دل خوش به مستحبی هستم که جوابش واجب است
السلام علیک یا امام زمان
گیاهان طبی و خودروی در شهرستان میانه
البته تعداد گیاهان طبی وخودروی بیش از این موارد ذکر شده است ولی به دلیل محدودیت به ذکر تعدادی از این گونه ها میپردازیم امیدوارم مورد استفاده قرار گیرد
اولین مورد مربوط به قارچ بسیار معروف به نام دنبالان است
با توجه به آغاز بارندگي هاي بهاره و مساعد شدن شرايط رشد دنبلان ها، جمع آوري، خريدوفروش و مصرف اين قارچ ها در رويشگاه هاي طبیعی در کوههای اطراف میانه شروع شده از رونق خاصي برخوردار شده است. قارچ دُنبَالان نوعی قارچ خوراکی گرانقیمت و کمیاب است. این قارچ در گونههای مختلف به رنگهای قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه است ولی لذیذترین نوع آن دارای پوستهٔ سیاهرنگ است.
قارچهای دنبلان معمولاً دسته دسته در عمق ۳۰ سانتیمتری در خاک و نزدیک به ریشههای گیاهان و درختها میرویند. البته افراد برخی ازافراد بومی مهارت خاصی در یافتن این نوع قارچ دارند
خواص دارویی:
بخشي از خواص دارويي و پزشكي قارچ دنبلان بر اساس مستندات علمي و تحقيقات آزمايشگاهي و برخي ديگر در ميان مردم مناطق مختلف و بر اساس تجربيات شخصي و در طول سال هاي متمادي به اثبات رسيده است. در طي نمونه برداري از قارچ هاي دنبلان در طي سال هاي گذشته، با مطرح كردن سوالاتي از مردم مناطق مختلف كشور، در مورد خواص اين قارچ، مردم از آن به عنوان يك غذاي نيروبخش و مقوي ياد كرده و تغذيه از آن در فصل بهار را براي جلوگيري از انواع بيماري ها در طول سال موثر ميدانند. در ميان مردم آذربايجان غربي اعتقاد بر اينست كه قارچ تاثير چشمگيري در كاهش قندخون در ميان مبتلايان به ديابت دارد. در شهر هاي مركزي و جنوبي كشور نيز از قارچ به عنوان غذايي مقوي و دارويي در درمان بيماري هاي چشمي ياد مي شود. در حديثي از رسول اكرم نقل شده است: قارچ دنبلان مائده اي از جانب خداوند و از گياهان بهشتي بوده و مصرف آن براي بيماري هاي چشمي سودمند است (بحارالانوار، جلد 62، صفحه 145، حديث 3). برخي از افراد محلي در استان فارس نيز مصرف قارچ را در درمان عوارض پيري موثر دانسته و آن را به عنوان عامل جواني مي شناسند.بر اساس تحقيقات علمي انجام شده تاكنون تاثيرات آنتي بيوتيكي قارچ در برابر ميكروب ها و عوامل بيماريزا، تاثير آنتي اكسيداني در برابر انواع عوامل سرطانزا و محافظت از كبد در برابر بيماري هاي كبدي به اثبات رسيده است.
قارچ دنبلان کوهی در دسامبر سال ۲۰۰۹ به قیمت هر کیلو حداقل ۱۰۲۰۰ دلار آمریکا بفروش رفته است
www.fungiran.blogfa.com/post-58.aspx
www.iran-eng.com ›
کهلیه اوتی
کهلیه اوتی : کهلیک اوتی که به نام کاکوتی و آویشن شیرازی، آویشن وحشی، آویشم، آویشه، اوشن، افشن، آسن، آسن بویه، آس بویه، آذربه، اریگانا، علف کبک، کلیک اوتی، کهلیک اوتی، آذرروبه، سه سنبل، سی سنبل، سیسنبر، سوسنبر، صعترالحمیر، صعتر، غام، سیتر، نیز نامیده می شود،دارای طبع گرم است.
حتما موقعی که برای گردش به دل طبیعت زیبای میانه میروید بوی خاص این گیاه به مشام شما هم رسیده است
تحقیقات بسیاری نشان داده است این گیاه حاوی روغن های فرّاری است که به عنوان ضد باکتری عمل کرده وبرای بسیاری مشکلات قفسه سینه واختلالات تنفسی مفید است .
