به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مسئولان اقتصادی کشور برای پایین نگه داشتن سطح نرخ بیکاری علاوه بر افزایش دامنه مشارکت شاغلان، نرخ جمعیت فعال کشور را برخلاف افزایش دهها میلیونی جمعیت کشور در چند دهه گذشته، پایین نگه میدارند.
بر اساس این گزارش، آمارها و مستنداتی از وضعیت بازار کار کشور وجود دارد که نشان از افزایش بحران بیکاری و تعدیل نیروی کار دارد به طوری که پس از روی کار آمدن دولت یازدهم در سال 92، نرخ بیکاری در کشور 10.4 درصد بود و در مجموع 2 میلیون و 488 هزار و 372 نفر جویای کار و فاقد اشتغال کامل بودهاند.
گزارش سال 1392 مرکز آمار ایران
دقیقا یک سال بعد یعنی «1393»، بر اساس گزارهای مرکز آمار، نرخ بیکاری با افزایش 0.2 درصدی به 10.6 درصد میرسد بر اساس این مستندات در کل کشور تعداد بیکاران به 2 میلیون و 514 هزار و 166 نفر میرسد که نشاندهنده عدم توفیق وزارت کار در اجرای بستههای اشتغالزایی بود به طوریکه روند افزایش نرخ بیکاری در این سال و سالهای پس از آن نشان از افزایش دامنههای رکود در اقتصاد کشور و کاهش جذابیت در فضای کسب و کار اقتصاد ایران دارد.
* گزارش سال 1393 مرکز آمار ایران
* گزارش سال 94 مرکز آمار ایران
در سال 94 نیز روند افزایشی نرخ بیکاری با برخلاف وعدههای دولت مبنی بر تکرقمی شدن این نرخ در دوران تبلیغات انتخاباتی و پس از آن ادامه حتی در پایان سومین سال از عمر دولت پیدا کرد و تعداد بیکاران کشور با افزایش بیش از 200 هزار نفری به 2میلیون و 729 هزار و 92 نفر میرسد.
در این سال سهم اشتغال در بخش صنعت با کاهش بیش از یک درصدی به 32.5 درصد میرسد که نشان از افزایش مشکلات این بخش مولد اقتصاد کشور دارد.
طبق این مستندات در سال 95، نرخ بیکاری در مسیر صعودی خود به 12.4 درصد میرسد که نشان از افزایش 500 هزار نفری به خیل عظیم بیکاران کشور دارد؛ روند افزایشی آمار بیکاران در کشور در جدول زیر به طور شفاف قابل مشاهده است.
* گزارش سال 1395 مرکز آمار ایران/ افزایش 500 هزار نفری بیکاران در یکسال
به گزارش فارس، روند صعودی نرخ بیکاری در 4 ساله عمر دولت یازدهم، فارغ از اقداماتی نظیر پایین نگه داشتن نرخ روی کاغذ یا افزایش دامنه شاغلین برای نشان دادن نمایشی میزان اشتغال ایجاد شده، بحران جدی در بازار کار را هشدار میدهد.
در نمودار زیر نیز روند نرخ بیکاری در 4 سال عمر دولت یازدهم قابل مشاهده است.