- عباس ثابتی راد: پل طبیعت انتخاب اول مردم و جزو ۵ انتخاب برتر ۳۰۰ عمار برجسته جهان در مـسـابـقـه مـعـــمـار شهــری ( A+ (architizer awards در سال ۲۰۱۵شد.
اردشیر نوریان با اعلام این خبر گفت: جایزه بینالمللی + A از معتبرترین جوایز معماری جهان است و سازههای برتر معماری را بهمنظور شناسایی سازههایی که به بهبود و افزایش کیفیت زندگی روزانه مردم دنیا کمک میکنند، معرفی میکند. مدیرعامل شرکت نوسازی عباسآباد افزود: مسابقه + Aیک مسابقه بینالمللی معتبر در عرصه معماری است که بیش از 300معمار نخبه از سراسر دنیا، هیأت داوران آن را تشکیل میدهند. این جایزه هرساله در 3 بخش عمده برگزار میشود که پل طبیعت بهدلیل سازه و همچنین کاربریاش توانست در بخش پلهای عبوری جزو 5سازه برتر جهان در سال 2015قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه پل طبیعت در بخش مردمی نیز توانست جایزه اول را بهخود اختصاص دهد، افزود: در بخش پلهای بزرگراهی نیز پل طبیعت به انتخاب مردم توانست مقام اول این مسابقه بینالمللی را بهدست آورد.به گفته نوریان این جایزه از آن جهت مهم است که علاوه بر انتخاب توسط بهترین معماران حال حاضر جهان، مردم نیز در آن نقش داشته و امکان ارائه نظر در مورد یک اثر معماری را داشتند. مدیرعامل شرکت نوسازی عباسآباد تصریح کرد: پل طبیعت، یک پیاده راه با 14هزار قطعه فولادی است که در سال 1393در اختیار شهروندان قرار گرفت و در نوروز امسال، پذیرای دهها هزارنفر از شهروندان تهرانی و گردشگران دیگر بود و تا به حال جوایز سازه برتر فولادی در سال 92و خشت طلایی و پل برتر کشور را در سال 93بهدست آورده است.
مهرداد مال عزیزی نیز با اشاره به اینکه پل طبیعت یک طرح زیبا با عملکردی مناسب، طراحی بسیار زیبایی دارد گفت: مهمترین هدف ساخت پل طبیعت تبدیل یک فضای بیدفاع شهری به منطقهای دارای هویت و با عملکردی بسیار مناسب است که خوشبختانه در حال حاضر شاهد دستیابی به چنین عملکردی هستیم.
طراح بوستان آب و آتش در ادامه گفت: هر عنصر شهری 2 ویژگی عمده بر عهده دارد؛ یک ویژگی در جانمایی و موقعیت پروژه است که کارکرد آنرا تعیین میکند و دیگری فیزیک و ظاهر یک پروژه که دارای اهمیت است.این معمار شهرسازی با اشاره به جانمایی فکر شده در طراحی پل طبیعت افزود: جانمایی این پروژه با درایت صورت گرفت. بزرگراه مدرس 2 سوی منطقه عباس آباد را از یکدیگر جدا کرده بود، اما این پل توانست با اتصال بوستان بنادر به بوستان جنگلی طالقانی بخشی از اراضی بیدفاع شهری را دارای هویت کند.
به گفته مال عزیزی، ضلع غربی بوستان طالقانی که هماکنون محل ورودی پل طبیعت قرار گرفته است، سالها مکانی برای حضور افراد بزهکار بود که با جانمایی درست پل طبیعت، این بخش از شهر، به مرکزی ایمن و محلی برای گذران اوقات فراغت شهروندان و از امنترین مناطق شهری پایتخت بدل شده است.
این معمار با اشاره به ویژگی فیزیکی این پروژه اظهار داشت: پل طبیعت از نظر فیزیکی با اختصاص 3 سطح عبوری امکان استفاده شهروندان را بهوجود آورد. در سطح اول مسیر عبور پیاده، در سطح دوم، مسیر عبور دوچرخه و در سطح سوم نیز برای عبور کالسکه طراحی و ساخته شده است. ترکیب عملکرد فیزیکی و جانمایی، پل طبیعت را بهعنوان منحصر به فردترین پل نهتنها در ایران بلکه در جهان قرار داده است. طراح بوستان آب و آتش با اشاره به استفاده از فولاد در ساخت این پروژه بزرگ گفت:
پل طبیعت ترکیبی از 2 حالت متضاد است، یک سازه زمخت فولادی در دل یک سبزینگی آرامش بخش جای گرفته است. این ناهمخوانی تحرک ایجاد میکند که پل طبیعت از آن برخوردار است. پلی قوسی با 3 پایه که براساس شاخ و برگ یک درخت طراحی شدهاست، توانسته آرامش خاصی به این سازه فولادی سخت بدهد و به یک پاتوق گردشگردی طبیعت تبدیل شود.
معمار پل طبیعت با اشاره به اینکه مسابقه + A یکی از مسابقات دارای اعتبار جهانی است، گفت: چنین جوایزی فرصتی برای مقایسه سازههایی مانند پل طبیعت با نمونههای مختلف از سراسر جهان هستند. لیلا عراقیان همچنین گفت: خوشحالم از اینکه پل طبیعت توانست در میان سازههای بزرگ جهان دیده شود و حتی در بخش مردمی نیز بتواند رتبه اول را بهدست آورد. به گفته این معمار جوان، پل طبیعت بهعلت اینکه یک فضای عمومی و یک پروژه مردمی است بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
عراقیان از حضور معماران برجستهای مانند زاها حدید و دفتر معماری OMA و همچنین دفتر معماری نادر تهرانی در آمریکا در این مسابقه یاد کرد و گفت: حضور معماران برجسته در زمره شرکتکنندگان نیز باعث افزایش سطح رقابت در این مسابقه شده است. به گزارش پایگاه رسمی جایزه A+ اواخر اردیبهشتماه به مناسبت هفته جهانی طراحی شهری، جوایز برندگان در نیویورک به آنها اعطا خواهد شد. توضیحات معمار پل طبیعت را در همافزا بشنوید.