برونشیت ،آسم ،آنفلوآنزا وسرماخوردگی ازبیماری هایی است که با استفاده از دم کرده آویشن بهبود پیدا می کند .
چای آویشن ،دردهای عادت ماهیانه را کاهش داده وبرای درمان سردرد ودردهای روماتیسمی مفید است .این نوشیدنی التهاب لثه را ازبین برده واکثر قارچ وانگلهای پوستی را نابود می کند .اغلب اختلالات هضمی دستگاه گوارش با استفاده از چای آویشن بهبود پیدا کرده وبدلیل خواص ضد نفخ برای دردهای شکمی ناشی از آن مفید محسوب می شود .
کم خونی ،فقر آهن وبسیاری از مشکلات روده ایی دراثر استفاده منظم ازنوشیدنی آویشن بهبود پیدا می کند .رایحه تند ودلپذیر آویشن اثر شگفت انگیزی در اعصاب داشته وبعنوان یک آرام بخش بی ضرر محسوب می شود .برای تهیه چای آویشن :می توان چند برگ آن را درون آب جوش انداخت وپس از چند دقیقه آن را مصرف کرد .
نکته مهم : زنان بارداربای ددر مصرف کاکوتی احتیاط نمایند. زیرا ممکن است موجب سقط جنین شود
http://www.shayeghkandimiz.blogfa.com/post/794
بولاغ اوتی
● یک تیر و چند نشان این سبزی در فصل بهار بیشتر دیده میشود د. نامهای دیگر آن عبارتند از آب تره، شاهی آبی، جرجیر بیابانی، ترتیزک آبی، علف چشمه، قره العین و ... ● طبع: در طب سنتی، بولاغ اوتی دارای طبعی «گرم و تر» است. ● خواص: این سبزی شامل ویتامینهای زیادی چون B کمپلکس، به خصوص B۱, E,C و دارای املاحی چون گوگرد، سدیم، ید و کلسیم و همچنین دارای پنیسیلین گیاهی میباشد. بولاغ اوتی خاصیت نیروبخشی داشته و مصرف آن باعث طول عمر در افراد میشود. استفاده از آن به صورت خام، پایین آورنده قند خون است. جوشانده آن در تسکین ناراحتیهای قلبی و ورم قوزک پا موثر است. بولاغ اوتی اشتهاآور خوبی محسوب میشود و در مادران شیرده، خاصیت شیر افزایی دارد و استفاده از آن به خانمهایی که دچار سرطان سینه هستند، توصیه میشود. مصرف بولاغ اوتی، باعث درمان ناراحتیهایی چون آسم، سل ریوی، برونشیت، اختلالات هاضمه، گواتر، اسهال خونی، زخمهای واریسی، راشیتیسم، یرقان، اسکوربوت، رماتیسم، نقرس و انواع ناراحتیهای کلیه و کبد است. مصرف آن با عناب، درمان تب بوده و در رفع این بیماری خصوصا در زمستان (به صورت لوسیون) موثر است
|
نکته مهم. موارد منع مصرف این سبزی عبارتند از: استفاده از این سبزی در بعضی افراد ایجاد سوءمزاج میکند. افرادی که دچار هموروئید (بواسیر) هستند نبایستی از آن مصرف کنند. مصرف این سبزی برای خانمهای نابارور مضر است. مصرف زیاد این سبزی در بدن ایجاد سودا میکند
|
http://www.aftabir.com/lifestyle/view/104452/%D8%A8%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%BA-%D8%A7%D9%88%D8%AA%DB%8C
غاز ایاغی
. ترك زبانان (غاز - اياغي) يعني پاي غاز ميگويند. فارسي يك نوع من پاي غازي و نوع ديگري كه در كوههاي لرستان ميرويد، پاي زاغان نام دارد. در عربي به ایت گياه حشيشةالارض و خضر الشياطين گويند. در كتابهاي گياهشناسي قديم این تحت نام «آطريلال» ذكر كردهاند، و اين يك لغت بربري است. زيرا در يكي از قبايل بربر در شمال آفريقا پزشكي، بيماري برص ( نوعی بیماری پوستی که رنگدانه های پوست سفید میشوند) را با بذر این گیاه معالجه ميكرد و دستور آن را به ديگران نميگفت و تنها فرزند او از اين راز آگاهي داشت و ساليان دراز اين سر در خانوادهي ايشان باقي بود، و از پدر به پسر ميرسيد كه كم كم بر ديگران فاش شد.
