این مصاحبه ها مربوط به سال های گذشته است و باز خوانی آن در ایام پیش رو (هفته دفاع مقدس) خالی از لطف نیست!
فارس نوشت: فرمانده نیرویزمینی ارتش در ایام دفاعمقدس از برخی تحلیلها درباره نقش ارتش در جنگ تحمیلی انتقاد کرد.
امیرسرلشکر محمدحسن حسنیسعدی معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح دیروز در جمع دانشجویان دانشگاه جنگ ارتش (دافوس) به مناسبت هفته دفاعمقدس ضمن بررسی اوضاع کشور در ابتدای جنگ تحمیلی گفت: اگر ضدانقلاب میتوانست در کردستان موفق عمل کند هیچگاه جنگ تحمیلی شروع نمیشد چراکه هدف اصلی دشمن نابودی انقلاب در کوتاهترین زمان ممکن بود.
فرمانده نیروی زمینی در ایام دفاعمقدس گفت: با شروع جنگ، دو سوم ارتش در کردستان بود و این در حالی است که ارتش عراق با تجهیزات کامل خود را برای جنگ با ایران آماده کرده بود اما همین نیروهای ارتش توانستند ظرف یک هفته دشمن را زمینگیر کنند.
سعدی خاطرنشان کرد: روز دوشنبه 31شهریورماه ساعت حدود یک بود که در دانشگاه افسری پس از نماز به همراه شهید نامجو به سمت ستاد میرفتیم که صدای عجیب غرش هواپیماها و سپس انفجار به گوش رسید و بعد متوجه شدیم هواپیماهای عراق فرودگاه مهرآباد تهران را هدف قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: فورا شهید نامجو دستور داد تا دانشجویان دانشگاه افسری برای رفتن به جبهه آماده شوند که این امر سابقه نداشت و بعدها نیز در طول تاریخ تکرار نخواهد شد.
سعدی ضمن انتقاد از برخی برنامههای صدا و سیما درخصوص تحلیل و بررسی عملیاتهای دفاعمقدس گفت: همین اخیرا بود که در صدا و سیما برنامهای پخش شد و در آن گفتند در سال اول جنگ ارتش چهار عملیات کلاسیک ناموفق انجام داد که جا دارد من از آنها بپرسم که منظور آنها از کلاسیک چیست؟ آیا آنها میخواهند ارتش را تضعیف کنند؟
وی ادامه داد: ارتش در آن زمان باید برای جلوگیری از پیشرفت ماشین جنگی عراق، با آنها درگیر میشد تا احساس آرامش نکند و مجبور بود این تکهای محدود را انجام دهد. اما این عملیات آنطور که اینها میگویند ناموفق نبود.
معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به چهار عملیات موفق ثامنالائمه، طریقالقدس، فتحالمبین و بیتالمقدس گفت: آیا مگر این چهار عملیات به صورت کلاسیک انجام نشدند؟ چطور آن چهار عملیات سال اول ناموفق بودند اما این عملیاتها موفق است؟
سعدی ادامه داد: بعد از سال اول جنگ بود که وحدت مقدسی میان ارتش، سپاه و نیروهای مردمی برقرار شد که به واسطه این پیوند الهی نیروها توانستند به صورت منسجمتر در جبههها عمل کنند.
وی گفت: ارتش در زمان صلح وظیفه جذب نیرو و آموزش آنها را برعهده دارد تا به عنوان نیروی احتیاط در مواقع لازم به کار گرفته شوند اما هیچ ارتشی در دنیا نمیتواند تنها با تکیه بر ساختار موجود به مقابله با دشمن بپردازد بلکه باید همواره در صدد توسعه و افزایش یگانهای خود باشد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش در ایام دفاعمقدس اظهار داشت: طبیعی بود که با شروع جنگ ما نیروهای زیادی را از دست میدادیم و مجبور بودیم که از این یگانهای احتیاط به دو صورت فردی یا در قالب تشکیل یگانها استفاده کنیم.
