فراموش کردم
لطفا تایپ کنید...
رتبه کلی: 6523


درباره من
وحید شاه محمدلو (ghorge-sahra )    

مناظره سیاسی کاندیداهای ریاست جمهوری آقای عارف

درج شده در تاریخ ۹۲/۰۳/۱۷ ساعت 20:15 بازدید کل: 262 بازدید امروز: 205
 

عارف در ابتدای سخنان خود با تبریک بعثت پیامبر گرامی اسلام(ص) اظهارداشت: من در تذکر اولیه خود اشاره کردم که جمع‌بندی از مناظرات اول و دوم صورت گیرد که در این زمینه در جمع‌بندی این مناظرات می‌توانم، بگویم که ما با مشکلاتی در بخش‌های مختلف روبرو هستیم و رئیس جمهور آینده باید کشور را از این مشکلات نجات دهد.

وی ادامه داد: سوال من این است که چه کسانی مسئول وضع موجود هستند؛ به نظر من جریان اصولگرا به صورت یکپارچه و تمام عیار در هر سه قوه حاکمیت داشته و تقریبا هر نیروی اصلاح‌طلبی در هر بخشی بود، حذف شد و نتیجه آن وضعیتی شد که موجب کنار گذاشته شدن متخصصان و نیروهای دلسوز و متعهد بود.

کاندیدای ریاست جمهوری افزود: عملکرد 8 سال گذشته نشان داد که ما نمی‌توانیم برای تحقق آرمان های انقلاب به یک جناح خاص خود را محدود کنیم لذا چاره‌ای جز شایسته سالاری نداریم، دولت اصلاحات با شعار توسعه سیاسی آمد، اما در عمل توسعه فراگیر را به بار آورد.

عارف افزود: کل درآمد فروش نفت در دولت  اصلاحات 173 میلیارد دلار بود ولی در دوره جدید حداقل از  محل فروش نفت خام 630 میلیارد دلار درآمد داشتیم. همچنین  رشد اقتصادی 6 درصد و 700  هزار فرصت شغلی در سال را داشتیم و کنترل گرانی را داشتیم و تورم را  از 7.3 به 10.3 رساندیم و ارز را تک نرخی کردیم.  این دولت چرا نان را از سر سفره مردم برداشت؟ باید مسئولیت خود را بپذیریم.

وی با اشاره به جریان انحرافی و نقش آن در وضعیت کشور گفت: اینکه یک جریان موهوم انحرافی را مسئول وضعیت کشور بدانیم، خطاست و می‌خواهیم بار را از دوش خود برداریم  لذا اخلاق آن است که جریان اصولگرا مسئولیت خود را بپذیرد، راهکار لازم برای اینکه این اتفاقات دوباره تکرار نشود را  انتخاب کنیم.

این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: بنابراین باید مردم در دهه چهارم انقلاب، دیگر روش آزمون و خطا را دنبال نکنند و باید اجرایی شدن همه اصول قانون اساسی را به عنوان میثاق ملی دنبال کنیم؛ اولویت اول من فصل سوم قانون اساسی و حقوق ملت است.

عارف با اشاره به سفر خود به استان‌های غربی کشور گفت: ما باید مطالبات استان‌های غربی که بحق است را مرتفع کنیم که یکی از این مسائل، وجود گرد و غبار در این استان‌هاست و باید حل شود.

وی با بیان اینکه در دولت آینده معاونت اقوام را تشکیل می‌دهم، افزود: همچنین  در ارتباط با زنان اصل 21 در قانون اساسی اصل مترقی است که امیدوارم بتوانم در دولت آینده  از همه ظرفیت‌های قانون اساسی برای پاسخگویی به نیازهای مردم استفاده کنیم.