این گیاه خودرو است و تاكنون اهلي نشده است. برگها و ساقههاي من به علت داشتن ويتامين «ث» زياد براي تصفيهي خون و جلوگيري از فساد لثه و رقت خون مصرف ميشود. اگر برگهاي را مالش دهند، بويي شبيه خردل شنيده ميشود و طعم آن تند است، بذر این گیاه داراي هورمونهاي گياهي است و ترشحات غدد داخلي را تنظيم مينمايد. بادشكن - ضد عفونيكننده و ادرارآور است. كليه و مثانه را زهكشي و پاك مينمايد. ضماد بذر من باز كنندهي زخمها و پاككنندهي جاي آنها است. خوردن جوشاندهي آن مسقط جنين است، مهمترين خاصيت بذر این گیاه كه سالها جزو اسرار بود و كسي از آن اطلاع نداشت، درمان بيماري برص است كه در مقدمه مختصري از آن اشاره شد. بيماري برص چنانچه در كنگر بيان شد، بيماري قديمي است كه در روي پوست صورت و بدن لكههاي سفيد ظاهر ميشود و در طب جديد آن را نتيجهي بر هم خوردن تعادل ترشحات داخلي ميدانند و گياهاني چون كنگر و غازياني كه داراي هورمونهاي گياهي بوده و ترشحات داخلي را تنظيم مينمايند ميتوانند درمان اين مرض باشند و لكههاي سفيد را كه پيسي خوانده ميشوند، را درمان میکنند
http://www.goonagoon.org/SubjectForPrint.aspx?key=8123
چای کوهی یا توکلیچه:
چای کوهی یا به اصطلاح خودمان "توکلیجه" که به وفور در ارتفاعات شهرستان میانه رشد میکند
خواص درمانی
چاي كوهي يك تونيك (تقويت كننده ي) قوي براي اعصاب است. اين گياه مفرح، نشاط انگيز و شادي آور بوده و داراي خاصيت ضد درد به ويژه دردهاي مفصلي، رماتيسمي، سردرد، سرگيجه و دردهاي عصبي است. مصرف اين گياه خستگي ذهني را برطرف مي سازد وبه علت انرژي زايي و نشاط انگيزي مي تواند براي رفع خستگي و بي حوصلگي در افراد افسرده مورد استفاده قرار گيرد. علاوه بر اين ها چاي كوهي اشتها آور و مدر ملايم است. هم چنين در تنظيم اعمال گوارشي و تقويت كبد به ويژه كمك به هضم غذا كاربرد چای کوهی درمان کننده بیماری مننژیت است؛ درد پشت و گردن و خشکی گردن را درمان می کند و ضدافسردگی است. این گیاه اشتها را باز می کند بنابراین می توان آنرا به بچه ها و افراد مسن که اشتها ندارند داد. کسانی که از داروهای آسم و ضدسرماخوردگی و حساسیت استفاده می کنند نمی توانند چای کوهی مصرف کنند خاصیت این گیاه در درمان افسردگی به اثبات رسیده و مکانیزم اثر ضد افسردگی آن از طریق مهار آنزیمی است 1)ضد كرم معده و روده مي باشد.
2)ادرار آور وقاعده آور است .
3)گرفتگي صدا را باز مي كند و خلط آور است.
4)براي درمان مرض كزاز به كار مي رود.
5)اگر برگ آنرا بصورت پودر داروريد و روي زخم هاي عميق و متعفن بپاشيد اين نوع زخم ها را خوب مي كند.
6)درمان كننده اسهال و اسهال خوني است .
7)براي درد دنبالچه بهترين دارو است .
8)اگر مشكوك به خونريزي مغزي هستيد و يا احتمال خونريزي مغزي وجود دارد حتما از اين دارو استفاده كنيد .
9)ضعف جنسي را درمان مي كند.
10)درمان كننده بيماري مننژيت است .
11)براي درمان فلج بكار مي رود .
12)سياه سرفه را از بين مي برد.
13)درد پشت و گردن و خشكي گردن را درمان مي كند .
14)براي كم خوني مفيد است .
15)چاي كوهي اشتها را باز مي كند بنابراين مي توان آنرا به بچه ها و افراد مسن كه اشتها ندارند داد.
16)ضد افسردگي مي باشد .
17)درمان كننده بيخوابي است .
