فراموش کردم
رتبه کلی: 523


درباره من
باران.. (enhena )    

عکس هایی که جهان را تکان دادند +تصاویر

منبع : http://www.jamnews.ir/detail/News/563120
درج شده در تاریخ ۹۴/۰۶/۱۶ ساعت 01:26 بازدید کل: 271 بازدید امروز: 271
 

 

به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، طی روزهای اخیر انتشار تصویری از جسد یک کودک سوری که امواج آب او را به ساحل شهر "بدروم" ترکیه آورده بود بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان یافت و افکار عمومی را در شوک فروبرد؛ اما این اولین بار نیست که یک عکس جهان را تکان می‌دهد و توجهات را به سوی یک فاجعه جلب می‌کند.

 




پس از آنکه انتشار عکس‌های"نیلوفر دمیر" عکاس و خبرنگار ترک از جسد کودک پناهجوی سوری در ساحل "بدروم" منتشر شد بازتاب گسترده‌ای در رسانه ها و شبکه های اجتماعی در سراسر جهان داشت و بسیاری از شوک جهانیان در مواجه با این عکس خبردادند.


عکاس این عکس که برای پوشش اخبار و وضعیت آوارگان سوری که به صورت غیرقانونی توسط قاچاقچیان عازم ترکیه می‌شوند به بدروم رفته بود به گفته خود در مواجه با این صحنه شوکه شده و در جای خود میخکوب می‌شود اما در همین لحظات دست به کاری می‌زند که پیامدهای جهانی به همراه داشت.


او دوربینش را آماده می‌کند تا این تصویر تکاندهنده را به ثبت برساند و با دیگران به اشتراک بگذارد؛ اقدامی که معمولا هر خبرنگار و عکاسی در این مواقع انجام می‌دهد.

 

در تاریخ عکاسی بسیاری از عکاسان و خبرنگاران و حتی افراد عادی عکس‌هایی گرفته اند که مانند عکس های دمیر جهان را تکان داده است. عکس‌های تکان دهنده ای که در روزهای اخیر رسانه های مختلف به بازنشر آنها علاقمند شده اند در تاریخ عکاسی خبری کم نبوده‌اند؛ تصاویری که پس از انتشار، افکار عمومی جهان و حتی سیاستمدان جهان را تحت تاثیر قرار داده و تاریخ را عوض کرده‌اند.

 


از این میان برخی معروفتر هستند که تعدادی از آنها را در زیر می‌بینید.

 

عکس زیر در سال 1930 گرفته شده است و صحنه اعدام غیرقانونی دو سیاه متهم به جنایت را که اصطلاحا "لینچ" نامیده می شد، نشان می دهد. این دو نفر به وسیله انبوهی از مردم از زندان ایالتی به صورت غیرقانونی و به زور بیرون آورده شدند و بعد از شکنجه به دار آویخته شدند.

 

 

عکس مشهور به "مادر مهاجر" از "دوروتی لنگ" عکاس روزنامه سانفرانسیسکو در سال 1936 و دوران رکود بزرگ؛ این عکس فقر و بی پناهی یک مادر و فرزندان بی بضاعتش را در اردوگاه "نیپومو" نشان می‌دهد.

 

 

عکس "هورست فاس" از اعدام افراد مظنون به همکاری با پاکستان توسط سربازان بنگلادشی در "داکا". این عکس جایزه پولیتزر را در سال 1972 برای فاس به همراه داشت.

 

 

سربازی به نام "هنس کونراد شومن"، با جهیدن از روی این دیوار سیم خاردار زندگی اش را به خطر انداخت. او در سومین روز احداث دیوار برلین در آگوست1961 از آلمان شرقی به آلمان غربی فرار کرد. "پیتر لایبنگ" عکاس این عکس است. شومن بعداً در زندگی اش از روان پریشی رنج می برد و در سال 1998 خود کشی کرد.

 

 

سگ پلیس آمریکا به یکی از تظاهرات‌کنندگان جنبش حقوق مدنی در 3 می 1963 حمله کرده است که در بیرمنگام به مخالفت با حکم ممنوعیت راهپیمایی پرداختند؛ این عکس فردای آن روز در صفحه اول روزنامه نیویورک‌تایمز منتشر شد و جان اف‌کندی، رئیس جمهور وقت آمریکا را وادار به موضع گیری کرد.

 

 

عکس مشهور "ادی آدامز" عکاس اسوشیتدپرس از اعدام اسیر ویت‌کنگی توسط سرتیپ "نگوک لوآن"؛ انتشار وسیع این عکس در روزنامه ها و شبکه های تلوزیونی موجی از اعتراض نسبت به حضور نظامی امریکا در ویتنام برانگیخت و پیامد آن "ریچارد نیکسون" رئیس جمهور وقت امریکا دستور خروج واحدهای زمینی این کشور از ویتنام را صادر می‌کند.