** غرضی: عارف با ذکر یکسری اسامی رای قرض می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری تسنیم سید محمد غرضی در نقد سخنان محمدرضا عارف اظهار داشت: از اول جلسه تا به حال بحث بر سر دو گروه اصلاح‌طلب و اصولگرا بود و 30 سال است که کشور دست این بزرگان است و قدرت‌ سیاسی دست این گروه‌ها قرار دارد. یک روز این آقایان سر کار می‌آیند و گروه مقابل را حذف می‌کنند و روز دیگر آن طرفی‌ها می‌آیند و گروه مقابل خود را حذف می‌کنند.

وی ادامه داد:  اگر کشور دست دو گروه بود، دو نفر اینجا نشسته بودند، ولی ملاحظه می‌شود که از اصولگراها  4-5 نفر و از اصلاح طلب‌ها چند نفر اینجا هستند که این نشانه شکست اصولگرایان و اصلاح طلبان است.

این کاندیدای ریاست جمهوری با اشاره به آیه‌ای از قرآن گفت: آیا این  آیه قران نفی احزاب است یا  نیست. اگر این آیه، نفی احزاب است بگویند که متعلق به چه گروهی است. من یک سوال مشخص از آقای عارف دارم که خواهش می‌کنم مشخص جواب دهد؛ من زمانی به یک روستا رفتم دبیرکل یک حزب در انتهای کار گفت که قانون اساسی اصلاح‌طلبان منشور سازمان ملل است.

غرضی یادآور شد: آیا ما  رویمان می‌شود که در کشور بگوییم که اصلاح طلب هستیم. رای و دولت نوش جان شما اما اینکه اصلاح‌طلب تحت این عناوین بخواهد به میدان بیاید با ایراد به نیروی انتظامی و  بخواهد حکومت کند، دوباره  همین اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: حرف‌های عارف  ناشی از این است که هم اصلاح طلب است و هم با اسامی که می‌آورد می‌خواهد، از مردم رای قرض کنند. لذا باید گروه‌های اصلاح طلب و اصولگرا وضع خود را با متن مردم مشخص کنند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: متن انقلاب در مشروطه، 22 بهمن و جنگ تحمیلی است و این مسائلی که مطرح می‌شود، مسائل حاشیه‌ای است. باید بگویم که چه  اتفاقاتی افتاده است؛ متن انقلاب که 98.2 درصد رای داشته و امروز باید کلی هزینه‌ کنیم که مردم پای صندوق‌های رای بیایند. غیر از این دو گروه، چه کسی متن انقلاب را از صحنه دور کرده است.

** رضایی: مردم از کشمکش‌های سیاسی خسته شده‌اند

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محسن رضایی کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری در نقد سخنان عارف گفت: فقط دو جمله‌ای که اول صحبت‌هایم پشت تریبون خواندم را بگویم. امروز مردم از کشمکش‌های سیاسی خسته شده‌اند و باید به آن پایان بدهیم.

وی ادامه داد: مدیریت اصلاح‌طلبی و اصولگرایی جواب نمی‌دهد. هر چند در اصولگرایان و اصلاح‌طلبان انسان‌های خوب و بد وجود دارد، مشروط به اینکه رهبری را قبول داشته باشند لذا اگر افراد کارآمد دور هم جمع شوند، می‌توانیم در کشور کارهای بزرگی انجام دهیم لذا باید تصمیم را به مردم واگذار کنیم و به گذشته صلوات بفرستیم، الان ما در تحریمی که هستیم باید دست به دست هم مشکلات را حل کنیم.

** ولایتی: نباید انحصار طلبی کرد

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی‌اکبر ولایتی هم در نقد سخنان عارف  با بیان اینکه عیب درویش توانگر به کم و بیش بد است، کار به مصلحت آن است که مطلق نکند، گفت: آیا ایرادی که شما به اصولگرایان می‌گیرید در دولت اصلاحات انجام ندادید. در دولت خودتان کسی را گذاشتید در سمت‌های بالا در دولت اصلاحات باشد یا از دم همه را کنار گذاشتید؟

"قبول دارید که نباید انحصار طلبی کرد و اگر اصولگرایی در سمت ریاست جمهوری قرار می‌گیرد، باید از انسان‌های کارآمد، متعهد و متدین استفاده شود و اینگونه جامعه را تقسیم نکنیم."

