یک روانشناس گفت: استفاده زیاد از فضاهای مجازی مانند اینترنت خطر ابتلا به اختلالات روان تنی را افزایش می دهد.
دکتر اصغر آقایی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، گفت: افرادی که وارد فضاهای مجازی مانند اینترنت می شوند و زمان زیادی را در این فضاها صرف می کنند منجر به کاهش روابط بین فردی و فعالیت در این افراد شده و آمادگی آنها را برای ابتلا به اختلالات روان تنی افزایش می دهند که افسردگی، انزوا، مشکل جسمانی و گوارشی و بروز سکته نیز از دیگر عوارض استفاده زیاد از این فضاها است.
آقایی افزود: بیماری های روان تنی بیماری های روانی هستند که تولید اختلالات جسمانی می کنند. سردردهای ناشی از استرس، ناراحتی های پوستی ناشی از فشارهای روانی، ناراحتی های گوارشی و قلبی عروقی ناشی از مسائل روانی از جمله اختلالات روان تنی هستند.
وی با بیان اینکه مدیریت استفاده از فضاهای مجازی در پیشگیری از این عوارض بسیار موثر است، تصریح کرد: افراد باید در طول روز و زمان معین وارد این فضاها شوند و با رفتن به این فضاها نباید فعالیت و روابط اجتماعی و خانوادگی آنها کاهش یابد.
این روانشناس اظهار کرد: در نظر گرفتن دو فاکتور مهم سن و نوع استفاده از این فضاهای مجازی از اهمیت بالایی برخوردار است. یکسری از افراد برای جستجوی مقاله و کارهای تحقیقاتی از این فضاها استفاده می کنند ولی برخی دیگر استفاده نامناسبی از این فضاها دارند.
وی افزود: چت کردن و دوست یابی از طریق محیط مجازی و یا دانلود کردن اقداماتی است که باعث می شود فرد از روابط اجتماعی و فعالیت دور شود و آمادگی وی برای ابتلا به اختلالات روان تنی نیز افزایش یابد.