سعدی خاطرنشان کرد: البته باید در مقام تحلیل و بررسی، ما وضعیت را در همان محدوده سالهای جنگ بسنجیم. آن زمان ارتش ما به هیچ عنوان قابل قیاس با ارتش عراق و از این وضعیت باثبات امروز نیز برخوردار نبود.
معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه ارتش در جنگ واقعا فداکاریهای زیادی از خود نشان داد گفت: برای مثال اگر نیروی هوایی یا پدافند ارتش نبود ما نمیتوانستیم با بسیاری از عملیاتها به صورت موفق عمل کنیم اما متاسفانه الان کمتر از این مسایل یاد میشود.
در طول هشت سال جنگ تحمیلی، حتی یک روز هم بدون مهمات نماندیم
سعدی با اشاره به پشتیبانی مناسب از نیروهای رزمنده در دفاعمقدس گفت: ما در طول هشتسال حتی یکبار هم بدون مهمات و پشتیبانی نماندیم و باید تاکید کنم که در این میان سربازان ارتش کمتر از نیروهای مردمی فداکاری نکردند و حتی گاهی بهتر از آنها نیز عمل کردند.
فکر نمیکردیم روزی باید چنین حرفهایی بزنیم
سعدی با اشاره به ضعف ارتش در اطلاعرسانی و مستندسازی مسایل دفاعمقدس گفت: ما بنا بر آموزشهای نظامی که دیده بودیم هیچگاه از اقدامات و جلسات خود فیلم و عکس تهیه نمیکردیم و اجازه نمیدادیم کسی وارد جلسات سری ما شود چراکه فکرش را هم نمیکردیم روزی در چنین شرایطی باید چنین حرفهایی بزنیم.
وی با بیان اینکه البته ما طبق آموزههای خود به درستی عمل کرده بودیم، گفت: برخی که انتقاد یا تبلیغات میکنند باید مسایل را در زمان خود تحلیل کنند.
به هاشمی گفتم اجازه دهید نیروها عقبنشینی کنند
فرمانده نیروی زمینی در ایام دفاعمقدس همچنین به مسایل روزهای آخر جنگ اشاره کرد و گفت: من در مریوان بودم که اعلام شد عراق مجددا به مناطقی از جنوب حمله کرده، به سرعت خود را به آنجا رساندم و پس از آن، دو مرتبه به غرب برگشتم چراکه معتقد بودم عراق پس از آن به مناطق غرب حمله خواهد کرد.
سعدی ادامه داد: نزد آقای هاشمیرفسنجانی رفتم و گفتم اگر اجازه بدهید نیروها عقب بیایند و در مواضع محکمتری مستقر شوند تا تلفات کمتری بدهیم اما آقای هاشمی گفت روز یکشنبه جلسه نهایی برای تصمیمگیری درخصوص پایان جنگ داریم و شما نباید این کار را بکنید به هر صورت باید به مقاومت خود ادامه دهید.
وی افزود: فردای آن روز اعلام شد که ایران قطعنامه را پذیرفته اما پس از آن صدام مجددا حمله کرد و نشان داد که به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست، حال چطور میتوانستیم پس از فتح خرمشهر به او اعتماد کنیم. این فرمانده ایام دفاعمقدس ضمن تقدیر از عملکرد سپاه و نیروهای مردمی در جنگ تحمیلی گفت: آنها به خوبی عمل کردند اما باید نقش ارتش را هم به درستی بررسی و به افکار عمومی معرفی کنیم.
دشمن در سالهای اخیر چند بار قصد حمله به ایران را داشت
سعدی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تاکید بر آمادگی روزافزون نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با هرگونه تهدید خاطرنشان کرد: اگر خدای ناکرده مجددا جنگی شکل بگیرد، نیروهای ما بسیار منسجمتر از گذشته عمل خواهند کرد و همین آمادگی است که باعث شد در طول هفت، هشت سال گذشته قدرتهای بزرگ چندین بار تصمیم به حمله بگیرند اما نتوانستند نیت خود را عملی کنند.
