پرچم ايران
مفهوم رنگ هاى پرچم ایران:(رنگ های پرچم ما نشانه چه هستند ؟)
معمولا در هر پرچم رنگ ها معرف موضوعی هستند.پس از انقلاب مشروطیت نمایندگان مجلس برای توجیه رنگ های پرچم ایران چنین استدلال کردند:
سبز : رنگ مورد علاقه پیامبر اسلام(ص) و رنگ دین اسلام است . بنابراین به عنوان ارزش اعتقادی مردم ایران در بالای پرچم قرار مى گیرد.
سفید:نشانه صلح و دوستی و پاکدامنی است همچنین رنگ مورد علاقه زرتشتیانی است که هزاران سال با صلح و صفا در این سرزمین زندگی کرده اند. بنابراین سفید به عنوان دومین نماد ایرانیان در پرچم ایران قرار مى گیرد.
سرخ:که نشانه خون است و نیز چنین استدلال مى کردند که آزادی میهن با خون جوانان وطن به دست آمده است.از سوى دیگر خون شهید در اسلام به ویژه امام حسین(ع) مورد احترام ملت ایران است و به این جهت سومین رنگ پرچم ایران باید سرخ باشد.
نقش وسط پرچم ایران قبل از انقلاب اسلامى:(چرا نقش شیر بر پرچم ایران بوده است ؟))
در متون تاریخی دلایل گوناگونی برای این موضوع آورده شده است. برخی از علاقه پادشاهان به شکار شیر یاد کرده اند. در متون دیگر آمده است که چون شیر نماد دلاورى و قدرت مى دانند و چون ایرانیان را نیز مردمى دلاور مى دانستند در پرچم آنها این نقش دیده مى شود. از سوى دیگر شیر نشانه یا نماد ماه است یعنى زمانی که خورشید در اوج بلندی و گرماى خود است. به همین دلیل براى نشان دادن همبستگى میان قدرت و گرمای زندگی بخش خورشید و برج اسد نقش شیر را در پرچم قرار مى دادند. عده ای نیز بر این عقیده اند که آیین مهرپرستی و تقدس خورشید نزد ایرانیان باستانى سبب شده است که تصویر خورشید بر پرچم ایران قرار گیرد. تنها در دوره سلطان محمود غزنوی تصویر ماه و در دوره شاه طهماسب صفوى تصویر گوسفند بر پرچم ایران وجود داشت. اما در بیشتر دوره هاى تاریخى نقش شیر همواره در پرچم ایران دیده مى شد. در دوره هاى پس از اسلام نیز عبارت ((الملک لله)) را درون دایره خورشید پرچم اضافه کردند.
نقش وسط پرچم ایران پس از انقلاب اسلامى:(مفهوم پرچم ایران پس از انقلاب اسلامى چیست)؟
پس از انقلاب اسلامى نقش شیر و خورشید و شمشیر از پرچم ایران برداشته شد ونمادی خطی جاى آن را گرفت که بیانگر عبارت ((لا اله الا الله)) و اصلى ترین شعار اسلام است. بین هر رنگ کلمه الله اکبر به صورت یک نوار 22 بار به مناسبت 22 بهمن تکرار شده است.