به گزارش خبرنگار مهر،با اجرای این پروژه زمان سفر از تهران به تبریز از 13 ساعت به 6 ساعت کاهش یافته و ایمنی ترافیک این محور تا حدود بالایی می رسد.
این طرح با 70 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست و تا پایان سال مالی 90، سه هزار و 428 میلیارد ریال برای اجرای آن هزینه شده که گفته می شود اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح، چهار هزار و 420 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
عبور خط راه آهن میانه – تبریزبه موازات اتوبان شهید کسایی تبعات عدیده ای برای توسعه شهری کلانشهر تبریز دارد وعملا" شهر تبریز را در بن بست قرار خواهد داد.
ریل گذاری در مجاورت اتوبان شهید کسایی تبریز را به بن بست می کشاند
مسئول اجرای طرح های مهر ماندگار دراستان آذربایجان شرقی در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهرمی گوید:توسعه شهری تبریز به دلیل موقعیت جغرافیایی تنها از ضلع جنوبی امکان پذیر است و در اثر احداث خط ریلی در مجاورت این اتوبان دچار اختلال خواهد شد.
یوسف قلی پور می افزاید: با احداث خط راه آهن دراین مسیر اراضی ضلع جنوبی اتوبان شهید کسایی غیر قابل بهره برداری ازلحاظ احداث شهرک های مسکونی می شوند.
وی با اشاره به بروز مشکلات اجتماعی در صورت احداث خط راه آهن از سطح زمین می گوید: در صورت احداث ریل آهنی این منطقه با کاهش قیمت اراضی مواجه خواهد شد که یقینا صاحبان اراضی به این مسئله اعتراض خواهند کرد.
قلی پور اظهارمی دارد: با تشکیل جلسات مختلف با اداره کل راه و شهرسازی عبور زیر زمینی خط راه آهن میانه- تبریز درمجاورت اتوبان شهید کسایی، تنها راه منطقی برای حل مشکلات این پروژه است.
بلا تکلیفی قطار درمجاورت اتوبان شهید کسایی
نماینده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در آذربایجان شرقی نیز در این باره به خبرنگار مهرمی گوید: قطعات (10الف)و (10ب) این پروژه که در مجاورت اتوبان شهید کسایی اجرا خواهد شد که در حال حاضر بلاتکلیف مانده است.
علی محمد زاده با اشاره به صرف هزینه 500میلیارد ریالی خارج از اعتبارات پیش بینی شده تشریح می کند: برای ریل گذاری خط آهن میانه – تبریز درمجاورت اتوبان شهید کسایی یک هزار و 200 میلیارد ریال پیش بینی شده بود که اگر به صورت زیر زمینی ریل گذاری شود این مبلغ به یک هزار و 700میلیارد ریال خواهد رسید.
وی می افزاید: تاخیر در تخصیص 500میلیارد ریال دیگراز طرف وزارت راه و شهرسازی ،اجرای این پروژه را متوقف و بلاتکلیف ساخته است.
رئیس مرکز فوریت های پزشکی استان آذربایجان شرقی نیزدراین باره می گوید: احداث خط راه آهن در مجاورت جاده ها و اتوبان های اطراف شهرهای بزرگ زمینه ساز خطرات و فجایع بالقوه ای در سیستم حمل است.
دکتر رسول صادق با اشاره به اینکه احداث زیرزمینی خط آهن میانه – تبریز،در مجاورت اتوبان شهید کسایی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، می افزاید: اگر این پروژه روی سطح زمین اجرایی شود احتمال بروز تصادفات در این اتوبان افزایش پیدا می کند.
وی با اشاره به اینکه توسعه راه ها باید با رعایت حریم صورت گیرد، تصریح می کند: خروج احتمالی قطار از خط ریل و تغییر مسیرآن به طرف اتوبان شهید کسایی خطرات جبران ناپذیری را به وجود خواهد آورد که باید مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است: امکان توسعه شهری کلانشهر تبریزبه دلیل واقع شدن در مجاورت کوه عون ابن علی ازضلع جنوب شرقی، فرودگاه بین المللی شهید مدنی ازضلع شمالی و ایستگاه راه هن از ضلع غربی وجود ندارد و این در حالی است که اگر تخصیص اعتبار لازم جهت اجرای پروژه خط آهن زیرزمینی میانه- تبریز در مجاورت اتوبان شهید کسایی توسط وزارت راه وشهرسازی صورت نگیرد، تبعات عدیده ای برای کلانشهر تبریز به وجود خواهد آمد.
گزارش از یعقوب قلندری نژاد
|