-----------------------------------------------------------------------------------
انتقاد پوردستان از تهمتزنی به ارتش فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: این اتهاماتی که به ارتش مبنی بر اینکه در آغاز جنگ تحمیلی آمادگی نداشت نارواست؛ چرا که اگر آمادگی نداشت همان روز 31 شهریور با 140 فروند هواپیما به انجام عملیات نمیپرداخت. به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، امیر احمدرضا پوردستان که عصر امروز در مراسم رونمایی از پنج عنوان کتاب با موضوع دفاع مقدس سخن میگفت، در سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دوران دفاعمقدس گفت: زمانی که شیپور جنگ نواخته شد عراق با 12 لشکر و 366 فروند هواپیما و تعداد بالایی از نیروهایش به ایران حمله کرد. ملت ایران در آن دوران نشان داد که شهادتطلبی و دینداری لقلقه زبانشان نیست و در جانشان ریشه کرده است. آنها عزت و اقتدار ما را به جهانیان ثابت کردند.
وی با اشاره به تحرکات ضدانقلاب و آمریکا برای براندازی نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: بعد از انقلاب با استفاده از محاصره اقتصادی، منزویسازی، ترورهای کور و هوشمند و ایجاد اختلافات فرقهای و قومیتی به دنبال این بود که نظام جمهوری اسلامی ایران ساقط کند.اگرچه سپاه در آن دوران مأموریت اصلیاش در ابعاد اطلاعاتی و امنیتی برای حفظ انقلاب بود و به شایستگی به ایفای نقش پرداخت اما از نظر عملیاتی،این ارتش بود که با لشکرهایی که داشت با ضدانقلاب مقابله کرد و امنیت را در مرزها حاکم ساخت.
پوردستان تاکید کرد: هر چیزی باید در زمان خودش تحلیل شود. متاسفانه افرادی این اتهام را به ارتش وارد میکنند که در آغاز جنگ تحمیلی آمادگی نداشت اما اینگونه نیست؛ چرا که در همان روزهای آغازین با 140 فروند هواپیما به عراق حمله کرد. یکی از دلایلی که باعث شد ارتش در آن زمان کمی ضعیف شود سیاستهای غلط بنیصدر بود. همچنین در آن زمان که ارتش جلوی دشمن سینه سپر کرده بود افرادی قصد انحلال ارتش را داشتند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش یادآور شد: نیروی زمینی ارتش در دوران جنگ تحمیلی بیش از 2/5 میلیون سرباز را آموزش و سازماندهی کرد. این آمار یعنی 250 لشگر. همچنین با 1000 قبضه توپ توانست سپاه را در طول جنگ تحمیلی پشتیبانی کند و همواره در تمامی حوادث در نوک پیکان قرار بگیرد.
وی در پایان سخنانش به ویژگیهای برجسته دفاع مقدس پرداخت و گفت: ما در جنگ از اعتقادات و باورهایمان که مبتنی بر اسلام است دفاع کردیم. رزمندگان ما مانند گلادیاتور هرکسی را که جلویشان بود نمیکشتند و بصیرتهایشان بر اسلحه حاکم بود. ما قصد کشورگشایی نداشتیم و هرگز از سلاحهای کشتار جمعی برای کشتن نیروهای نظامی و غیرنظامی استفاده نکردیم.
در این مراسم حجتالاسلام حسینیان رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی و سیدمحمد حجازی مدیر فرهنگسرای اندیشه نیز سخنانی را در رابطه با هشت سال دفاع مقدس بیان کردند.
همچنین در پایان این مراسم از پنج کتاب با عناوین «آتش در آب»، «عملیات مرصاد و سرنوشت منافقین»، «بهشت مسموم» و دو جلد کتاب با عنوان «تقویم تاریخ دفاع مقدس» رونمایی و از نویسندگان این آثار تقدیر شد.
منابع: http://fararu.com/vdcba5b9.rhbgzpiuur.html http://www.mashreghnews.ir/fa/news/251051/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D8%AF-%D9%BE%D9%88%D8%B1%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D9%87%D9%85%D8%AA%E2%80%8C%D8%B2%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%B4