سیر
به گزارش سرویس بهداشت و سلامت قدس آنلاین؛ سیر خواص ضدباکتریایی دارد که لوئی پاستور در سال 1858 کشف کرد. از آن زمان مطالعات متعددی راجع به این گیاه انجام شد که این تاثیر سیر را تایید کرده اند. سیر همچنین در بهبود عفونت های مجاری تنفسی نیز مؤثر است. برای درمان می توان به اندازه 4 حبه ( 16 گرم) سیر تازه در روز یا 2 تا4 گرم سیر خشک را 3 بار در روز در برنامه غذایی استفاده کرد.
علاوه بر این سیر خواص متعدد دیگری نیز دارد. این گیاه به خصوص در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، پرفشاری خون و بعضی سرطان ها مانند سرطان معده و پروستات نقش دارد.
اکالیپتوس و نعنا تند
اکالیپتوس و نعنا تند گیاهان بسیار خوبی برای درمان سینوزیت هستند. از آنها می توان در تسکین التهاب مجاری تنفسی استفاده کرد. برای درمان می توان پیشانی را با روغن مخصوص اکالیپتوس یا نعنا تند ماساژ داد. جوشانده آنها نیز مفید است. 2 تا 3 گرم از برگ های خشک را در 150 میلی لیتر آب جوش دم کنید و 2 فنجان در روز میل کنید.
توجه داشته باشید که این شیوه درمانی برای بچه های زیر 6 سال مناسب نیست زیرا ممکن است سبب انقباض مجاری تنفسی شده و نفس کشیدن را مشکل کند. همچنین در موارد التهاب سیستم گوارشی، التهاب مجاری صفراوی، بیماری هپاتیک حاد و التهاب کلیه ها منع مصرف دارد.
آناناس
آناناس حاوی ترکیبی به نام بروملین است که می تواند علائم سینوزیت از جمله سردرد و درد بینی را تسکین دهد. بروملین بر خلاف دیگر آنزیم ها که در دستگاه گوارش کوچک می شوند، به طور کامل در بدن جذب می شوند و از خون عبور می کند. این ترکیب تولید پروستاگلاندین (ماده اسیدهای چرب غیر اشباع) که منشا التهاب است و تاثیرات مثبتی بر سیستم ایمنی دارد را کاهش می دهد. مکانیسم عمل بروملین هنوز مبهم است.
منبع: