فراموش کردم
اعضای انجمن(447) شعری تکان دهنده درباره امام زمان حضرت مهدی عدالت و لطف خدا پیامبر اکرم : توبه زیباست ولی در جوانی زیباتر قدرت بدنی حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام در جوانی بی حسین احساس پیری میکنم ارتباط با مدیریت انجمن مذهبی
جستجوی انجمن
محمد داداشی (dadashi )    

ملکوت عشاق ؛ دهمین جلد از اشعار آیینی استاد سیفی اردبیلی منتشر شد

منبع : http://www.irna.ir/fa/News/81349132/
درج شده در تاریخ ۹۳/۰۸/۰۲ ساعت 16:57 بازدید کل: 176 بازدید امروز: 176
 

دهمین جلد از سلسله کتابهای مربوط به اشعار عاشورایی و آیینی شاعر مرثیه پرداز پرآوازه ایران ؛ استاد سید تقی سیفی اردبیلی در آستانه ماه محرم منتشر شد.

 

Body

        

            

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا ، استاد سیفی دهمین جلد کتاب آیینی خود را "ملکوت عشاق" نامیده و آنگونه که خود می گوید در این کتاب ، یک روز و شبانه از جلوه های زیبای معنوی از حماسه ماندگار و بی نظیر عاشورا را با زبان گیرا و شیوای شعر آیینی به زبان ترکی برای علاقه مندان به تصویر کشیده است.
کتاب " ملکوت عشاق " با اشعاری به زبان ترکی و فارسی در 512 صفحه از سوی چاپخانه خورشید و انتشارات پیری چاپ و منتشر شده است.   
" شاه شهداء قرمزی خط چکدی سکوته – جهد ایله دی بیر بیر چاتا پیمانی ثبوته ؛ امر ایله دی عشاقه گیون رخت شهادت – تا قبله ایدک مقتلی اهل ملکوته " که معنی آن بدین مضمون است : " شاه شهیدان بر سکوت (در برابر ظلم) خط قرمز کشید – برای اثبات پیمانش جدیت نمود ؛ عاشقان را به پوشیدن لباس شهادت فراخواند – تا اینکه مقتلش به قبله ای برای اهالی ملکوت تبدیل شود " دو بیتی زیبایی از مطلع کتاب "ملکوت عشاق" استاد سیفی می باشد که پشت جلد آن را نیز آراسته است.   
باوجود آنکه چند روز بیشتر از چاپ مجموعه ملکوت عشاق ؛ سپری نمی شود به خاطر استقبال بسیار زیاد علاقه مندان ؛ این کتاب به چاپ دوم رفته است.      
قبل از این 9 جلد کتاب از مجموعه آثار استاد سیفی اردبیلی با نام های میقات عشق ؛ محراب احرار ؛ معراج شهید ؛ میثاق الست ؛مرآت ایثار ؛ منهاج ابرار ؛ مشکاه انوار ؛ مصباح الهدی و محشر نینوا هر کدام در چندین نوبت چاپ و منتشر شده است.
سید تقی سیفی اردبیلی در سال 1325 در خانواده ای متدین در محله اوچدکان اردبیل دیده به جهان گشود. ذوق لطیف شاعری او از دوره نوجوانی به واسطه همنشینی و شرکت در مجالس و محافل عزاداری ؛ شکوفا شد و به ادبیات مرثیه ای گرایش یافت.
اکنون بیش از نیم قرن هست که این استعداد خدادادی خود را به غیر از آستانه مقدس اهل بیت و به خصوص سرور آزادگان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و ماه منیر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس (ع) و دیگر خاندان بزرگوار نبوی در جای دیگری به کار نگرفته و قلم توانایش اشعار و آثار عاشورایی و آیینی زیبا و تاثیرگذاری را آفریده است.
بسیاری از نوحه خوانان و مداحان مشهور اهل بیت (ع) به خصوص سلطان الذاکرین استاد سلیم موذن زاده اردبیلی ؛ اشعار استاد سیفی اردبیلی را در اجرای برنامه های عزاداری خودشان به کار می گیرند و از گذشته های دور آفریده های آیینی او مجالس عزاداری های ماه های محرم و صفر را در سراسر میهن عزیزمان و به خصوص در مناطق ترک زبان مانند زنجان ؛ میانه ؛ تبریز ؛ مراغه و اردبیل جلوه معنوی می بخشد.
از میان اشعار سیفی اردبیلی ؛ غزل های عرفانی استاد ، شهرت و هواخواهان فراوانی دارد. از جمله سروده های نامبرده می توان به اشعاری مانند راز و نیاز - احوالات حضرت علی اصغر (ع) ؛ عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری (س) ؛ حضرت ابوالفضل (ع) ؛ احوالات حضرت قاسم (ع) مشهور به نوحه عمواوغلی ؛ حضرت زهرا (س) ؛ حضرت علی (ع) ؛ حضرت علی اکبر (ع) و دهها شعر عرفانی و حماسی دیگر از آوازه زیادی برخوردار هستند و توسط عاشقان مکتب عاشورا در مجالس و برنامه های عزاداری در اردبیل و سایر نقاط کشورمان زمزمه می شوند.
قرن هاست از دیار اردبیل که به واسطه پیشینه غنی مذهبی و تاریخی از گذشته های دور به دارالارشاد ، دارالایمان ، دارالامان و دارالعرفان شهرت یافته است شاعران توانمند مرثیه پرداز عاشورایی برخاسته اند که از جمله نام آورترین آنان می توان به استاد بی نظیر صحنه پردازی وقایع عاشورا ؛ شادروان عباسقلی یحیوی اردبیلی ، ملقب به تاج الشعراء اشاره نمود. 

این مطلب توسط جعفر امینی بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۳/۰۸/۰۲ - ۲۲:۳۱
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)