فراموش کردم
رتبه کلی: 4458


درباره من
alp atilla (alp-atila )    

طرح انتقال آب از خزر به کویر مرکزی ایران و کویر شدن آزربایجان!

درج شده در تاریخ ۹۱/۰۲/۰۲ ساعت 16:20 بازدید کل: 2193 بازدید امروز: 203
 

کویرها آباد شد، سرزمین سبز من کجاست؛

دریاچه اورمیه کویر شد، مسئول آن کجاست.

در حالی که دریاچه اورمیه نگین آزربایجان نفس های آخر خود را می کشد و اعتراضات مسالمت آمیز ملت آزربایجان نیز در شهریور ماه 1390 نتیجه نداد و سیر نابودی این دریاچه متوقف نشد دولت در ادامه دهن کجی به آزربایجان و آزربایجانی، طرح انتقال آب خزر به کویر سمنان و قم و کاشان و اصفهان با بودجه  ۲هزار میلیارد تومانی را آغاز کرد و قرار است سالانه ۵۰۰میلیون مترمکعب آب دریای خزر به مناطق کویری ایران انتقال بیابد!!! در این طرح  آب کناره‌های خزر شیرین‌ می‌شود و از طریق خطوط لوله‌ آبرسانی انتقال می‌یابد.

به گزارش خبرگزاریها صبح روز دوشنبه ۲۸فروردین ماه شهرستان ساری در استان مازندران میزبان هیأتی بود که در راس آن محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری اسلامی قرار داشت.این هیأت با حرکت نمادین زدن کلنگ بر خاک سواحل دریای خزر توسط احمدی‌نژاد، طرحی را افتتاح کردند که قرار است ۵۰۰میلیون متر مکعب از آب دریای خزر را ابتدا شیرین کرده و سپس به فلات مرکزی ایران سرازیر کند.

آغاز این پروژه سنگین در شرایطی که دریاچه اورمیه خشک می شود و هیچگونه طرح عملی نیز برای نجات آن در دست اجرا نمی باشد، نشانگر چه چیزی می تواند باشد؟!!!

آیا نمی توان با وجود این شرایط پروسه خشک شدن دریاچه را تعمدی دانست؟
آیا سخنان نماینده بروجرد در حال محقق شدن نیست؟
آری، در آینده ای نزدیک آزربایجان کویر خواهد شد و سیل مهاجرت از آزربایجان به مناطق مرکزی ایران شروع خواهد شد.

در ادامه به نظر برخی از نمایندگان مجلس در خصوص طرح مذکور اشاره می کنم.

سيدسلمان ذاكر، نماينده مردم اروميه در مجلس شورای اسلامی انتقاد می‌کند: «انتقال آب خزر به كوير سمنان دور از عدالت است و در حالی‌كه درياچه اروميه در معرض خشكی كامل است، اين اقدام جایی ندارد. ‌مسئولان به فرياد مردم آذربايجان برسند و هرچه سريع‌تر جلو خشكسالی اروميه را بگيرند تا مورد غضب مردم آذربايجان و اروميه قرار نگيرند
بنا به نوشته ایسنا علی اكبر آقایی عضو كميسيون عمران مجلس نیز درباره طرح انتقال آب خزر گفته است:«اين كار در حالی انجام می‌شود كه ما شاهد نابودی و مرگ و مير درياچه اروميه هستيم.» 

بیش از ۴نماینده مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه (۲۹فروردین) به انتقال آب دریای خزر به استان‌های مرکزی ایران اعتراض و اعلام کردند: «بهتر است فکری به حال دریاچه ارومیه بکنید

به گزارش خبرآنلاین، سلیمان ذاکر و نادر قاضی‌پور ابراز داشتند، در حالی که برای کشاندن آب خزر به کویر برنامه‌‌ریزی می‌شود کسی به فکر نجات دریاچه ارومیه نیست.

همچنین قابل ذکر است در گذشته نیز چندین طرح برای انتقال آب به کویر به مرحله اجرا رسیده و یا در حال احداث می باشد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می شود:

طرح هاي انتقال آب به زاينده رود:
الف)طرح هاي در حال بهره برداري 
۱. تونل اول كوهرنگ : در اواخر سالهاي جنگ جهاني دوم بار ديگر مطالعات پروژه انتقال آب كوهرنگ توسط كارشناسان آلماني انجام گرفت. حفر تونل اول كوهرنگ از سال ۱۳۲۷آغاز و تا سال ۱۳۳۳به طول انجاميد . نخستين پروزه انتقال آب از سرچشمه هاي كارون شامل سدي انحرافي به ارتفاع ۱۰و طول ۷۰متر و احداث ۲۸۰۰متر تونل است كه آب رودخانه كوهرنگ را به ميزان ۲۳متر مكعب در ثانيه وسالانه ۲۲۵ميليون مترمكعب به زاينده رود منتقل مي كند
۲. تونل دوم كوهرنگ: اجراي دومين طرح انتقال آب از سرچشمه كارون از سال ۱۳۵۲آغاز شد. كار تونل دوم كوهرنگ در زمان انقلاب اسلامي مدت كوتاهي متوقف ماند. سر انجام در سال ۱۳۶۴اجراي آن به پايان رسيد. اين طرح نيز شامل سد انحرافي به ارتفاع ۲۰و طول ۷۷متر است كه آب چشمه هاي «كلنچي» و «ماربران» را در بالا دست كارون به ميزان ۲۳متر در ثانيه از طريق تونلي به طول۲۸۰۰متربه رودخانه زاينده رود ميسر كرد
ب) طرح هاي در حال اجرا 
طرح انتقال آب از تونل سوم كوهرنگ 
پروژه «سد و تونل سوم كوهرنگ» در ۱۸۰كيلومتري شهركرد مركز استان چهارمحال و بختياري درحال اجراست. اجراي اين پروژه از سال ۱۳۷۰آغاز شده است . 
پروژه تونل سوم كوهرنگ سخت ترين عمليات حفاري كشور را شامل مي شود

تونل سوم كوهرنگ تاكنون ۹۸درصد پيشرفت فيزيكي خود را به سر برده است

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۱/۰۲/۰۳ - ۱۵:۳۸
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
2
1 2


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (2)