به گزارش خبرنگار مهر ، مسیر اتوبوس BRT از شرق تا غرب تبریز کشیده شده است در هر ایستگاه جمعیتی به صف ایستاده و منتظر اتوبوسند .افراد یک به یک وارد جایگاه شده و کارت می زنند. ماموران کنترل بلیط مقابل صف ایستاده اند و مسافران را ملزم به استفاده از کارت می کنند.
طولی نمی کشد که اتوبوسی مملو از جمعیت آمده افراد در میان ازدحام جمعیت به سختی سوار اتوبوس می شوند هنوز همه سوار نشده اند که درهای اتوبوس بسته شده اتوبوس به راه خود ادامه می دهد....
این تمام ماجرای سوار شدن به یک اتوبوس نیست ایستادن در بین این جمعیت بدون تهویه در گرمای طاقت فرسای تابستان امکان پذیر نیست که البته با وجود کولر در اکثر اتوبوس های تندرو این مشکل تقریبا حل شده است.
به گفته بسیاری از مسافران شلوغی و ازدحام جمعیت خصوصا در زمان اوج ترافیک مانند ساعات پایان کار ادارات که عموما همراه با مسائلی چون کیف زنی و دزدی است باعث آزردگی خاطر بیشتر شهروندان است . شلوغی درون اتوبوس به علاوه تکان های شدید و تغییر مسیر های پی در پی که به دلیل نبود یک مسیر هموار و ویژه برای این اتوبوس ها است موجب ناراحتی بیشتر مسافران می شود و در مسیرهایی ممکن است سرعت اتوبوس به شدت کاهش یابد همین افزایش و کاهش سرعت به صورت ناگهانی بارها حوادث دلخراشی را به بار آورده و موجب مصدوم شدن مسافران و حتی مرگ چند تن از عابران شده است .
از طرفی مدتی ایست که در یکی از خیابانهای مهم شهر به دلیل حفاری های مربوط به مترو مسیر BRT به کلی تخریب شده و اتوبوس ها به ناچار از قسمتهای دیگر خیابان عبور می کنند.
خیابان یکطرفه در گذشته توانایی بار ترافیکی نداشت اکنون با ورود اتوبوسها نیز این مسئله به نحوی سخت تر هم شده و سرعت حرکت اتوبوسها و سواری های دیگر هم کمتر شده است.
از طرفی میانگین فاصله هر اتوبوس با اتوبوس بعدی در حدود2 تا 3 دقیقه است که یکی از مولفه های BRT است اما به گفته چند تن از مسافران نبود ترتیب و هماهنگی میان اتوبوس ها سبب شده در مسیر رفت چندین اتوبوس بلافاصله و پشت سر هم حرکت کنند درحالی که در سمت مقابل در حدود 7 تا 10 دقیقه طول می کشد تا یک اتوبوس بیاید و این خود یکی از عوامل ازدحام زیاد جمعیت در بعضی از اتوبوسهاست در حالی که دراتوبوسهای دیگر تعداد بسیار کمتر است.
اگرچه اجرای این طرح در تبریز مخالفان زیادی داشت اما امروز پس از گذشت حدود چهار سال بسیاری از مردم شهر از این مسئله ابراز رضایت می کنند اما اکثرا از کم بودن باجه های شارژ بلیط و ساعات کار نامناسب آنها می گویند که امکان شارژ بلیط در هر جا و هر زمان نیست البته به گفته مامور شارژ بلیط تعداد باجه ها در حدود 20 عدد است و این تعداد در حال افزایش است.
یکی از ماموران نظارت بر کارت بلیط این مسئله را طرح می کند که رفت وآمد با این اتوبوسها بسیار آسانتر شده است و استفاده از کارت موجب جمع شدن پول خرد و مجادله ها بر سرندادن بقیه پول شده است اما کمبود باجه های شارژ بلیط و هم چنین ناآگاهی مردم در استفاده درست و نگهداری از آن سبب بروز مشاجرات و مشکلاتی از این دست شده است.
اطلاع رسانی کم در زمینه استفاده از کارت و مشارکت کم مسافران با ماموران از گلایه های مامورین بلیط است . همچنین تعداد کم ماموران ، نظارت به همه مسافران را در ساعات پر جمعیت غیر ممکن می سازد .
با وجود تلاشهای بسیار هنوز راه بسیاری برای ارتقای سطح حمل و نقل عمومی خصوصا اتوبوسهایBRT مانده است.
|