فراموش کردم
لطفا تایپ کنید...
رتبه کلی: 3814


درباره من
آرش// مولائی (elistiyaan )    

آموزش کامل راننگی حرفه ای

درج شده در تاریخ ۹۰/۰۳/۲۶ ساعت 19:01 بازدید کل: 1389 بازدید امروز: 176
 

 

فصل اول از آموزش رانندگی حرفه ای - نحوه قرار گرفتن در خودرو


اگرمي خواهيد به عنوان يك راننده كاملا حرفه اي مطرح شويد، بايد تمام عادتهايقبلي را فراموش كنيد. رانندگي يك علم است و بهترين راه يادگيري اين علم،تغيير عادتهاي رانندگي از پايه است.
اهميتي ندارد كه شما چقدر مي توانيد در يك جاده كوهستاني مارپيچ و يا درخيابانهاي شهر تند برويد، و اهميتي ندارد كه از ديد ديگران چقدر رانندهخوبي هستيد، رانندگي در پيست اتومبيلراني مقوله اي كاملا مجزاست كهنيازمند توانايي هاي خاص شماست.
در اين قسمت، تكنيكهاي كاربردي اتومبيلراني را به شما آموزش خواهيم داد. سعي كنيد اين تكنيكها را يكي يكي تمرين كنيد و هرگاه كه انجام اين تكنيكهابراي شما يك عادت شد، سراغ تكنيك بعدي برويد. بعضي از اين تكنيكها قابلاجرا در خيابان هستند و بعضي ديگر به خاطر سرعت بالا و در نتيجه خطر ناشياز آن خير. به هر حال اجراي اين تكنيكها باعث افزايش طول عمر خودروي شما وتسلط بيشتر شما و در نتيجه ايمني بهتر خواهد شد.
فراموش نكنيد "دانستن" به معناي "توانايي انجام" نيست. پس تمرين را فراموشنكنيد. شما براي تمرين نيازي به خودرويي آماده براي مسابقه و يا تجهيزاتآنچناني نداريد، يك خودروي كاملا معمولي اما سالم همراه با پشتكار شما ازشما يك راننده حرفه اي مي سازد. يك راننده خوب بايد همانند يك ورزشكار خوبباشد يعني براي بدست آوردن مهارت تمرين كند و داشتن مهارت را دليل بر عدمتمرين و ياد گيري و مطالعه نداند هوش، استعداد و داشتن خودروهاي بهتر فقطبه اين امر سرعت مي بخشد.
براي شروع بايد ببينيم چگونه پشت فرمان خودرو قرار بگيريم. بعدها به شماخواهيم آموخت چگونه "درست" رانندگي كنيد و خودروي خود را "اصولي" تيونينگو از آن نگهداري كنيد.
از این پس سلسله مقالات آموزش رانندگی حرفه ای که شامل تکنیک های رانندگی،معرفی مسابقات، طریقه درست تمرین کردن، آشنایی با لوازم مربوط به راننده وخودرو، نحوهSetup خودرو و آماده کردن خودرو برای حضور در مسابقات می شودرا در روزهای دوشنبه و چهارشنبه هر هفته به صورت منظم به شما ارائه خواهیمکرد.
اولين نكته‌اي كه قبل از حتي روشن كردن خودرو بايد به آن توجه كرد نحوهصحيح نشستن در خودرو است. عدم رعايت اين نكات باعث كاهش توانايي‌هاي شما،كاهش ديد و خستگي خواهد شد.
در خودروهايopen-wheel (مانند خودروهاي فرمولا و كارتينگ و ...) رانندهتقريبا در خودرو دراز مي‌كشد و دستهايي نسبتا صاف دارد ( در اين خودروهاآرنج كمتر از خودروهاي سواري خم مي‌شود) در حالي كه در ساير خودروها نحوهقرار گرفتن بر روي صندلي كاملا متفاوت است. به دليل ارتفاع كم و كاكپيتتنگ خودروهايopen-wheel راننده با پاهايي به هم چسبيده كه از ناحيه زانوكمي خم شده اند و دستهايي نزديك به هم با فرمان و پدال كار مي‌كند. اما درساير خودروها (خودروهايfull-bodied) ديگر اينگونه محدوديت ها را نداريد.
در خودروهايfull-bodied مانند ناسكار، نحوه قرار گرفتن پشت فرمان كاملامتفاوت است. صندلي راننده تقريبا عمودي و نزديك به فرمان است به طوري‌كهراننده به راحتي مي تواند ساعد دست خود را بر روي فرمان قرار دهد.
اما اين‌همه تفاوت از كجا حاصل مي‌شود؟
اين خودروها بزرگتر و سنگينتر هستند و تايرهاي جلوي پهن تري دارند،? بعلاوه رانندگان به مدت طولاني در يك پيست بزرگ و بيضي‌شكل با سرعت زيادحركت ميكنند و در نتيحه بازو و كتف راست راننده زودتر خسته مي‌شود ? نشستنعمودي و نزديك به فرمان به راننده اين امكان را مي‌دهد تا از شانه و عضلاتپشتي نيز براي رانندگي استفاده كند.
در رانندگي با يك خودروي شخصي، چه خودرويي كاملا معمولي و چه خودروييكاملا آماده، هيچ‌يك از حالتهاي بالا كاربرد ندارد. صندلي نبايد مانندخودروهاي فرمولا وان خوابيده باشد!!! و يا مانند نسكار فاصله كمي با فرمانداشته باشد.
ممكن است فاصله و نحوه قرارگيري پدالها و فرمان كاملا مناسب اندازه و طولپاها و دستان شما نباشد،‌ در اينصورت ميتوانيد با تغييراتي كه در پدال‌هاو حالت و عمق فرمان مي‌دهيد به حالت ايده ال مخصوص خود دست يابيد.
ابتدا بر روي صندلي بنشينيد، پشت شما بايد صاف و چسبيده به صندلي باشد وران و و زير پاها بايد بصورت كامل با صندلي در تماس باشند. هدف از اين كارايجاد حداكثر سطح تماس بين راننده و صندلي است ( فراموش نكنيد اولين وظيفهصندلي اين است كه به شما اجازه ندهد از جاي درست خود خارج شويد.)

