
یکی از مسائل مهمی که در حال حاضر در اکثر بیمارستان ها با آن روبرو می شویم افزایش عفونت های بیمارستانی می باشد.
از آن جمله اسپورهای قارچی منتقله به وسیله ی هوا منبع آلودگی های مهمی برای تجهیزات اتاق عمل و بخش های ویژه بیمارستان ها بوده و می تواند عامل بسیاری از عفونت های بیمارستانی باشد. عفونت های قارچی و فرصت طلب از شایع ترین و مهلک ترین این آلودگی ها می باشد.
در مطالعات مختلفی که صورت گرفته میزان فراوانی و تنوع اسپورهای قارچی در هوا و وسایل موجود در اتاق عمل و بخش های ویژه، اهمیت موضوعی به کار گیری روش های مناسب کنترل و پیشگیری به منظور حذف این عناصر خارجی و جلوگیری از بروز عفونت های بیمارستانی و حفظ سلامتی بیماران،پرسنل و پزشکان مطرح می شود. برای مثال میکروب ها و بالاخص قارچ های موجود در هوای اتاق عمل، ICU و CCU تاکنون ابتلا بیماران و پرسنل به انواع بیماری های عفونی و ریوی و در برخی موارد مرگ را منجر شده است.
از این رو جمعی از مخترعان جوان شهرستان میانه بر آن شدند تا در راستای تحقق اهداف سال جهاد اقتصادی برای کاهش هزینه ها و اتوماسیون سازی فرایندهای تشخیص و نابودی قارچ، دستگاهی با تکنولوژی روز طراحی کرده و این مشکلات را حل کنند.
این اختراع نمونه پیشین ندارد و با توجه به سال جهاد اقتصادی مزایای اساسی آن در تشخیص و نابودی کم هزینه قارچهاست.
توضیح روش اجرایی ونحوه ی عملکرد دستگاه
روش اجرایی و نحوه ی عملکرد دستگاه به طوری است که دستگاه در مرحله اول پلیت را استریل می کند. محلول آگار را نسبت به اندازه و ترکیب مورد نیاز به پلیت تزریق می کند . سپس وارد قسمت نمونه برداری دستگاه می شود و طبق برنامه تعریف شده نمونه را از هوا می گیرد. در زمان تعریف شده که قارچ رشد می کند وارد بخش آزمایش می شود تغییرات ولتاژ و جریان که در پلیت وجود دارد همراه با پردازش تصویر میکروسکوپی نوع قارچ را تشخیص می دهد و در آخر نسبت به اندازه تشخیص داده شد محلول آنتی به محیط تزریق می شود. در قسمت نمونه برداری با استفاده از جک های پنومانیک جعبه نمونه برداری باز شده و نمونه را از هوا می گیرد. کلیه قسمت های انجام این عمل و مراحل آزمایش طبق برنامه نویسی و پیش فرض IC میکروکنترولر انجام می گیرد.
در این دستگاه طراحی شده با استفاده از سنسورها و محلول های موجود می توان قارچها را شناسایی و نابود کرد.
لازم به ذکر است که این امکان برای اولین بار در کشور و جهان به وجود آمده است.
مخترعین این دستگاه عبارتند: از ساناز آقایی ، فرشیدآقایی ، زهرا پاشایی ، نسرین آقاپور ، کبری نظری ، فرشاد کبیری ، زهرا خلفی و فرشید جمالی.
این دستگاه در تاریخ 27/4/90 و شماره 70674 به ثبت رسید.
به علت هزینه های بالا ممکن است سایت از دسترس خارج شود.
لطفا ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
ممنون از خبرتان. آرزوی موفقیتهای بیشتر داریم برای مخترعین همشهری.
اميد وارم ازشون همايت بشه