18)در درمان سرمخوردگي معجزه مي كند .
www.mihansalamat.com/post/22
بومادران:
این گیاه معطر تب بر است و بُخور آن به رفع زکام کمک می کند، پس در زمان سرماخوردگی به کمک شما می آید.
این گیاه را علف هزار برگ هم می نامند. این گیاه معطر دارای اسانس، اینولین و کمی تانن است و در کشورهای اروپایی به عنوان دارو برای قطع تب استفاده می شود.
- این گیاه بطور خاص تب بُر است. ضماد آن جهت درد سینه مفید است. بُخور و جوشانده آن برای درمان زکام مفید است بسیار مفید است. سرماخوردگی
.
- ماساژ دادن محل درد با روغن بومادران یا گذاشتن سوخته آن بر روی محل زخم ، موجب تسکین درد و جلوگیری از خونریزی می شود.
- در قدیم ضماد بومادران یعنی برگ های تازه آن را که با روغن ترمس ( باقلای مصری ) مخلوط بوده ، بر روی محل کچلی یا روی صورت مردان جوان برای رویش مو قرار می دادند.
- دردهای قاعدگی جوشانده سرشاخه گلدار آن برای رفع مفید است
گیاه شنگ یا یملیک
برگهای گیاه شنگ از خونريزي معده جلوگيري ميكند. اگر مسموم شديد از ريشهاین گیاه استفاده كنيد. براي رماتيسم مفيد است و آب ريشه خام شنگ زگيل را از بين ميبرد. براي مسلولين نفع بسيار دارد. گل این گیاه را بر روي محل سوختگي قرار دهيد تا از قدرت آن التيام سوختگي پي ببريد!
فارسي این کیاه شنگ است، در شيراز و اصفهان به شنگ آلاله شنگ و در خراسان ريش بز خالدار خطاب ميكنند. به این گياه قندرون، سنسفيل، تسلسفيل، اسپلنج و اسفلنج هم ميگويند. عربي نوع چمني این گیاه كه برگهاي آن باريكتر از شنگ ميباشد، لحيه التيس و زنب الخيل است، ولي در عراق و شامات به آن اذناب الخيل ميگويند. شنگ در چمنزارهاي نمناك شمال ايران، عمارلو، بين كبوتر چاي و زرد چين، ايسپيلي ييلاق دامنه البرز، مخصوصا افجه و نارون ميروید و نوع چمني این گیاه در مغرب ايران، تفرش، اراك، كوه شاهو و كردستان زياد است، و در اروپا به علت زيبايي گل این گياه شنگ پرورش ميدهند. گياه شناسان قديم نوع حقيقي شنگ را نر و نوع چمني را ماده ميدانستند، و در زبان فرانسه به شنگ يارب دوشوو، در فاصله ارديبهشت تا تير ماه ظاهر ميشود ريشه گياه شنگ داراي لعاب بوده و كمي تلخ است و خوردن آن اشتها را فوق العاده زياد ميكند. ريشه شنگ خلط آور و نرم كننده سينه و التيام دهنده زخمهاست. از برگهاي شنگ در سالاد استفاده ميكنند و ايرانيان آن را مانند كاهو و كاسني با سركه و بدون آن ميخورند، چون بسيار خنك ميباشم. خوردن برگهاي شنگ اسهال و خونريزي معدي را بند ميآورد و از خونريزي سينه جلوگيري ميكند و براي مسلولين نافع است.
ريشه شنگ براي جلوگيري از اسهال و خونريزي، از برگش قويتر است و خوردن خيسانده آن در شراب براي جلوگيري از خونريزي رحم تجويز ميشود پاشيدن برگ و گل خشك شده این گیاه در روي زخمهاي چركي و متعفن سودمند ميباشد ضماد آنرا براي التيام عصب قطع شده مفيد دانستهاند ضماد گل شنگ با موم جهت سوختگي آتش مفيد است حكيم محمد بن زكرياي رازي خوردن ريشه گياه شنگ را پادزهر سموم ميدانست. عصاره گياه شنگ كه در طب سنتي ايران طرثوث خوانده شده است پادزهر قوي است و در ساختن ترياق فارون به كار ميرود. براي معالجه نزله ريوي، نقرس، رماتيسم و امراض جلدي جوشانده شصت گرم ريشه شنگ تجويز می كردهاند. اگر این گیاه را پختید هرگز آب آن را دوز نريزند بلكه آن را بنوشید، زيرا منافع شنگ در آب جوشانده جمع ميشود. عصاره شنگ جهت درمان كچلي و زخمهاي جلدي مفيد است. آب ريشه خام شنگ زگيل را از بين ميبرد.