وی همچنین افزود: در دولت اصلاح‌طلبان آنها آن کاری را کردند که بعدها اصولگرایان در دولت‌های بعدی این کار را انجام دادند.

** روحانی: صحبتی ندارم

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسن روحانی دیگر کاندیدای ریاست جمهوری در اعلام کرد که صحبتی ندارم.

حدادعادل: خاتمی که رئیس‌جمهور شد، اصلاح‌طلبان مملکت را مانند گونی تکان دادند

به گزارش خبرگزاری تسنیم، غلامعلی حدادعادل هم با بیان اینکه من با اظهارات عارف موافق هستم که کشور با شایسته‌سالاری اداره شود، گفت: ولی عارف  مشکلات امروز کشور را گردن اصولگرایان می‌اندازند که چرا اصلاح طلبان را کنار گذاشتند.

وی ادامه داد: بعد از اینکه خاتمی رئیس‌جمهور شد و دولت را از هاشمی گرفت، چه پاییز برگ‌ریزانی اصلاحاتی در کشور آغاز شد و مملکت را مانند گونی تکان دادند و همه را بیرون ریختند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: حتی در برخی از وزارتخانه‌ها فقط آبدارچی باقی ماند و ما  می‌گفتیم که چرا تغییرات را می‌دهید، ولی می‌گفتند که هر کس به خاتمی رای نداده باید  از این دولت بیرون برود.

این کاندیدای ریاست جمهوری، خطاب به عارف با بیان اینکه من و شما با هم رفیق هستیم، گفت: عارف‌ در خود مجلس اصلاحات ببینید با بنده چه کردند؟ من اهل تندروی و افراط و تفریط بودم؟ چه کرده بودم؟ شورای نگهبان اعلام کرد که من رای دارم، در مجلس اصلاحات 5 ماه تمام بنده را یک لنگه پا دم در مجلس نگهداشت و اعتبارنامه من را تصویب نمی‌کرد.

حدادعادل اضافه کرد: اینها بی‌قانونی نیست؟ آقای عارف می‌گویند که مشکلات امروز کشور همه زیر سر اصولگرایان است. اولا آقای احمدی نژاد هیچ‌وقت خود را اصولگرا ننامیده است، ثانیا ما همه مشکلات را زیر سر احمدی نژاد نمی‌دانیم. یه وقتی خانه بابایی را یک دزدی زد. صبح همسایه‌ها جمع شدند. هر کسی شروع کرد به صاحبخانه ایراد گرفتن که چرا قفل را محکم نزدی و چرا دیوار را بلند نکشیدی و ...، این بدبخت گفت: بابا این وسط یک نفر هم یه حرفی به این دزدی بزند.

حدادعادل در ادامه گفت: یک نفر هم به دشمن خارجی که ما را تحریم کرده، بگوید که تقصیر داری، عارف دانشگاهی است و می‌داند که حل مشکل گرد و غبار در یک سال و دوسال حل نمی‌شود چرا که ایران، عراق، عربستان و سوریه باید یک حرکت جهانی را در این باره آغاز کنند و شاید این موضوع 10 سال طول بکشد لذا من که رئیس جمهور شدم، باید به جد این موضوعات را اعمال کنم.

** جلیلی: دولت اصلاحات دانشجویان ستاره‌دار کرد

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سعید جلیلی دیگر کاندیدای ریاست جمهوری درباره نظرات کاندیداها گفت: من عارف را به انصاف می‌شناسم، شما خیلی از بحث آزادی و اینگونه مباحث مطرح کردید، در زمانی که مسئولیت داشتید اینها آزادی نبود؟ چرا در زمان دولت شما هر اعتراض اجتماعی که می‌شد با بدترین وضع بی تدبیری می‌شد. بطور مثال در سمیرم 8 نفر، در ایذه 4 نفر و فیروزآباد 4 نفر و در سبزوار یک نفر را در مورد یک اعتراض کشتند؛ این کار زیر نظر شورای تامین استان، یعنی زیرنظر استاندار صورت گرفت.