در مرحله بعد، بعد از اينكه به درستي بر روي صندلي قرار گرفتيد، دستان خودرا دراز كنيد، مچ دستها بايد به راحتي و كامل بر بالاي فرمان قرار بگيرند. در اين حالت هنگام چرخاندن فرمان آرنجها به شكل و اندازه مناسبي خم ميشوند. هدف از اين حالت نشستن جلوگيري از دراز كردن بيش از اندازه دستها درهنگام چرخاندن فرمان است (تماس شانه ها با صندلي نبايد كم شود) كشيده شدنبيش از حد دستها باعث خستگي سريع شده و حساسيت و كنترل راننده نسبت بهلرزشهاي فرمان را كاهش ميدهد.

سومين مرحله نحوه قرار گرفتن پاهاست. اولين چيزي كه بايد بدانيد اين استكه پدال ها را بايد با قسمت استخواني و سفت زير انگشتان پا فشار داد.
پاها تنها بايد از زانو خم شوند. بنابراين همانند حالت دستها جلوي درازشدن پا گرفته ميشود. در ضمن زانو ها بايد فاصله مناسبي با غربيلك فرمانداشته باشند تا احتمال آسيب ديدگي در تصادفات كم باشد و چون پاي راست درهنگام ترمز كردن و همچنين استفاده از تكنيكheel and toe به فضاي بيشترينياز دارد بايد فاصله زانوي راست با فرمان هم تنظيم شود.