http://zabanekhorakiha.blogfa.com/post-82.aspx
پونه(یارپز):
پونه سرشار از ید است و استفاده ی آن در میان سبزی خوردن می تواند ید مورد نیاز بدن را تامین کند . از برگ آن می شود برای معطر و خوش طعم کردن چای استفاده کرد . بعضی ها با مخلوط کردن کوبیده ی آن با تخم مرغ و آرد کوکو درست می کنند .
با جویدن پونه می توان بوی بد دهان را از بین برد و همچنین می توانید برای رفع سکسه هم مفید باشد . از پونه برای درمان بیماریهای معدوی و روده ای استفاده می کنند . دم کردن آن برای درمان انواع اسهال ها مفید است . ضد نفخ و تشنج می باشد و آرام کننده و مسکن اعصاب نیز می تواند باشد . دم کرده و جوشانده ی آن می تواند تقویت کننده معده باشد و اشتها آور نیز هست . .
پونه سرشار از ویتامین های آ و ب می باشد . دم کرده ی آن همچنین می تواند عفونت های سرما خوردگی را از بین برده و برای درمان آن موثر است . بوییدن پونه می تواند نشاط آور باشد . اما به تصور غلط بسیاری از هموطنان تمام گیاهان دارویی می توانند مضر باشند . پونه نیز در صورت زیاده روی در استفاده از آن می تواند مضر و گاه خطرناک باشد .
http://welovehejazi.persianblog.ir/
گل نسترن یا گلدیک :
گل نسترن ازنظرطب قدیم ایران گرم وخشك است:
۱) سرشارازویتامین Cمی باشد.درصدگرم آن ۶۰۰میلی گرم (۶گرم)ویتامین Cوجوددارددرحالی كه ۱۰۰گرم پرتقال فقط دارای ۵۰میلی گرم ویتامین Cاست بنابراین مقدارویتامین Cگل نسترن۱۲۰برابرپرتقال است.
۲) درمان كننده حبس البول است.
۳) بوی بد بدن رادفع می كند.آنهائی كه عرق زیادمی كنندوبوی بد می گیرندبایدتن خودرابعدازحمام كردن بادم كرده گل وبرگ نسترن آبكشی كنند.
۴) آرام كننده اعصاب است.
۵) اسهال رابرطرف می كند.دم كرده آن را می توان به كودكان برای رفع اسهال داد.
۶) خونریزی سینه رابندمی آورد.
۷) سنگ وورم كلیه رارفع می كند.
۸) الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاًكرم اسكاریس راودراین موردباید۵/۰گرم آن رامخلوط باعسل خورد.
۹) اگردرادرارآلبومین وجود داشته باشدبرای برطرف كردن آن ازدم كرده این گیاه استفاده كنید.
۱۰) بی خوابی رابرطرف می كند.
۱۱) انقباض ماهیچه های معده رابرطرف می كند.
۱۲) سرعت جریان خون رادرپوست زیادكرده وباعث لطافت پوست می شود.
۱۳) دررفع غم وغصه مؤثراست.
۱۴) برای رفع طپش قلب ازدم كرده آن بنوشید.
۱۵) معده راتقویت می كند.
۱۶) مصونیت بدن رادر مقابل بیماریها بالا می برد.
۱۷) برای ترمیم شكستگی استخوان ورفع ورم مقعدضمادی ازبرگ این گیاه درست كرده وروی قسمت شكستگی یاتورم قرار دهید.
۱۸) چون گل نسترن شیرین است حشرات رابهخودجذب می كندمخصوصاًحشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynipsكه درنیش زدن،برجستگی های كوچكی پوشیده ازتاروبه رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجودمی آوردكه به نام به دگا معروف است كه خواص طبی مهمی دارد.مخصوصاًبرای بیماران مسلول تقویت كننده بوده ومانع عرق كردن می شود؛وهمچنین مقدارآلبومین درادرار راكم می كند.(به دگار)اثر آرام كننده اعصاب نیز دارد.
