توجامعه امروزی که هر روز فاصله طبقاتی در حال زیاد شدن هست . دولتهایی که بر سر کار میان همشون از عدالت میگن از برپایی عدالت علوی . برابری حقوقها و برابری هزینه هاو.... ولی همیشه برابری به معنای عدالت نیست اصولا عدالت با رویه برابری فرق میکند.
در همین مساله یارانه ها دولت قبل و دولتهای قبل دم از برقراری مساوات میدادند و عدالت را شعار دولت خودشون قرار داده بودند نه تنها عدالت علی برقرار نشد بلکه باعث نابرابری در جامعه شد .دولت اومد بارانه ای برابر برای همه ملت اختصاص داد ولی این جای کار مشکل داشت منی که مددکار بهزیستی هستم با فلانی که صادراتواردت خودرو میکنه یارانمون برابز بود . نمیشد اینا قانون رو بگونه ای می نوشتن که بر اساس درامد خانواده و هزینه های خانواده میزان یارانه دریافتی فرق میکرد . البته میداتیم که امار درستی از میزان درامد خانوارها در دست دولت نیست ولی میتوانست با کار بیشتر و باتعقل زیاد این قانون را به نحوی اجرا کرد که عدالت علی تو جامعه اسلامیمان بیشتر بشه.
بحث دیگر در مورد افزایش حقوق سالیانه که با توجه به قانون وزارت کار وضع میشه . اینا میان قانون افزایش حقوقی را در نظر میگیرن که همه به یک اندازه حقوقا بالا بره مثلا امسال چهارده درصده . حقوقی که من میگیرم یه تومنه صدو چهل تومن میره بالا و حقوقی که شما میگیرین دوتومن دوو هشتصد میره بالا. باعث بیشتر شدن فاصله حقوقها میشه . اینا وقتی قیمت اب و برق را بصورت پلکانی میگیرند هر کی مصرف بیشتر هزینه هم بیشتر بیان این افزایش حقوق را به تناسب حقوق دریافتی در جامعه پلکانی کنند هر چقدر حقوق کمتر افزایش حقوق بیشتر و هر چقدر حقوق بیشتر افزایش حقوق کمتر.این باعث میشه کم کم فاصله درامدی بین خانوارها کمتر بشه و عدالت علی را در جامعه بیشتر ببینیم.
البته از این قسم موارد تو جوامع زیاد است که باید روش بیشتر دقت بشه تا عدل علی را در جامعه پیاده کنیم.
برای همین هست که میگم برابری همیشه به معنای عدالت نیست.