وی افزود: دانشجوی ستاره‌دار در زمان چه کسی انجام شد؟ آقای توفیقی، وزیر علوم دولت اصلاحات خودش فروردین‌ماه سال جاری مصاحبه کرد و گفت که ستاره‌دار شدن دانشجویان در زمان ما اتفاق افتاد؛ این خیلی بی‌سابقه است که مصطفی معین نامه می‌نویسد به خاتمی که با 50 عضو انجمن اسلامی مستقل برخورد امنیتی و قضایی و اطلاعاتی و ... شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در زمینه عدالت رسانه‌ای،‌ آن وقت چه توفیقی داشتید، حجم بیشتر رسانه‌ها در اختیار چه کسی بود؟ چند درصدش دست چه کسی بود؟ روزنامه‌های زنجیره‌ای متعلق به چه کسی بود؟

جلیلی ادامه داد: شما گفتید که وضع موجود وضع بدی است، اما این نقایص از زمانی صورت گرفت که از زاویه اصولگرایی فاصله گرفتیم؛ ما در سال 88 اوج مشارکت در کشور را شاهد بودیم و اوج جمهوریت بود. چرا پیشرفت‌ها را نادیده می‌گیرید، نقایصی وجود دارد.

وی ادامه داد: در سال 88 اوج مشارکت در انتخابات اتفاق افتاد. مبنا نیز باید قانون باشد. همچنین در دوره قبل از انتخابات اوباما نامه‌ای به رهبری نوشت و گفت که بدون ایران مسائل حل نمی‌شود، چرا عده‌ای که تا قبل از آن دچار یاس بودند را برخی  امیدوار کردند، لذا باید این مسائل ارزیابی شود.

** قالیباف: کارنامه شما(عارف) در قبال تشکل‌ها و NGOها چیست؟

به گزارش خبرگزار تسنیم، محمد باقر قالیباف نیز در نقد سخنان عارف گفت: شما گفتید که اگر در دولت قرار گیرید، معاونت اقوام را درست می‌کنید. چه ضمانتی در این زمینه وجود دارد؟ کارنامه شما در قبال تشکل‌ها و NGOها چیست؟

حدادعادل: برای قوم فارس هم معاونت ایجاد می‌کنید

به گزارش خبرگزاری تسنیم، غلامعلی حداد عادل نیز طی سخنانی خطاب به عارف گفت: ایشان که می‌گوید معاون اقوام درست می‌کند، آیا برای قوم فارس نیز معاونت اقوام ایجاد می‌کند.

** عارف: مدیران را باید بر اساس توانایی‌ها انتخاب کرد

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا عارف در این باره گفت: باید بر اساس توانایی‌ها و نه بر اساس جناحی مدیران را انتخاب کرد. من اگر با فردی 51 درصد اشتراک داشته باشم، مدیرش می‌کنم و 51 درصد را را فدای 49 درصد نمی‌کنم. ما تفکر اصلا‌ح‌طلبی را از اصلی‌ترین جریانات انقلاب می‌دانیم و اگر فردی حرفی زده، نباید به حساب کل اصلاح طلبان گذاشت.

** غرضی: اگر این حرف را بزنم و بمیرم، شهید شده‌ام

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدمحمدرضا غرضی نیز در ادامه این سخنان، خطاب به عارف گفت:‌ من از این می‌سوزم که آقایی که هیچ سمتی نداشته، دبیرکل یک حزب اصلاح طلب شده و هیچکس جوابش را نداده است، شما معاون اول بودید و من به شما علاقمند هستم، ولی هیچکس جواب او را نداد؛ همه  ما را مایوس کرد، اگر این حرف را بزنم و بمیرم، شهید شده‌ام.