▪ مضرات نسترن:
نسترن به هیچ وجه خطری ندارد وهمه می توانندازآن استفاده كنندولی همانطوركه گفته شددانه های آن سمی است ونبایدمصرف شود. http://zabanekhorakiha.blogfa.com/post-159.aspx
ریواس یا اوشگون:
كسانی كه ناراحتی كلیه دارند از مصرف زیاد آن خودداری كنند.
2. برای روشن شدن مو 50 گرم ریواس را در یك لیتر آب به مدت 30 دقیقه بجوشانید سپس صاف كنید موها را چندین بار خیس كنید.
3. برای از بین بردن كك مك و جوشهای چركی و از بین بردن جای جوش ریواس له شده را با كمی سركه مخلوط كرده و بهصورت ماسك روی صورت بگذارید اگر فوراً احساس سوزش كردید بشویید.
4. كسانی كه بیماری قند دارند دمكرده برگ ریواس مفید است.
5. شربت ریواس شادیبخش، مقوی معده و رودهها میباشد.
6 كسانی كه میخواهند كبدشان را پاك كنند قبل از غذا ریواس بخورند.
7. اشتهاآور است و برطرف كننده صفرا است.
8. ریواس خستگی و خماری را برطرف میكند.
9. مداومت در خوردن آن باعث پاكی خون میشود.
11.ریشه ریواس را خشك كرده و بهصورت پودر درآورده و در موارد ذیل میتوان از آن استفاده كرد.10. كم كننده شهوت است.
الف) برای بازشدن عادت ماهانه
ب) زیادی صفرا و گرفتگی و كیسه صفرا را باز میكند.
پ) از گرفتگی طحال و امعاد جلوگیری میكند.
ت) بادشكن میباشد.
ث) دردكلیه و مثانه و رحم را تسكین میدهد.
ج) برای درمان یرقان مفید است.
چ) اسهال خونی را درمان میكند.
ح) گرد ریشه ریواس را با لعاب به دانه بهصورت حبّ درآورده زیر زبان گذاشته زیادی صفرا با سرفههای كهنه را درمان میكند.
خ) از تركیب فوق جهت درد شقیقه و سرگیجه میتوان استفاده كرد.
12.برای درمان سیاتیك 30 گرم ریشه ریواس ، 30 گرم پرسیاوشان در یك لیتر آب جوشانده روزی 3 استكان میل شود.
13. برای ضعف و درد مفاصل از فرمول شماره 12 استفاده شود.
14.ریواس تقویت كننده اعصاب میباشد.
15. برای درمان آبله، پیوره و درمان دندان، ساقه ریواس را بجوشانید و بهصورت ضماد گذاشته و همچنین خود ریواس را بجوید.
16. برای تقویت بینایی نصف استكان آب ریواس بخورید اگر آب ریواس ضدعفونی كرده و آن را به چشم بمالید بسیار نافع است.
17. بهتر است كه از برگهای ریواس برای مصرف خوراكی استفاده نشود و فقط از ساقهها و ریشه آن استفاده شود.
18. برای درمان كمخونی ریشه خشك ریواس را كوبیده كمی همراه غذا بخورید یا این كه از شربت آن استفاده كنید.
19. كسانی كه میخواهند اعتیادشان را ترك كنند دارچین و ریشه ریواس به مقدار مساوی مخلوط كرده روزی 2 گرم به مدت 7 روز بخورند.
20. برای درمان درد، ناراحتی و ترشی، گاز و نفخ معده 15 گرم پودر ریشه ریواس در 300 سیسی آب جوش به مدّت 20 دقیقه دمكرده و قبل از غذا یك استكان بنوشید.
21. كسانی كه وسواس دارند از ریواس یا شربت ریواس استفاده كنند مخصوصاً رب ریواس چون رب آن برطرف كننده وحشت و بیماریهای عصبی است.
22. برای بیماری برص ریشه ریواس را بهصورت پودر درآورده با عسل مخلوط نموده و در محل بمالید.
23. به خاطر اگزالات پتاسیم سعی كنید ریواس را در ظروف فلزی مخصوصاً مسی نپزید.