 

 

پس از آنکه بمب ناپالم به دهی در جنوب ویتنام اصابت کرد، اطفال ترسیده و فرار می کنند. این عکس افکار عمومی را بیشتر علیه جنگ ویتنام کرد و "نیک یت"، عکاس آن نیز در سال 1973 برنده جایزه پولیتزر شد.

 

 

تصویری از لحظه انفجار اتمی "ناکازاکی"؛ این بمباران در بدو امر 39000 نفر را کشت و 25000 نفر را زخمی کرد و ده‌ها هزار نفر را نیز سال‌ها بعد به علت صدمات جانبی انفجار و سوختگی و مواد رادیواکتیو کشت. عکس بالا را "چارلی سوئینی" خلبان بمب افکن امریکایی عکاسی کرده است.

 

 

سایه یک نفر پس از انفجار اتمی در "هیروشیما"؛ این سایه در فاصله 200 متری مرکز انفجار برجامانده است. به نظر می رسد فردی روی پله‌ها افتاده و خاکستر شده، اما پله‌های زیر بدن او سالم مانده است.

 

 

عکس مشهور به "آخرین یهودی" در سال 1941؛ این عکس در آلبوم شخصی یک سرباز یافت شد که پشتش نوشته بود آخرین یهودی "وینسا". این مرد آخرین یهودی از 28000 یهودی "وینسا" بود که کشته شد.

 

 

عکس مشهور "رابرت کاپا" از لحظه اصابت گلوله به سر یک سرباز جمهوری خواه اسپانیایی در "کوردوبا" در جنگ های داخلی این کشور. سال 1937

 

 

عکس مشهور به دزد غذا در سال 1998؛ این عکس توسط یک عکاس انگلیسی در کمپ گرسنگان آفریقا گرفته شده است.

 

 

بحران قحطی سال 1994 در سودان؛ این عکس که به عنوان تاثیرگذارترین عکس تاریخ شناخته می‌شود برنده جایزه پولیتزر نیز شده است. "کوین کارتر" عکاس این عکس به خاطر آنکه به کودک کمک نکرده بود تحت فشار افکار عمومی قرار گرفت و سه ماه بعد خودکشی کرد.

 

 

عکس "مایک ولز" از دستان کودک مبتلا به سوء تغذیه در "اوگاندا"؛ این عکس به نمادی از بحران تغذیه در افریقا بدل شد. سال 1980

 

 

عکس "ابراهام زاپرادر" از ترور جان. اف کندی رئیس جمهور امریکا در نوامبر 1963 در شهر دالاس تکزاس.

 

 

کشته و سوزانده شدن چهار پیمانکار امنیتی خصوصی از شرکت "بلک واتر" در فلوجه در سال 2004. آنطور که "خالد محمد" عکاس این عکس گفته بدن سوخته آنها بر روی زمین در خیابان کشیده و سپس از روی یک پل بر روی رودخانه فرات به دار آویخته شده است.

 

 

"عکس مانو باربو" پس از بمباران هوایی از پدر سوری که جسد فرزندش را در آغوش گرفته است. سال 2012

 

 

عکس "ریچارد درو" عکاس اسوشیتدپرس از سقوط مردی از برج های تجارت جهانی پس از حمله القاعده

 

 

زن خاک آلود پس از حمله به برج های دوقلوی امریکا؛ "مارسی بوردر" که به خاطر این عکس مشهور شد، در 26 آگست 2015 در 42 سالگی در گذشت. او از سرطان معده رنج می برد که گفته می شود به خاطر تاثیرات این اتفاق بود.

 

 

عکس "ژان مارک بوجو" از اسیر جنگی عراقی و پسر 4 ساله اش در اردوگاه اسرای جنگ امریکا و عراق در نزدیکی نجف در سال 2003؛ سربازان امریکایی، پدر و پسر عراقی را از هم جدا نکرده و با هم زندانی کردند.

 

 

تصاویری از شکنجه زندانیان در زندان ابوغریب که افشای آن موجی از اعتراض به سیاست‌های امریکا را در پی داشت.

 

 

عکس "وادد بالیلتی" که برنده جایزه پولیتزر نیز شد. در این عکس که در سال 2007 گرفته شده یک زن در مقابل نیروی امنیتی اسرائیل که می‌خواهند او را از خانه و کاشانه‌اش برون کنند ایستاده است. / فرادید

 

 

 

این مطلب توسط سعید کریمی. بررسی شده است.
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (2)