 

فصل دوم از آموزش رانندگی حرفه ای - فرمان گيری


فرمان گيریSteering
با توجه به اينكه در هنگام رانندگي، دستان شما همواره بر روي فرمان خودروقرار دارد ( يا بهتر بگوييم، در هنگام رانندگي هر دو دست شما بايد بر رويفرمان قرار گرفته باشد) ، ابتدا براي خودروي خود فرماني را انتخاب كنيد كهاز نظر ضخامت، اندازه و شكل مناسب دستان شما باشد. فرمان‌هاي كوچك توصيهنمي شود. براي انتخاب يك فرمان مناسب، امتحان كنيد كه كدام نوع فرمان بادستكش‌هاي شما سازگارتر است.
نحوه گرفتن فرمان:
ابتدا دستان خود را در دو طرف غربيلك، ساعت 3 و 9 قرار دهيد،‌ اين حالت درمقايسه با گرفتن غربيلك از ساعت ‌هاي 10 و 2 علاوه‌بر اينكه به شما امكانچرخاندن بيشتر فرمان را مي‌دهد، تاثير زيادي بر روي تسلط شما دارد.
سپس كف دست بر روي قسمت بيروني غربيلك و انگشت شست روي شاخه‌هاي بالاييفرمان قرار مي‌گيرند. براي تثبيت حركات فرمان با پايين كف به قسمت جلويفرمان كمي فشار وارد كنيد تا تثبيت و كنترل فرمان فقط با نيروي انگشتانصورت نگيرد. البته ديگر در خودروها محل قرارگيري دست و انگشت شست بر رويغربيلك مشخص شده.
فرمان را راحت اما " در حد كافي" محكم بگيريد. چنانچه فرمان را بيش از حدمحكم نگه داريد، دستها و بازوها به سرعت خسته مي شوند و حساسيت و كنترل برروي فرمان به شدت كاهش پيدا مي كند. اگر در شرايط مسابقه به هر دليلياسترس زيادي بر روي راننده وارد شود، به طور ناخودآگاه فشار دست بر رويدنده، پدالها و فرمان را افزايش مي يابد. به‌خاطر بسپاريد كه در اينگونهمواقع به طرز نشستن خود و نحوه كار با فرمان، پدال‌ها و دنده دقت كنيد. مقدار فشار بر روي فرمان بايد در تمام طول رانندگي يكسان باشد، ممكن استبا ورود به پيچ به‌طور نا خودآگاه فشار دست بر روي فرمان را بيشتر كنيد. فراموش نكنيد كه با اين كار ميزان چسبندگي بين تاير و اسفالت بيشتر نميشود!! و فقط از قدرت مانور و سرعت رفلكس شما كاسته مي شود.
در دورهاي تمريني به خود عادت دهيد بازوها، دستها و شانه‌هاي خود را قبلاز ورود به پيچ شل كنيد( نفس عميقي بكشيد تا دستها و ماهيچه‌هاي بدن درحالتي ريلكس قرار گيرند)
در هنگام رانندگي در مسيرهاي طولاني صاف اگر در اطراف شما خودروي ديگريوجود ندارد، برداشتن يك دست از روي فرمان براي زمان كوتاه و تكان دادنانگشتها توصيه شده است.
كنترل فرمان:
در هنگام چرخاندن فرمان، فرمان را با دست مخالف جهت پيچ بچرخانيد(Pushing ) يعني در پيچ هاي به چپ با دست راست بر روي فرمان فشار وارد كنيد وبالعكس( يعني دست راست براي پيچ‌هاي به چپ و دست چپ براي پيچ‌هاي به راست) و با دست ديگر حركات فرمان را تثبيت كنيد. چرخاندن فرمان به اين شكل ازساعت 12 بسيار راحت‌تر و سريع‌تر از كشيدن فرمان از ساعت 6 است. در هنگامچرخاندن فرمان فرمان را كمي هل دهيد( Push ) تا مچ دست در حالتي ثابتباشد و كنترل بر روي فرمان راحت‌تر و بهتر انجام گيرد. در اين حالت چون مچدست ديگر خم شده، نقش خاصي در كنترل فرمان ندارد.
يكي از نكات بسيار كليدي و مهم براي استفاده از حداكثر ليميتهاي خودرو درپيچ ها، كنترل آرام اتومبيل به طوري كه شوك شديد به خودرو وارد نشود استكه با كنترل آرام فرمان حاصل مي‌شود. (حركت ناگهاني فرمان، دادن شوك و ياچرخاندن بيش از اندازه فرمان باعث از بين رفتن چسبندگي بين تايرها و سطحمسير مي شود)
با دقت در فيلم‌هاي گرفته شده از نحوه رانندگي رانندگان حرفه‌اي متوجهخواهيد شد كه كنترل نرم و روان چگونه است. در اغلب موارد رانندگاني كه بافرمان خشن و سريع كار مي كنند مشكل انحراف قسمت جلوي خودرو(كم پيچي ياUnderstee )دارند
ابتدا فرمان را همانطور كه توضيح داده شد بگيريد.

