینیسک های داخل و خارج نیز مانع از جابجایی در استخوانهای این مفصلی میگردند. همچنین عضلات قدرتمندی در جلو، عقب و پهلو ها بر روی استحکام این مفصل پر تحرک نقش ایفا میکنند. این مفصل از ارتباط استخوان فمور یا ران و درشت نی یا تیبیا تشکیل شده و استخوان کشکک نیز با قرار گرفتن در جلوی این مفصل مانع از حرکت غیر عادی باز شدن (هایپر اکستنشن) میگردد.

    باید بدانید که دردها در ناحیه زانو با توجه به پیچیدگی آن میتواند مربوط به هر یک از اجزا فوق باشد بنابراین تشخیص دقیق علت ناراحتی ها در این مفصل نیاز به معاینات بالینی و کلنیکی داشته و به راحتی نمیتوان در مورد آنها اظهار نظر نمود. امروز قصد داریم به یکی از شایع ترین دردهای ناحیه زانو بپردازیم.

    سائیدگی غضروف کشکک:

    استخوان کشکک در بخش خلفی خود بر روی کندیلها کشیده میشود و این حرکت مداوم در تحت شرایطی میتواند باعث سائیدگی و یا حتی ریش ریش شدن غضرف تماسی با استخوان ران گردد. در صورتی که این اتفاق رخ دهد فرد دچار درد در زمان بلند شدن از زمین، بلند شدن از صندلی و نیز در زمان خم کردن زانو خواهد شد. این درد اغلب با صدای خفیف و یا حتی صدای شدید نیز میتواند همراه باشد. شاید بسیاری از افراد تنها صدای کشکک آنها را آزار دهد که در این صورت تا زمانی که درد و تورم همراه با این عارضه نبود به عنوان بیماری تلقی نمیگردد ولی انجام فعالیتهای پیشگیرانه میتواند موثر باشد.

    دلایل ایجاد:

    دلایل ایجاد این عارضه میتوانند شامل ضعف عضلات چهارسر ران، حرکات نامناسب ورزشی، گرم نکردن قبل از فعالیت، انحراف کشکک در حرکات و نرمشها نادرست و یا کشیدگی لیگامنتها باشد. همچنین برخی از بیماری ها نیز در این وضعیت نقش آفرین میباشند که جای بحث ما نمیباشند.

     

    درمان:

    در مرحله اول مصرف مسکن ها برای کاهش میزان درد. توصیه ما استفاده از مسکن هایی همچون بروفن، استامینوفن و سلکوکسیب میباشد. در مرحله دوم و تنها بعد از اینکه دردها کاهش یافته اند میتوان به سمت تمرین درمانی برویم

     

    پای خود را صاف کنید. یک حوله در زیر مچ پا قرار دهید تا حدود 1 سانت پای شما بالاتر بیاید. حال با سفت کردن عضلات روی ران باید زانو را نزدیک زمین کنید. 4 تا 5 ثانیه نگه داشته باشید و سپس رها نمائید. این تمرین را در هفته های اول 3 بار و در ادامه تا 5 بار در روز انجام دهید. تمریناتی زیادی برای تقویت عضلات چهار سر ران و نیز بهبود این عارضه وجود دارند که با توجه به سن، جنس و وضعیت آماگی افراد میتوان توصیه نمود ولی تمرینی که در این پاراگراف توضیح دادیم از فراگیر ترین تمرینات در مراحل اول میباشد.

     

    در مرحله بعد تمرینات چهار سر ران به صورت های گوناگون از جمله با نشستن روی صندلی و حتی با وزنه نیز میتواند صورت گیرد.

     

    باید بدانید مهمترین روش برای بهبود این مشکل تقویت عضلات چهار سر ران به روش منظم و علمی میباشد و دارو درمانی بدون تمرین اثر بخشی کمی خواهد داشت و اگر بهبودی هم در اثر مصرف آنها به وجود بیاید موقتی خواهد بود.

    از آنجا که این عارضه بیشتر در افراد چاق، کم تحرک و بانوان رایج میباشد بهتر است قبل از اینکه دچار این عارضه شوید وزن خود را کم نمائید، چهار سر ران خود را تقویت نموده و از استفاده از پله های مرتفع به شدت بپرهیزید. در مورد ورزشکاران نیز ضربات مستمر زانو و یا اجرای نادرست تکنیک های ورزشی باعث شروع آن میگردد.

    امید است که این مقاله مفید بوده باشد

    این مطلب توسط موسی اصلانی بررسی شده است.
    اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
    برچسب ها:



    لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
    فراموش کردم
    تبلیغات
    کاربران آنلاین (2)