به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این محققان IVF را بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام دادند تا از موشهای با وزن طبیعی و موشهای چاق توله ایجاد کنند. موشهای نر چاقتر برای ۱۰ هفته با غذایی تغذیه شده بودند که معادل رژیم غذایی شامل فست فود در غذای انسانها بود.
بعد این پژوهشگران اثرات چاقی پدر را بر جایگزینی رویان و رشد جنینی مورد بررسی قرار دادند.
ناتالی بایندر، سرپرست این پژوهش میگوید: “بررسی ما نشاندهنده تاخیر رشد در جنینهای تولید شده از پدرهای چاق بود.
میزان جایگزینی رویان در رحم و رشد جنینی در این گروه موشها تا ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده بود.
نتایج این پژوهش به خصوص برای استرالیاییها مهم است. ۷۵ درصد مردان در استرالیا اضافه وزن دارند یا چاق هستند.
به گفته کارشناسان میزان چاقی در مردان در سن تولید مثل در این کشور در سه دهه گذشته سه برابر شده است.
پژوهشهای پیشین نشان داده است که مردان چاق در معرص خطر بالاتر ناباروری هستند و با احتمال بیشتری نسبت به مردان با وزن طبیعی ممکن است شمارش اسپرم پایین داشته باشند.
چاقی برای مادران هم مشکل ایجاد میکند. پژوهشهای قبلی نشان داده است که چاقی در حین بارداری ممکن است باعث افزایش خطر تاخیر رشد در کودک شود و با بیماری آلزایمر و قلبی فرزندان در سنین بعدی ارتباط دارد.
تحقیقات گذشته نشان داده بود که چاقی میتواند قدرت باروری در مردان و کیفت اسپرم را کاهش دهد. در مردان مبتلا به چاقی میزان تحرک اسپرماتوزویید به شدت کاهش مییابد.
میزان سرعت و قدت جابهجایی اسپرماتوزوییدها در مران چاق بسیار کندتر و ضعیفتر از میزان آن در مردان با وزن نرمال یا مبتلا به اضافهوزن است.
محققان میزان آلفاگلوکوزامین خنثی را نیز اندازهگیری کردند. در واقع آلفا گلوکوزامین کنترلکننده فعالیت درست اپیدیدیم است که آن خود ساختاری است که اسپرماتوزوییدها در آن رشد کرده و به بلوغ میرسند.
بررسیها نشان داد حتی میزان آلفاگلوکوزامین خنثی نیز در مردان ابتلا به چاقی کمتر از میزان آن در سایر مردان بود. لازم به ذکر است مردان چاق با کاهش وزن میتوانند به بالا رفتن کیفیت اسپرم و قدرت باروری خود کمک کنند.
در واقع اسپرم مردان چاق کم کیفیت است کیفیت اسپرم مردانی که از چاقی رنج میبرند پایینتر از مردانی است که وزن متعادلی دارند.
شاید مردانی چاق همگی دچار مشکل ناباروری نباشند اما احتمال پایین بودن کیفیت اسپرم آنها ۶۰ درصد بیش از افرادی است که وزن معمولی دارند.
از سوی دیگر احتمال ناقص بودن اسپرم این افراد ۴۰ درصد بالاتر از افرادی است که وزن ایدهآل دارند. در صورتی که هر دو والد چاق باشند، احتمال بچهدار نشدن آنها بسیار بالاست.