در اغلب پيچ‌ها نيازي به چرخاندن فرمان بيش از 180 درجه نيست و مي توانپيچ را بدون برداشتن دست از روي فرمان طي كرد. در اين حالت دستان خود رابر روي 3 و 9 نگه داريد. با توجه به عكس متوجه مي‌شويد كه انگشت شست دستراست زير شاخه فرمان قرار گرفته تا كنترل و ثبات فرمان بيشتر شود.
اگر براي پيچيدن نياز به چرخاندن فرمان بيش از 180 درجه بود و يا ميخواستيد از يك پيچ 90 درجه‌ي كم سرعت و تيز عبور كنيد، به كمك روش زيربيشترين كنترل را بدست مي آوريد. به توضيحات و عكس‌ها دقت كنيد:


درست قبل از پيچيدن، دست راست خود را شل كنيد و آنرا بر روس فرمان سّردهيد تا بر روي ساعت 11 قرار گيرد. با اين كار هر دو دست خود را در هنگامورود به پيچ نزديك به هم قرار داده ايد.



هر دو دست خود را نزديك به هم نگه داريد و پيچ را طي كنيد، اين حالت بهشما اجازه مي دهد كه از حدود 260 درجه گردش فرمان استفاده كنيد. در اينحالت درست راست شما بر روي ساعت 6 قرار مي گيرد.
براي برگرداندن فرمان تا زماني كه دست راست به ساعت 3 مي رسد
فرمان را با هر دو دست نگه داريد، سپس دست راست را شل كرده و بات دست چپفرمان را كامل برگردانيد( دقت كنيد كه دست راست از فرمان جدا نمي شود وروي فرمان سّر مي خورد)
براي پيچ هاي تنگتر به اين صورت عمل كنيد:
در يك پيچ به سمت راست فرمان را بچرخانيد تا دست راست به زانو برسد، سپسدست راست را از روي فرمان برداشته و بر روي ساعت 12 قرار دهيد. وقتي دستچپ به زانو رسيد اين عمل را براي دست چپ هم تكرار كنيد. اين روش دررانندگي معمولي و شهري كاربرد زيادي دارد اما در مسابقات استفاده نمي شود.

 

