فراموش کردم
اعضای انجمن(447) شعری تکان دهنده درباره امام زمان حضرت مهدی عدالت و لطف خدا پیامبر اکرم : توبه زیباست ولی در جوانی زیباتر قدرت بدنی حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام در جوانی بی حسین احساس پیری میکنم ارتباط با مدیریت انجمن مذهبی
جستجوی انجمن
منتظر110 (hoseinsh )    

#درس_اخلاق #توبه #جلسه_دوم شرایط قبولی توبه

منبع : 1 . شوری ، (سوره 42) آیه 25 . 2 . ن
درج شده در تاریخ ۹۶/۰۳/۲۵ ساعت 14:15 بازدید کل: 321 بازدید امروز: 320
 




#درس_اخلاق
#توبه
#جلسه_دوم

شرایط قبولی توبه

بدان که : توبه که جامع شرایط بوده باشد در درگاه الهی مقبول است‏به اجماع جمیع‏علما و تصریح آیات و اخبار .

خدای - تعالی - می‏فرماید :
«و هو الذی یقبل التوبة عن عباده‏» .
یعنی : «خدا آنچنان‏کسی است که توبه بندگان را قبول می‏فرماید» . (1)

و می‏فرماید :
«و من یعمل سوءا او یظلم نفسه ثم یستغفر الله یجد الله غفورا رحیما» .
یعنی : «هر که عمل بدی کند یا ظلم به نفس خود کند پس توبه کند و طلب آمرزش ازخدا نماید می‏یابد خدا را آمرزنده و رحم کننده‏» . (2)

و از حضرت رسول - صلی الله علیه و آله - مروی است که : «هرگاه این قدر گناه بکنید که تا آسمان برسد پس پشیمان شوید خدا توبه شما را قبول می‏نماید» . (3)

و نیز از آن حضرت مروی است که : «پشیمانی ، کفاره گناهان است‏» . (4)

و نیز از آن حضرت مروی است که : «هر که یکسال پیش از مردن ، توبه کند حق - تعالی - توبه او را قبول می‏کند . پس فرمود : سال ، زیاد است هر که یک ماه پیش ازمردن توبه کند خدای - تعالی - توبه او را قبول می‏فرماید . و بعد از آن فرمود : ماه ، زیاداست هر که یک هفته قبل از مردن توبه کند خدا توبه او را قبول می‏فرماید . پس فرمودکه : هفته نیز بسیار است هر که یک روز قبل از وفات ، تائب باشد توبه او قبول می‏شود . پس فرمود که : روز نیز زیاد است هر که توبه کند پیش از آنکه مرگ گلوی او را بگیرد ومرگ را معاینه ببیند خدای - تعالی - توبه او را قبول می‏فرماید» . (5)

و حضرت امام باقر - علیه السلام - به محمد بن مسلم فرمود که : «مؤمن هرگاه توبه کندگناهان او آمرزیده است . پس بعد از توبه و آمرزش ، عمل را از سرگیرد . و آگاه باشید ، به خدا قسم که توبه نیست مگر از برای اهل ایمان .
محمد بن مسلم عرض کرد که : اگربعد از توبه عود به گناه کند و باز توبه کند حال او چگونه است ؟
حضرت فرمود : ای پسرمسلم ! آیا چنان می‏بینی که بنده مؤمن از گناه نادم شود و از خدا طلب آمرزش نماید وخدا توبه او را قبول نکند ؟ !
عرض کرد که مکرر چنین می‏کند ، یعنی گناه می‏کند و توبه‏می‏نماید ؟
فرمود : مؤمن هر وقت عود به استغفار و توبه کند خدا عود به آمرزش می‏نماید . به درستی که خدای - تعالی - آمرزنده و رحیم است . و توبه را قبول می‏کند . و گناهان را عفو می‏فرماید» . (6)

مروی است که : «حضرت آدم - علیه السلام - عرض کرد که : پروردگارا ! شیطان را برمن مسلط ساختی و او را در عروق بدن من جای دادی ، در عوض آن چیزی به من عطافرمای . خطاب رسید که : ای آدم ! از برای تو این را قرار دادم که هر یک از ذریه تو که‏قصد معصیتی کند و آن را مرتکب نشود چیزی بر آنها نوشته نمی‏شود . و چون مرتکب‏آن گردد یک گناه بر او نوشته می‏شود . و اگر قصد طاعتی کند و آن را نکند یک حسنه ازبرای او ثبت می‏شود . و اگر بکند ده حسنه از برای او نوشته می‏شود . آدم عرض کرد که :
پروردگارا ! زیاد کن . خطاب رسید که : اگر ایشان گناهی کند و استغفار کند او رامی‏آمرزم . آدم - علیه السلام - عرض کرد : الهی ! زیادتر کن . فرمود که : توبه را از برای ایشان قرار داده‏ام . تا نفس ایشان باقی است . آدم عرض کرد که : این قدر مرا کافی‏است‏» . (7)

و حضرت امام جعفر صادق - علیه السلام - فرمود که : «مردی گناه می‏کند و خدا به‏جهت آن گناه او را داخل بهشت می‏کند . راوی می‏گوید که عرض کردم : به جهت گناه‏داخل بهشت می‏شود ؟ فرمود : بلی گناه می‏کند پس همیشه از آن گناه خود ترسناک‏است و نفس خود را دشمن دارد ، به این جهت‏خدا او را به بهشت می‏برد» . (8)

و فرمود که : «بنده مؤمن چون گناه کند هفت‏ساعت‏خدا او را مهلت می‏دهد ، اگراستغفار کرد چیزی بر او نوشته نمی‏شود . و اگر هفت‏ساعت گذشت و توبه و استغفارنکرد یک گناه بر او نوشته می‏شود» . (9)

و نیز از آن حضرت مروی است که : «هیچ مؤمنی نیست که در شبانه روزی چهل‏گناه کبیره کند پس پشیمان شود و بگوید :
«استغفر الله الذی لا اله الا هو الحی القیوم بدیع السموات و الارض ذوالجلال و الاکرام و اسئله ان یصلی علی محمد و آل محمد و ان یتوب علی‏» .
مگر آنکه خدای - تعالی - آن گناهان را بیامرزد . پس فرمود که هیچ خوفی نیست‏بر کسی که شبانه روزی زیاده از چهل گناه کبیره مرتکب شود» . (10)

برگرفته از کتاب معراج السعادت

منابع:

1 . شوری ، (سوره 42) آیه 25 .
2 . نساء ، (سوره 4) آیه 110
3 . محجة البیضاء ، ج 7 ، ص 24 .
4 . محجة البیضاء ، ج 7 ، ص 25 .
5 . کافی ، ج 2 ، ص 440 ، ح 2 .
6 . بحار الانوار ، ج 6 ، ص 40 ، ح 71 . و کافی ، ج 2 ، ص 434 ، ح 6
7 . کافی ، ج 2 ، ص 440 ، ح 1 .
8 . کافی ، ج 2 ، ص 426 ، ح 3 .
9 . بحار الانوار ، ج 6 ، ص 41 ، ح 77 . و کافی ، ج 2 ، ص 437 ، ح 3 .
10 . کافی ، ج 2 ، ص 438 ، ح 7 .


کانال بحارالـانوار

https://t.me/beharlanvar

این مطلب توسط میثم عظیمی. بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۶/۰۳/۲۵ - ۱۷:۴۰
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)