فراموش کردم
اعضای انجمن(447) شعری تکان دهنده درباره امام زمان حضرت مهدی عدالت و لطف خدا پیامبر اکرم : توبه زیباست ولی در جوانی زیباتر قدرت بدنی حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام در جوانی بی حسین احساس پیری میکنم ارتباط با مدیریت انجمن مذهبی
جستجوی انجمن
اسرا قرآن (esra-quran )    

شاخصه های قاری شدن و توضیح مختصری راجع به مبحث «تقلید»

درج شده در تاریخ ۹۳/۱۰/۱۷ ساعت 04:27 بازدید کل: 174 بازدید امروز: 171
 


به نام خدا

در این پست انشاءالله سعی میکنم شاخصه های قاری شدن و مبحث تقلید را به صورت خلاصه و مفید برای علاقمندان به قرآن کریم توضیح بدهم.

چه طور میتوانم در مسیر قرائت حرفه ای قرآن قدم بگذارم؟

برای قاری خوب شدن دو ملاک لازم است:1-داشتنن صدای خوب2-ذهن موسیقایی قوی

صدای خوب:داشتن صدای پر طنین ، با مساحت بالا(حداقلش حدودا 1/5 الی 2 اکتاو که بعدا مفهوم اکتاو را توضیح میدهیم.) و منعطف از جمله صفات صدای خوب و تاثیر گزار هست.

ذهن موسیقایی قوی:ذهن موسیقایی قوی به عبارتی ساده تر و عامیانه این است که هر آهنگی را شنید، بتواند زود آنرا تقلید کند و بخواند.یا به عبارتی علمی تر اگر فردی در نت سول دیز میخواند، بتواند او هم فورا در همان نت بخواند و بتواند یک اکتاو پایین یا بالای نت را تشخیص دهد.فقط کسانی که دارای ذهن موسیقایی ضعیف هستید، احتمالا قاری خوب شدنشان کم است.

«مبحث تقلید»

تقلید و تقلیدی بودن تلاوت اولین مرحله از تلاوت است که چندین سال به درازا می انجامد حتی بسیاری از قاریان بین المللی هنوز هم تقلید میکنند.و تقلید از تلاوت استاد یا مرجعی تا زمانی ادامه دارد که شخص بتواند با سبک تلاوت خاص خود به زیبایی و ممتاز تلاوت کند.

برای تقید باید چند شرط را در نظر گرفت:1-شباهت صداهای قاری مقلد و استاد مرجع2-لحن ها و پیچیدگی های لحنی3-مرحله قاری مقلد(مثلا قاری ممتاز ، قاری مبتدی و ...)

*البته هر سه شرط با یکدیگر متناسب هستند.

ابتدا باید صداها را در نظر گرفت؛مثلا صدای کسی هیچ شباهت و مشترکاتی با صدای استاد رفعت ندارد، اگر تقلید کند بعد از مدتی صدا تخریب و حتی اگر تقلید به درازا بیانجامد به سرطان حجنره منجر شود.پس صداها باید تقریبا با یکدیگر شباهت و مشترکاتی داشته باشند یا بهتر بگم فرد وقتی از قاری خاصی تقلید میکند به صدایش فشار وارد نشود.اگر مقلدی از مرجعی تقلید کند که صدایش از مرجع نسبتا بهتر و قوی است، البته به شرط اینکه این تقلید هیچ آثار مخربی بر صدا نداشته باشد، باید دلایلی داشته باشد:1-آموزش فنون ، حرکات و پیچیدگی های لحنی و همچنین فصیح تر شدن تجوید.مثلا صدای شخصی از استاد غلوش بهتر می باشد، و اگر تقلید هم کند صدایش تخریب نمی شود و اگر هم حرکات و فعالیت های تلاوتش کم و یا ضعیف باشد می تواند از استاد مذکور تقلید نماید.در تقلید باید در نظر گرفت قاری در چه سطحی است مثلا یک قاری مبتدی نباید از همان اول از استادی تقلید کند که تلاوتش فوق العاده فنی و سخت می باشد و گرنه نا امید و دچار مشکل می شود.

*مبحث تقلید فواید بسیاری دارد و قاریان هر چه دارند از تقلید دارند.

انشاءالله در مطالب بعدی، مباحث صوتی و لحنی را بررسی می کنیم.

این مطلب توسط اسماعیل مختاری بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۳/۱۰/۱۷ - ۱۲:۱۸
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (1)