وی ادامه داد: زمانی که سازمان ملل تشکیل شد، در مسجد نور اصفهان مرحوم شیرازی منبر رفت و قانون شورای امنیت را با نامه امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر مقایسه کرد و گفت که  مردم، این منشور سازمان ملل است و این مکاتبه حضرت امیر(ع) است.

غرضی افزود: چرا هیچکس در دهان آن دبیرکل حزب اصلاح طلب نزد؟ اصلاح طلبان آینده بدانند که عمر من تمام است اما اگر شما می‌خواهید که صاحب امتیاز باشید، قانون اساسی ما  98 درصد رای دارد.

عارف: اصولگرایان از احمدی‌نژاد فاصله گرفته‌اند

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا عارف نیز در پاسخ به غرضی اظهار داشت: دو تن از معاونان سازمان مدیریت من اصولگرا بودند، همچنین  خاتمی از وزیری در کابینه‌اش استفاده کرد که به او رای  نداده بود و همچنین از رقیب انتخاباتی‌ خودش هم استفاده کرد لذا در این 7 سال، اصولگرایان پشت سر احمدی‌نژاد بودند اما اخیرا از او فاصله گرفتند.

وی ادامه داد: شرایط کشور به نحوی است که باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم و خود را محدود به یک جریانی نکنیم. رشد رسانه‌ها، نشریات و NGOها در زمان اصلاحات قابل مقایسه با قبل نیست؛ یارانه اصلاح‌طلبان چگونه پرداخت شد؟ آیا الان به این صورت عمل می‌شود؟ آیا یارانه روزنامه‌های اصولگرایان همانند روزنامه اصلاح طلبان است؟ باید عدالت را دنبال و زمینه آزادی بیان را قبول کنیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: باید آزادی بیان را فراهم کنیم و راهی جز اعتماد به جوانان و پذیرفتن خطاها نداریم البته پیشرفت‌های خوبی داشتیم ولی بناست که مشکلات را بگوییم تا راه حل پیدا کنیم. افتخار می‌کنیم که در نانو در دنیا یک رقمی هستیم، ولی من در سال 80 از آن حمایت کردم.

عارف با بیان اینکه اتفاقات سال 88 هم اکنون یکی از مطالبات اصلی دانشگاه‌هاست، گفت: در سال 88 تریبون‌ها یکسویه بود؛ باید در یک فضای کارشناسی و دوستانه موضوع را تحلیل کنیم، حوادث قبل از سال 88، حین و بعد از برگزاری انتخابات را باید با نگاه به آینده که دیگر این لکه ننگ تکرار نشود، داشته باشیم.

وی با بیان اینکه  نباید در گذشته متوقف شویم، افزود: در تمام دانشگاه‌ها سعی کردم که دانشجویان را متقاعد کنم که مساله امروزمان حضور حداکثری در انتخابات است. صداوسیما در 4 سال گذشته چه کرد؟ آیا جز این بود که تصویر خاتمی را به عنوان جاسوس نشان داد، آیا این اخلاق بود؟

این کاندیدایی ریاست جمهوری تصریح کرد: استفاده من از این اسامی به خاطر کسب رای نیست و به خاطر اخلاق است و به آن پایبند هستم، وسیله برای من  مهمتر از هدف است چرا باید به هم برچسب بزنیم آقای جلیلی؟ ما باید کشور را اصلاح کنیم.

عارف در ادامه گفت: در گذشته نباید متوقف شویم. چهارسال خدا به من توانایی داد که سکوت معنادار کنم. گاهی در  مجمع تشخیص مصلحت نظام با حداد عادل خصوصی صحبت کردم؛ خدا می‌داند که چقدر در طول این 4 سال دلم درد گرفته است. نگران آینده کشور هستم و چرا باید علیه هم فقط از حربه چماق استفاده کنیم

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۲/۰۳/۱۷ - ۲۰:۱۵
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
آتش سرد(avali )
۹۲/۰۳/۱۸ - 01:19
برنده مناظره آقای جلیلی بودند
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)