فصل سوم از آموزش رانندگی حرفه ای - تعویض دنده


شايددر نظر شما، موضوع تعويض دنده آنقدرها اهميت نداشته باشد كه فكر خودتان رابا اين موضوع مشغول كنيد. اما در ورزشي مانند اتومبيلراني كه گاهي صدمثانيه‌ها تكليف قهرمان را مشخص مي كند، بايد تمام نكات را مد نظر داشت. دراين قسمت به چگونگي تعويض دنده در گيربكس‌هاي معمولي خودروهاي شخصي خواهيمپرداخت.
در رانندگي شهري اكثر رانندگان، دو مشكل عمده مشاهده مي‌شود. مشكل اول،طرز فكر هاليوودي مردم از خونسردي در رانندگي است! يعني فكر مي‌كنندراننده خونسرد و حرفه‌اي، فردي است كه دست راست خود را بر روي شيفتر نگهدارد و با دست چپ فرمان را كنترل كند. اما همانطور كه در بخش قبل ( فرمانگيري) توضيح داده شد، تا حد ممكن بايد دست خود را بر روي فرمان نگه داريد. اين را هم اضافه كنيم كه براي جلوگيري از خستگي دست، طرز نشستن پشت فرمانرا تصحيح كنيد و اين كار را با نگه داشتن دست روي شيفتر و يا كناره‌ پنجرهانجام ندهيد. زماني كه احتياج به تعويض دنده بود، سريع دنده را عوض كنيد ودست خود را دوباره بر روي فرمان قرار دهيد. به ياد داشته باشيد نيمي ازكنترل فرمان با دست راست انجام مي‌گيرد. اگر در پنجه‌هاي دست احساس خستگيكرديد( اين مشكل از محكم نگه داشتن فرمان به وجود مي آيد. اگر در زمانيكوتاه دچار اين مشكل مي‌شويد فشار زيادي به فرمان وارد كرده‌ايد.( به قسمتفرمان گيري مراجعه شود)) به جاي قرار دادن دست روي شيفتر، فشار روي فرمانرا كم كرده و پنجه‌ها را تكان دهيد.
به ياد داشته باشيد هميشه امكان برهم خوردن تعادل خودرو وجود دارد ( مشكلفني و يا ضربه زدن خودروهاي ديگر در زمان مسابقه و يا تصادفات ناگهانيشهري) پس هميشه آماده عكس العمل باشيد. در نظر داشته باشيد در اين متون بهآموزش رانندگي در پيست مي پردازيم و طريقه تعويض دنده در رالي مقوله‌اينسبتا متفاوت است.
دومين عادت نادرست، گرفتن محكم شيفتر و تعويض بيش از حد سريع و ضربه‌اياست. اين كار علاوه بر آسيب زدن به قطعات خودرو، از سرعت تعويض دنده هم ميكاهد!! براي تعويض دنده كف دست بايد تقريبا صاف باشد و بر روي شيفتر قراربگيرد و دنده سريع اما بدون ضربه و فشار عوض شود. توجه كنيد طرح و شكلشيفتر بسيار مهم است. تكرار مي كنيم، كف دست باز باشد و بر "روي" شيفترقرار بگيرد.( نه به طوري كه مانند گرفتن فنجان در دست و يا نگه داشتن اهرمكنترل كننده هليكوپتر به نظر برسد!)
محل جا رفتن دنده ها را مي‌توان به صورت حرفH در نظر گرفت. براي تعويضدنده از بالايH به پايين آن، با كف دست و پنجه‌ها اصطلاحا يك ليوان درستكنيد! كف دست بر روي شيفتر قرار بگيرد و با استفاده از كف دست و پايينانگشتان دنده را عوض كنيد. حركت آرام و در خط مستقيم باشد. از آنجايي كهمقدار جابجايي شيفتر زياد نيست، از مچ دست استفاده كنيد نه تمام دست. اگربراي تويض دنده احتياج به حركت بازو و كل دست داريد، فشاري كه به شيفتروارد مي كنيد زياد است. ضربه نزنيد و خونسرد باشيد. سعي نكنيد دنده راسريعتر از حد ممكن عوض كنيد. (ممكن است دنده را آرام اما سريع تعويض كنيدو بعد از مدتي مشكلاتي در گيربكس مانند خرابي دنده برنجي ببينيد. در اينجامشكل از تعويض بيش از حد سريع دنده است. در واقع سرعت پا براي گرفتن كلاجبالا اما سرعت دست پايين است. اين مشكل با نصب كوئيك شيفتر تا حد زيادي حلمي‌شود)


براي تغيير مكان شيفتر از پايينH به بالاي آن، دوباره دست خود را اصطلاحابه صورت ليوان درآوريد. اين‌بار زماني كه دست خود را بر روي شيفتر قرارداريد، بيشترين ارتباط بايد توسط پاشنه دست برقرار شود. در اين روش مچ دستكمي به طرف بالا خم مي شود و نيرو توسط بازو اعمال مي شود.
براي تعويض دنده از 2 به 3 يا 4 به 5 ، مسير حركت شيفتر بايد تا حدوديمورب باشد اما زياده روي نكنيد. حركت مارپيچ دست! و يا فشار زياد باعثكاهش سرعت تعويض مي شود.
ممكن است حرفهايي در موردSpeed Shifting و يا تعويض بدون كلاچ دنده و... شنيده باشيد. رانندگان و مدارس اتومبيلراني حرفه‌اي بارها و بارها نشانداده اند كه تنها ارمغان اين روش‌ها، بالارفتن احتمال ايجاد مشكل درگيربكس است.

