فراموش کردم
لطفا تایپ کنید...
رتبه کلی: 1295


درباره من
فردی هستم حساس اما بسیار آرام از دروغ متنفرم.
محمد فراهانی (farahani053 )    

فرهنگ و شعور ایرانیان عصر باستان.

منبع : خودم.
درج شده در تاریخ ۹۳/۱۲/۰۷ ساعت 18:13 بازدید کل: 128 بازدید امروز: 127
 

ایرانیان باستان هیچ گاه آب دهان بر زمین یا در آب نمی‌انداختند
آن زمان که بیماری‌های واگیردار گریبان مردمان زیادی را در گوشه و کنار جهان می‌گرفت، در ایران باستان، بر اساس شواهد موجود، هیچ بیماری واگیرداری شیوع نیافت.
در مطالعه ایران باستان، یکی از مواردی که همواره برای پژوهندگان شگفتی آفرین بوده، سطح بالای رعایت بهداشت در میان ایرانیان باستان است که ریشه در اعتقادات آنان داشته است. ایرانیان احترام ویژه‌ای برای آخشیج یا چهار عنصر (آب، باد، خاک و آتش) قائل بودند و معتقد بودند نباید این عناصر را آلوده کرد. به خصوص آب و آتش از چندان قداستی برخوردار بودند که آلودن آنها جزو بزرگترین گناهان شمرده می‌شد.
امروزه، با آگاهی از انتقال آلودگی‌ها و بیماری‌ها از طریق آب جاری اهمیت پاکیزه نگهداشتن آب را بهتر درک می‌کنیم.
هرودوت می‌نویسد: «ایرانیان در میان آب ادرار نمی‌کنند، در آب تف نمی‌اندازند، در آن دست نمی‌شویند و متحمل هم نمی‌شوند که دیگری آن را به کثافاتی آلوده کند، احترامات بسیاری برای آب منظور می‌دارند.» (کتاب اول، بند 138).
«استرابون»، جغرافی‌دان یونانی، ‌نیز می‌نویسد: «ایرانیان در آب جاری استحمام نمی‌کنند، در آن لاشه و مردار نمی‌اندازند، عموما آنچه ناپاک است در آن نمی‌ریزند

‎
تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۳/۱۲/۰۷ - ۱۸:۱۵
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:



لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)