24. برای استحكام استخوانها ریشه ریواس را در روغن كنجد و یا با عرق مرزه جوشانده سپس ماساژ دهید. http://tebsonaty.mihanblog.com/post/86
ترشک یا علف هفت بند:
خواص داروئي:
گياه هفت بند از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است
1) قابض است و براي رفع اسهال و اسهال خوني بكار مي رود
2)در بند آوردن خونريزي مفيد است
3)آسم و برونشيت را درمان مي كند
4)تب را پائين مي آورد
5)براي برطرف كردن اگزما بكار مي رود
6)ورم روده بزرگ را برطرف مي كند
7)براي رفع ترشحات زنانه فميد است
8)آنهائيكه به بيماري قند مبتلا هستند با استفاده از اين گياه مي توانند قند خون خود را كنترل كنند
9)سنگ كليه و مثانه را خارج مي سازد
10)براي رفع دردهاي معده مفيد است
11)براي درمان استسقاء مفيد است
12)در معالجه ميگرن موثر است
13)درد سياتيك و درد كمر را برطرف مي كند
14)نفخ را برطرف كرده و هضم غذا را تسهيل مي كند
15)تاول و سوختگي را با كمپرس اين گياه معالجه كنيد
16)براي تسكين دردهاي نقرس و رماتسم از كمپرس اين گياه استفاده كنيد
17)براي درمان زخم هاي چركي ، گرد اين گياه را روي زخم ها بريزيد
http://www.rasekhoon.net/article/show-26892.aspx
بابونه :
برای درمان زخم معده، یک لیوان چای غلیظ بابونه درست کنید(چهار قاشق چای خوری بابونه در یک لیوان آب جوش و یا چهار تا چای کیسه ای بابونه در یک لیوان آب جوش) و صبح ناشتا این لیوان چای را بنوشید و سپس در رختخواب دراز بکشید و بعد از چهار دقیقه روی دست راست خود و سپس طرف چپ و بعد روی شکم، هر کدام به مدت چهار دقیقه بخوابید و البته بعد از ربع ساعت می توانید صبحانه ی خود را میل کنید. این عمل را به مدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده به کلی شفا یابد.
- تقویت کننده اعصاب است 1
- 2تقویت کننده مغز اسبابونه ادرار آور و قاعده آور استاین گیاه ترشح شیر را در مادران شیرده افزایش می دهد.
- درمان کننده سردرد و میگرن است.3
- استفاده از بابونه سنگ مثانه را خرد و دفع می کند.
- برای درمان چشمدرد بابونه را در سرکه بریزید و بخور دهید.
- برای تسکین دردهای عضلانی چای بابونه بنوشید.
- جویدن بابونه برای التیام زخم های دهان مفید است.
- بابونه تب بر و تسکین دهنده یدرد است.
- تقویت کننده معده است.9
- برای تسکین درد در هنگام دندان درآوردن بچه ها به آنها چای بابونه بدهید.10
- برای رفع بی خوابی و داشتن یک خواب آرام و راحت کافی است، ده دقیقه قبل از این که به رختخواب بروید یک فنجان چای بابونه بنوشید.
- بابونه درمان کننده بی اشتهایی است.
- بابونه برای رفع ورم روده موثر است.
- چای بابونه درمان کننده کم خونی است.
- از بابونه برای دفع کرم معده و روده استفاده کنید.
- بابونه تسکین دهنده ی دردهای عادت ماهیانه است.
- بابونه برای رفع زردی مفید است.
- جمام بابونه اثر نیرو دهنده دارد. برای این منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام بریزید و مدت یک ربع ساعت در آن دراز بکشید.
- برای تسکین درد چند قطره اسانس بابونه را با یک قاشق روغن بادام مخلووط کنید و روی محل دردناک بمالید درد را تخفیف می دهد.19
- اسانس بابونه با مخلوط روغن بادام برای رفع ناراحتی های پوستی نظیر اگزما، کهیر و خارش مفید است.
- برای رفع گوش درد و سنگینی گوش، یک قطره روغن بابونه را در گوش بچکانید.
- اسانس بابونه چون اثر قی آور دارد در مورد مسمومیت های غذایی مصرف می شود.
- روغن بابونه را برای از بین بردن کمر درد، درد مفاصل و نقرس روی محل درد بمالید.
- اگر با چای بابونه ،موی بلوند را بشویید آن را روشن تر و شفاف تر می کند.
- بابونه ضد آلرژی است.
وقتی خداوند از پشت ، دستهایش را روی چشمانم گذاشت
از لای انگشتانش آنقدر محو دیدن دنیا شدم
که فراموش کردم منتظر است نامش را صدا کنم
موفق باشید یا علی