 

فصل چهارم از آموزش رانندگی حرفه ای - پدال ها


دراين قسمت كمي به مسائل ساده اما ضروري در مورد طرز استفاده و ديزاينپدال‌ها و آماده كردن آن‌ها براي تكنيكHeel- Toe Downshifting خواهيمپرداخت.

در يك خودروي سواري بايد چهار پدال وجود داشته باشد:
پدال گاز،
پدال ترمز،
كلاچ
و پدالي براي استراحت پاي چپ(Rest pedal or dead pedal!)
اين مورد به صورت يك برآمدگي در تمام خودروها وجود دارد.( پس به جاي آندقت كنيد. استفاده از آن كمك شاياني به نحوه نشستن شما و محل قرار گيريپاها مي كند)
در هنگام رانندگي در خودرو بدون صندلي‌هاي مسابقه و يا كمربند با بيش از 3نقطه اتصال، Rest pedal به شما اين امكان را مي دهد كه با فشار پا در زمانپيچيدن، بدن خود را درون صندلي نگه داريد. اما اگر از صندلي و كمربندمخصوص استفاده مي كنيد، به پاي خود فشار نياوريد و اجازه دهيد صندليوظيفه‌اش را انجام دهد.
اولين چيزي كه در مورد پدالها حائز اهميت است، اين است كه آنها را بايد با قسمت استخواني زير انگشتان فشار داد نه با خود انگشتان.
مورد دوم: شما بايد بتوانيد پدالها را به صورتي كه ذكر شد بفشاريد بطوريكهزانوي شما كمي خم شود( فقط با حركت مچ پا و لگن اين كار را نجام ندهيد) درغير اينصورت با پاهايي صاف و كشيده نمي توانيد كنترل و حساسيت لازم رويپدال‌ها را داشته باشيد. ( به قسمت اول از سري مقالات آموزش رانندگي( Seating Position) مراجعه كنيد)
كار با پدال‌ها بايد به نرمي صورت گيرد. فشار سريع و ناگهاني بر رويپدال‌ها به خصوص گاز و ترمز باعث تغيير ناگهاني تقسيم وزن بر روي سيستمتعليق و ناپايداري خودرو مي‌شود.
دقت كنيد در اينجا منظور از اينكه كار با پدال به" نرمي" صورت بگيرد، سرعتكم پا نيست. سريع اما نرم و يكنواخت و بدون ضربه و يا فشار زياد با پدالكار كنيد.
يكي از تكنيكهاي مهم رانندگي( كه در قسمت بعدي به آن خواهيم پرداخت) تكنيكHeel & Toe Downshifting است كه در آن در يك زمان بايد بتوانيد هر 3پدال را به صورتي كنترل شده بفشاريد!! مشكل اينجاست كه شما براي فشردن 3پدال، تنها 2 پا در اختيار داريد! در قسمت بعد مفصلا به آموزش اين تكنيكمي‌پردازيم اما به طور خلاصه، پاي راست بايد هر دو پدال گاز و ترمز را همزمان كنترل كنيد.
ممكن اسن پدال‌هاي خودروي شما براي اين كار مناسب نباشد و نتوانيدپدال‌هاي گاز و ترمز را به طور همزمان با يك پا به خوبي كنترل كنيد واحتياج به تغيير در پدالها حس شود. پس بايد به سراغ پدال‌هاي بزرگتر موجوددر بازار برويد و به جاي لاستيك‌هاي روي پدال‌ها، آنها را نصب كنيد تافاصله بين پدالها كمتر شود. در هنگام خريد دقت كنيد: پدالي خريداري كنيدكه در آن، در قسمت پايين سمت چپ گاز يك قسمت اضافي وجود داشته باشد ( كهاكثر پدالهاي عرضه شده در بازار داخلي فاقد اين قسمت مهم هستند.) بعضي ازپدال‌ها صرفا براي زيبايي هستند و با يك بست روي پدال و لاستيك آن قرار ميگيرند. به هيچ وجه سراغ اين مورد نرويد. مطمئن شويد پدال مورد نظر شماطراحي مناسبي دارد. اگر بخواهيم راحت‌تر بگوييم، به سراغ پدالهايي كه باروكش فرمان فروخته مي شود! و يا پدالهاي پلاستيكي نرويد)
ممكن است به تنظيم پدالها هم احتياج پيدا كنيد. براي اين كار توجه كنيد كهدر زماني كه پدال ترمز تقريبا تا آخر فشرده شده است، بايد از نظر ارتفاعدر كنار پدال گاز قرار بگيرد.
منتظر قسمت بعد(Heel- Toe Downshifting) باشيد.






 

فصل پنجم از رانندگی حرفه ای - معکوس دادن


دراين قسمت، به يكي از پركاربرد‌ ترين تكنيكهاي اتومبيلراني مي‌رسيم. برايانجام تكنيكHeel & Toe Downshifting بايد در يك زمان با دست چپفرمان، با دست راست دنده، با پاي چپ كلاچ و با پاي راست هر دو پدال گاز وترمز را كنترل كنيد!
عادت كردن به اين كار قدري زمان‌بر و نيازمند تمرينات متناوب در طولرانندگي است. در ابتدا بايد تمركز زيادي داشته باشيد چون شما در يك زمانبا تمام كنترل كننده‌هاي ماشين كار مي‌كنيد، به علاوه اينكه بايد حساسيتخود را به چسبندگي لاستيك‌ها در زمان ترمز گيري معطوف كنيد، نقاط كليديپيست را نگاه كنيد( در اين باره به تفضيل صحبت خواهيم كرد) و شايد هم بدتراز همه اينها، در هنگام مسابقه، بايد توجه مراقب ازدحام خودروهاي رقيب درسر پيچ‌ها باشيد. به هر حال بعد از حدود فقط دو هفته تمرين، اين تواناييرا پيدا خواهيد كرد و كمي بعد، ديگر هيچ احتياجي به تمركز بر روي دست‌ها وپاها نيست و مي توانيد تمام توجه خود را به مسير مسابقه معطوف كنيد.
در رانندگي شهري،‌ زماني كه به يك پيچ مي رسيد، قبل از ورود به پيچ ترمزكره‌ايد، بعد از عبور از پيچ و زماني كه خودرو در مسير مستقيم قرار گرفتدنده را در حالت سنگينتري قرار مي دهيد و به مسير خود ادامه مي دهيد. هيچمشكلي در اين حالت وجود ندارد اما براي پيست، بسيار كند است.
براي رانندگي در ريس، زماني كه بين گاز دادن و ترمز كردن تلف مي‌شود بايدتا حد ممكن كم باشد. شما در حال مسابقه هستيد! شما نمي‌خواهيد زمان را درهنگام تغيير پا روي پدال‌ها از دست بدهيد. (هر چند كه اين زمان كسري ازثانيه باشد) بنابراين:
قبل از رسيدن به پيچ، پاي راست را از روي گاز برداشته و پدال ترمز رامي‌فشاريد. براي صرفه‌جويي در زمان بايد قبل از اتمام زمان ترمز گيري،دنده را در حالت مناسب قرار داده باشيد تا زماني كه ترمز گيري تمام شد وخواستيد از پدال گاز استفاده كنيد، براي تعويض دنده زمان از دست ندهيد. براي معكوس كردن دنده پاي چپ با كلاچ و دست راست با دنده كار مي كند. اماچون ترمز كرده‌ايد و سرعت شما كم مي‌شود، افت دور موتور خواهيد داشت. حالاگر شما با داشتن افت دور موتور دنده را معكوس كرده و كلاچ را رها كنيد،موتور مانند ترمزي قوي عمل خواهد كرد و يك تكان ناگهاني را مشاهده خو

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۰/۰۳/۲۶ - ۱۹:۰۱
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (2)